Snowboarding a kolena

Príspevok v téme: Snowboarding a kolena
livia001

Ak mate tu niekto skusenosti so snowboardingom by som sa Vas rada spytala ci aj Vas boleli okrem celeho tela:-)) hlavne kolena ked ste zacinali.

Ja som s tym zacala tento rok a vcera som bola prvy krat na riadnejosm kopci vo Velkej Raci ale po 3 hod. som musela skoncit kvoli neprekonatelnym bolestiam v kolenach.. chcela by som vediet ci niekto ma alebo mal podobne problemi a ci ho ta bolest po case presla... velmi ma to bavi a chcela by som to nadalej robit len neviem co s tou fakt velkou ale velkou bolestou v kolenach....

Dakujem

ribanna

Čauko, ja mám podobný problém. So snowboardom som taktiež začala tento rok. Problém s tým byť dlho na svahu a aktívne zdolávať aj väčšie kopce nemám, no bolesť kolena sa skôr objavuje už keď som doma v pohodlí. Alebo pri vstávaní zo zeme. Chcela by som sa opýtať, či je to normálne, či nemám zájsť k doktorovi alebo poprípade či mi neviete odporučiť nejaké cviky na posilnenie klbov a svalov. Veľmi sa mi tento šport páči a nechcela by som o to prísť pre kolená. Ďakujem za rady.

lost

Ak ides na 3 dni, tak to skus tak ze 2 hodiny na svahu, potom prestavka hodina, potom zas 2 hodiny :)

popripade nejaky caj kazdych 30-60 minut, na 5 minut...

netusim ci toto pomaha, ale takto to robim ja, caj aspon zohreje a potom sa da znova pekne zacat :)

livia001

ja mam 28r. a hravam squash a posilka 2krat do tyzdna, ale predpokladam, ze asi nemam az take vysportovnae nohy ak mam taketo bolesti.... tie 3hod su fakt nic, teraz sa chystam na vikend- co budu 3 dni. dam si hoci aj ibuprofen alebo hoci co nech to neboli:-))

t333

3 hodiny na snowboarde su uplne v pohode. nic extra... ja som bezne byval 6 hodin.
bolest moze mat rozny povod. moze to byt aj zla vyziva klbovej chrupavky.

Mirka023

A inak, byť na snowboarde 3 hodiny v kuse je dosť dobrý výkon si myslím... takže niet sa čomu čudovať, že ťa začali bolieť kolena.

llek

Ta hranica je pre kazdeho asi niekde inde a zavisi od toho ci, clovek pravidelne sportuje alebo si len kde tu vybehne na lyze. Po 40tke by som s tym uz nezacinala, iba ak ma clvek fakt dobre vypracovane svaly na nohach. Kolienka porebujeme a nemali by sme im zbytocne ublizovat. Predpokladam, ze ty si mladsia vekova skupina, takze treba popracovat na nohach.Bolest kolien pociti pri snowboarde asi kazdy, ktor s tym zacina.

llek

Neviem v akej si kondicii, ci pravidlene sportujes, alebo skor nie a isla si rovno na snowboard ci lyze. Tie bolesti kolien suvisia asi tym, ze nemas dostatocne silne svaly na nohach najma na stehnach. Ked su svaly -najma tie, ktore umoznuju pohyb v klboch, dostatocne silne a vypracovane, znizuje sa tym priama zataz klbov a bolest uz clovek potom citi ovela menej. Okrem toho neviem kolko mas rokov, ale snowboard predstavuje vacsiu zataz pre kolena, clovek je prakticky po cely cas pootoceny (kolena inym smerom ako tela) a to je pre nezvyknutych zataz, od isteho veku uz ani nieje dobre s tym zacinat, aby si clovek neposkodil struktury na kolenach.

livia001

tak super, ako nie ze by som bola rada , ze ta tie kolena boleli , ale fakt sa obavam ci tento sport je vhodny pre moje kolena.. samozrejme dam tomu este vela sanci ale taaaaa bolest...som si musela sadat po kazdych par metroch lebo som to uz nevedela vydrzat, hoci by som cely kopec zisla uple bez problemov bez jednineho pdu..

lost

Moze to byt "svalovica" podla mna, alebo nieco take. Hlavne ak si po prvy krat sportovala 3 hodiny..

Snowboard som este neskusal ale s lyzami som mal podobne skusenosti v prvy den :)