Nafuknute brucho po jedle

micheala254

ak bývaš často nafúknutá po jedle a mávaš napríklad aj často hnačky tak to môže byť aj alergia na lepok...

e-Terapia

Treba si v prvom rade odsledovať či je to po každom jedle, alebo len po konkrétnych potravinách. Ak len po konkrétnych, vylúčiť ich z jedálnička aspoň na pol roka.
Tiež by bolo dobré skočiť ku gastroenterológovi, aby sa vylúčili ochorenia ako celiakia, a k alergológovi.
Skúste si prečítať aj rady, uvedené v tomto článku, je to síce primárne článok na zlepšenie imunity, ale myslím, že dodržiavanie rád by vám mohlo pomôcť: -odkaz odstránený-

Sia_b

Nemusi to byt iba celiakia. tiez takymto problemom trpim dlhsie a ide o syndrom drazdiveho creva. Moze to mat totiz aj psychicku pricinu... Mne na to zabrali probiotika s enzymami... Odkedy ich beriem, je situacia omnoho lepsia

RNG

Nedostatok kyselin a jedlo v zaludku kvasi a hnijew. Dasa to doplnit(betain HCl, pepsin HCl, l-Lysin HCl, s jedlom podla potreby)
Niekedy je kvasenie aj v crevach aj pri dostatku kyselin, najma z neschopnosti tela zpravocat niektore rastlinne sacharidy(zeleniny, fazula...).
Pomaha na to enzym alfa Galactosidase, davka 600 GALU
Osobitne sa predava pod menom Beano, ale dnes je uz sucastou aj roznych dobrych enzymatickych zmesi.

Generacia

Moj problem trva asi dva mesiace od kedy som v zahranici. Po kazdom jedne mam nafuknute brucho a vyzeram ako tehotna.ranajkujem, obedujem a veceriam no nie pravidelne. Jem aj vela zeleniny a ovocia, pijem acidko alebo kefir, sladke vobec. Od kedy som tu zacala som ranajkovat mlieko a cornflaky. Moze to byt z mlieka, nejaka alergicka reakcia? Je to naozaj neprijemne. som chuda a brucho mi trci...dost viditelne. Chodim aj do posilnovne a aktivne tancujem. Naozaj uz neviem z coho by to tak mohol byt...

A-Z

Samozrejme, k tomu co jes, pridat este tu zeleninu ci ovocko. Teda obed aky mas + nejaka zelenina, vecera + k tomu kalerab, pohar acidka. Cize ziadne zasadne zmeny, len pridat to, co by ti mohlo pomoct.

A-Z

Ale preco by som mala mysliet, aby si jedla len vlakninu a vlocky, hm?
Mala by si mat v strave jednoducho take potraviny, ktore zabranuju alebo zmiernuju tvoj problem. Ziaden extra jedalnicek na to predsa netreba.
K tomu chlebu so syrom by si mala jest papriku alebo paradajku, redkovky, na desiatu ovocko, k obedu nejaky salat, vecer pohar acidka, kalerab a pod. Proste normalna zdrava strava.
A tiez by si mohla vyskusat probiotika.