Zmeňte pravidlá hry v starostlivosti o kĺby!

„V zdravom tele zdravý duch“ – tento výrok len potvrdzuje, že aktívny pohyb prospieva nielen nášmu fyzickému, ale aj psychickému zdraviu. Pokiaľ chcete v tomto nastavení pokračovať, zaraďte do svojej dennej rutiny aj vhodné výživové doplnky, a podporte tak zdravie svojho organizmu.

Zdroj: súkr.archív

Ste fanúšikom fitness centra? Alebo preferujete skôr jogu či beh? Akákoľvek športová aktivita spojená s vyváženou stravou pozitívne ovplyvňuje nielen hmotnosť, ale aj metabolizmus, psychický stav a fyzickú zdatnosť.

Či už milujete kolektívny šport alebo cvičíte radi „sólo“ vždy majte na pamäti toto:

  • Rozohriatie a rozcvička: pred cvičením je dôležité poriadne sa rozcvičiť a rozhýbať kĺby. Dynamickejšie rozcvičky môžu zvýšiť prietok krvi do kĺbov a svalov, čo ich pripraví na náročnejšie pohyby.

  • Správna technika cvičenia: pri cvičení je dôležité dodržiavať správnu techniku, aby sa minimalizovalo preťaženie kĺbov a svalov.

  • Variabilita cvičenia: opakovanie rovnakých pohybov môže spôsobiť preťaženie a opotrebenie kĺbov. Je dôležité zahrnúť rôzne druhy cvičení, aby sa minimalizovalo riziko zranení.

  • Strečing po cvičení: po cvičení je dôležité venovať čas strečingu, ktorý pomôže uvoľniť napätie v svaloch a udržať flexibilitu kĺbov.

  • Dostatočný odpočinok: dôležitý je tiež odpočinok medzi tréningovými dňami. Práve ten umožní kĺbom a svalom čas na obnovu a posilnenie.

  • Hydratácia a výživa: primeraná hydratácia a vyvážená strava s dostatočným množstvom živín prispievajú k zdraviu kĺbov a svalov.

  • Pravidelnosť a postupné zvyšovanie zaťaženia: dôležitý je prístup k cvičeniu s postupným zvyšovaním intenzity a zaťaženia, aby sa kĺby mohli prispôsobiť a posilniť bez preťaženia.

Zdroj: Naturamed

Pre podporu kĺbov a chrupaviek vyskúšajte FlexiMed Active

Ak je váš program nabitý silovými tréningami alebo sa naopak venujete športu rekreačne, je dobré mať vždy po ruke kvalitný výživový doplnok s obsahom kolagénu. Prečo? FlexiMed Active obsahuje zložky, ktoré prispejú k normálnemu fungovaniu kĺbov. Chrupavka vytvára prirodzene hladký a klzký povrch okolo kostí a kĺbov a vďaka nej sa naše kĺby môžu pohybovať hladko a bez trenia.

Zároveň znižuje mechanické namáhanie spôsobené telesnou hmotnosťou a pohybmi kostí. Toto všetko je možné vďaka kolagénu – základnému stavebnému prvku chrupavky, ktorý uľahčuje ľahký pohyb. Práve preto je chrupavka tak pevná a pružná, že umožňuje kostiam pohyb proti sebe niekoľko desiatok rokov. Kolagén sa však po 20. roku života tvorí v nižšej miere a kvalite. Preto nenechávajte nič na náhodu a užívajte denne dve kapsuly FlexiMed Active.

FlexiMed Active obsahuje glukozamín vyrobený revolučnou metódou priamej fermentácie. Glukozamín je prirodzene sa vyskytujúca látka vo vašej kĺbovej chrupavke. Skladá sa z reťazcov aminokyselín a sacharidov spojených dokopy. Hrá dôležitú úlohu pri stavbe kĺbov, šliach a väzov. Ďalšie bohaté zastúpenie v kapsulách FlexiMed Active má Aquamin. Ide o vápnik z čistých arktických vôd Islandu.

Chladné arktické vody umožňujú miestnym riasam absorbovať to najlepšie z oceánu – viac ako 70 stopových prvkov. Spoločne pôsobia v dokonalej súčinnosti na zvýšenie vstrebávania vápnika v tele. Unikátna kombinácia minerálov a vitamínov, ako napr. vitamín C, vitamín D, mangán a bór udržiava tiež normálnu funkciu tráviacich enzýmov, znižuje mieru únavy a vyčerpania a je zároveň dôležitá pre funkciu nervového systému a zdravia kostí.

Zdroj: Naturamed

Ak máte o výživový doplnok FlexiMed Active záujem, po kliknutí sem sa dostanete k produktu úplne zadarmo a bez záväzkov. Vaša jediná investícia bude poštovné a zásielka vám príde priamo do schránky.


mcdvoicesurvey

mcdtalks.com
Mcdvoice is an McDonald’s Official Survey site where customer insights are valued from the customer’s survey will help McDonalds restaurant to understand & satisfy customer needs and behaviour. These Survey insights will be taken from the questions displayed by www.mcdvoice.com. Click here to participate. As Mc’D survey code printed on receipt with 7 days timeframe to participate in McDonalds customer survey within the seven working days are eligible to win reward of free sandwich on purchase. However Mc’Donalds is successful in understanding satisfaction of customers and providing high quality food & services to serve their customers better till today.

spritneybrown33

Join the exciting animal game with your duckling in the series of duck life unblocked duck-life.io. Compete against other skilled ducks across various tracks and terrains.

Najčítanejšie články