v tele som male mrtvy plod

Príspevok v téme: v tele som male mrtvy plod
nikita232323

ahojte.. chcem sa podelit a vlaste aj opytat. Bola som v 9 tyzdni tehotenstva . A moja doktorka na sone mi povedal ze ma pochybnosti ze ten plod asi nezije, ze sa to zastavilo v 7 tyzdni. Tak aj bolo ked mi urobili vsetky vysetrenia :-( neviem sa s tym vyrovnat . Urobili mi v anesteze potrat ja neviem ako dalej .Doktor mi nepredpisal ziadne tabletky nemozem dostat nejaku infekciu alebo krvacanie vnutorne? ma tu niekdo taky pripad ? Ako sa s tym da vyrovnat .

datelinka

jfghetht, prečo sem pletieš kňazov? máš potrebu vyvolávať sváry? prečo by sa žena mala spovedať z toho, že jej odumrel plod, alebo spontánne potratila?

leilala

"Muc", vies si vobec predstavit co ta zena preziva? Preco si v teme, ktora je uplne o niecom inom (trauma zo straty dietatka) masirujes svoje ego? A ked uz chces machrovat, najprv si to nastuduj. Kedysi sa missed. ab. sice v statistikach na svk naozaj (nespravne) davalo do jednej kategorie s upt, zmenili to vsak este niekedy v 80 rokoch.

muc

paaaanenky!!!! ale podstata je v mechanickom odstraneni plodu lekarom a nie v spontannom potrate. ja to uz neviem ako inac a inymi slovami napisat!
datelinka pisala o 00:05 o spontannom potrate. ano, nemala som pisat UMELE prerusenie tehu. ale ide o mechanicke odstranenie plodu a nie spontanny potrat.

...ale koniec koncov na veci a skutocnosti to nic nemeni...

isabella

muc, to co pises za voloviny? vies ty vobec co missed abortion znamena? tehotenstvo sa skoncilo potratom, len maternica nevypudila mrtvy plod von z tela a zo zdravotnych dovodov sa musi vybrat chirurgicky v takom pripade sa kyretazou tehotenstvo neprerusuje, lebo uz skoncilo odumretim plodu...

UTP - umele prerusenie tehotenstva - kedze tehotenstvo uz bolo ukoncene odumretim plodu, tak sa o nijakom prerusovani neda hovorit...

radim ti, nemyl si pojmy s dojmami...

datelinka

delphia, vždy sa na gynekológii rozlišovalo, či žena prekonala potrat, alebo podstúpila UPT. hm, budem musieť povedať sestričke, nech mi prepíše čísielko a dá ho do správnej kolónky v mojej karte. :-)

muc

a co si mala? hadam ti plod nechali do konca 9. mesiaca v maternici? uz si to nazves ako chces, podstata je ta, ze ti tehotenstvo prerusili odstranenim plodu z maternice!

amen :))

datelinka

muc, ja som to už raz napísala, tiež som mala missed abortion, to znamená že mi odumrel plod, bez samovoľného vypudenia z maternice. nemala som však UPT. bodka.

muc

nakolko bola len v 9. tyzdni, tak sa vykonalo prerusenie tehotenstva, vo vyssom stadiu v podobnych pripadoch sa vyvola porod. iba ak hrozi nejaka komplokacia, vykonava sa sekcia.

muc

datelinky kyretaz je jednak po spontannom potrate - odstranuju sa pripadne zbytky placenty a je aj probatorna- odber maternicnej sliznice na histologicke vysetrenie. autorke bola prerusena umelo gravidita, lebo zistilo sa odumretie plodu a nedoslo k spontannemu potratu. museli ho umelo odstranit, lebo hrozila sepsa matky nasledkom rozkladu plodu v jej maternici.

datelinka

muc, ja som prekonala tiež missed abortion, ale nehádam sa s tebou. mne nerobili potrat, mne robili curretage.