Cvičíte jogu?alebo pilates?

Príspevok v téme: Cvičíte jogu?alebo pilates?
ImogenHeap

Chcela by som sa spýtať, či cvičíte jogu alebo pilates.
Skôr sa zamerám na jogu. Veľmi by som chcela cvičiť jogu ale...neviem nájsť vhodné cviky na internete. Je ich akosi veľa a asi aj viac druhov(chrbtova joga,atď)
Tak, mohli by ste mi poradiť nejaké cviky?:)
bola by som vam veľmi vďačná, pretože už asi rok sa po tom krútim a stále nič. Mala som fajn cviky z časopisu, ale tú (vytrhnutú)stránku som po čase stratila.
A ešte otázka, vidíte nejaké zmeny od kedy ste začali cvičiť?..
Ďakujem:)

joni_

peta ak mas moznost tak zajdi niekam kde pilates cvicia a poradia ti, ja tu na okoli o nikom neviem tak cvicim podla knihy. Ja som si zatial nevsimla ze by to bolo zle pre klby, zozaciatku ma vsetko bolelo, ale to je normal kedze som sa dlho riadne nehybala, bola som rok doma na PN. Mala som a este mam dost poskracovane svaly. Ale tak ca. po mesiaci som videla vysledok, a hlavne som si to uvedomila ked som to na tyzden vynechala, vtedy som videla ze to malo zmysel a zase som sa k tomu vratila. Mne zase hovorili ze ked poslinim svaly tak prave tym sa odlahcia klby. Takze pracujem na svaloch a tiez je dobre ze klby maju pravidelny pohyb, lebo zvlast pri reumatickych ochoreniach klby tuhnu a potom pri pohybe o to viac bolia, aspom tak mi povedali na reumatologii.... teda som zabudla spomenut, ze ja cvicim pilatesa cviky na podlozke, bez pomocok, a k tomu este byciklujem na rotopede

peta987

...no joni_ ja mam tiez problemy s klbmi a preveze som sa bala, ze pilates je na klby zataz a uvazujem ci sa do toho mam vobec pustit... takze asi nie podla tvojho prispevku... a je dobre cvicit podla knihy?? som pocula, ze pre zaciatocnikov to nie je velmi dobre, lebo robia chyby... a po akej dlhej dobe si zacala badat prve vysledky ak sa mozem spytat??
ImogenHeap pozri si stranku napriklad noveho casu pre zeny...tam su nejake cviky aj znazornene..alebo wanda.sk

joni_

ja cvicim pilates, kupila som si knizku v knihkupectve kde su cviky od zaciatocnikov az po pokrocilych, ked cvicim poctivo tak vidim aj vysledky, poskracovane svaly sa pomaly zas vytahuju, viac sa poohybam ako predtym aj ma menej bolia klby (zacala som cvicit hlavne kvoli klbom lebo mam reumaticke ochornie) a tiez vidim ze mam silnejsie svalstvo, este to nie je ono ale zlepsuje sa to, chce to cas...