Študentská kvapka krvi 2022: Kto, ako a kde môže darovať krv?

Slovenský Červený kríž opäť oslovuje verejnosť s témou bezpríspevkového darcovstva krvi. Kampaň Študentská kvapka krvi je zameraná hlavne na prvodarcov a mladých ľudí.
študentská kvapka krvi 2022

Zdroj: Facebook.com

Študentská kvapka krvi 2022 sa začína 24. októbra a potrvá až do 18. novembra 2022. Slogan 28. ročníka kampane „Pripoj sa. Wifi je aj na transfúzke“ je výzvou, aby sa každý zdravý dospelý človek pripojil k darcom krvi.

Kampaň Študentská kvapka krvi je zameraná najmä na študentov a prvodarcov. Spojitosť s medzinárodným dňom študentstva, ktorý si budeme pripomínať 17. novembra, nie je náhodná.

Študentov a mladých ľudí všeobecne vnímame ako nositeľov zmien a prelomových myšlienok. Veríme, že mladá generácia sa vie stále zapáliť pre dobrú vec a keďže sú vždy a všade online, majú veľký potenciál inšpirovať darcovstvom ďalších a ďalších ľudí,“ konštatuje Zuzana Rosiarová Kesegová, generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža.

Kto, ako a kde môže darovať krv?

Všetky potrebné informácie nájdete na stránke SČK – Daruj krv, užitočný je aj zoznam odberových miest.

Počas minulého ročníka kampane prišlo do odberových centier 20 816 darcov krvi. Krv nakoniec darovalo 18 384 z nich, z toho bolo 2 263 prvodarcov.


Prečítajte si aj:

Darovanie krvi: 5 užitočných informácií pre darcov