Ako na zmiešaná pleť s nedokonalošťami?

katulka85

ja mam presne taky istz problem, resp. mala som. mam tiez 24 a objavilo sa mi poprvykrat v zivote akne. vyskusala som uplne vsetko, tak som sa rozhodla pre roacutan. skoncila som prave 3 mesiac, a zlepsenie je uplne uzastne, avsak mi este ostalii male jazvicky po akne, ale tie sa snazim odstranit biolampa. momentalne som v rozhodovani sa pre kvalitnu kozmetiku.

zuzka*

Biodermu sebium som si uz kupila v lekarni a po troch dnoch puozivania pekne vidno ako sa vyrazky pomaly hoja. Ked tak citam vase prispevky a zamyslam sa nad nimi, tak moje trvenie nie je celkom ok, niekedy mam nafuknute brucho, a niekedy fakt dost, kupila som si aj probiotika. rozmyslam, nad navstevou koznej a buduci mesiac by som mala ist na preventivnu na gyndu. tak uvidime, zrejme si dam urobit aj rozbor krvi. chcem to najprv skusit dostupnymi prostriedkami a ked to nezaberie, tak potom pojdem za odbornkmi.

miki64

Podľa toho čo hovoríš, nie je to problém len pleti, ale sú za tým zdravotné problémy. Podľa lokalizácie vyrážok by som povedal že môže ísť o ženské problémy, žalúdok, črevá alebo pľúca. Nemusia byť hneď choré, ale už preťaženosť alebo drobné problémy (bolesť, nedokonalé trávenie či vyprázdňovanie)môžu spôsobiť problémy s pleťou.Jednou vetou dal by som si do poriadku vnútro.

eviik

tiez mam problemy s pletou, ale nalepsie sa mi osvedcila pletova voda od koznej, cistiaci penivy gel bioderma sebium a krem na tvar bioderma sebium AI. cistim si plet dvakrat denne a je omnoho krajsia, treba sa vsak vyvarovat chytania tvare rukami.
sem tam je dobre spravit si piling - ak je jemny, moze sa aplikovat aj raz denne - ja tak pouzivam rozjasnujuci piling od nivey a potom si tvar este umyjem biodermou.
co je este celkom ucinne - nahrievat si tvar - ako ked si napustis horucu vodu do vane - to je asi najrychlejsie :) pekne sa ti precistia pory a tvar je jemnejsia.
ako tu uz bolo spominane, je vyborne pit zeleny caj, lapacho, ale aj salviovy a kamilkovy caj, tak isto aj dvotyzdnova kura so zihlavovym cajom (dlhsie sa vsak pit neodporuca kvoli ucinkom).
a make up - pre mna jednoznacne rimmel recover - v poslednej dobe som ho na slovensku nevedela dostat kupit, tak som ho kupila v madarsku, pripadne sa da objednat aj cez ebay - mam svoj odtiez na zimu aj na leto, perfektne kryje, dlho vydri, je prijemny a obsahuje c & e vitaminy, napriek tomu ze ho mas aj cely den, plet moze dychat.
a aby som nezabudla, skus si sem-tam spravit kvasnicovu masku - trosku kvasnic, par kvapiek medu, rozmackat na kasicku, naniest na tvar, poskat kym zachne a umyt teplou vodou (vseobecne si tvar umyvam teplou vodou - na takyto typ pleti je to lepsie). maska ti nebude vonat ale vysledok je fajn :)
ak ti na tvar nezaberie bioderma sebium, skus aj eucerin na problematicku plet, tiez velmi dobra kozmetika a aj effaclar od la roche possay - pre istotu ti este radim dalsie dve znacky kozmetiky, kazdemu zabera nieco ine.
kazdopadne vela stastia a zdravu tvaricku :)

kaciatko_7

a ešte som zabudla, že veľmi dôležité je dodržiavať pitný režim... odkedy pijem pravidelne a hlavne čistú vodu alebo zelený čaj, pleť sa mi zlepšila a o viac než dosť...optimálne je 30ml na kg vašej hmotnosti, v lete viac... ešte odporúčam jeden čajík, volá sa že lapacho... a je to vraj najzdravší čajík na svete... zagooglite, uvidíte

z make-upov bude pre mňa stále najlepší loreal true match, ale už ho asi nevyrábajú... po tomto som odskúšala toho veľa dermacol 24h control, astor perfect stay, make-upy od rimmelu, no s ničím som nebola spokojná... teraz sa mi veľmi dobrý zdá od astoru - mattitude, mala som vzorku a asi si ho aj kúpim... dievčatá si chvália aj make-upy z lekárne, ale s tými nemám žiadne skúsenosti...

kaciatko_7

ahoj, odporúčala by som ti rozhodne nejakú dobrú dermatologičku, prípadne kozmetičku, ktorá by ti urobila diagnostiku pleti... keďže máš už 24 rokov a už nie si v puberte, zrejme tvoju problematickú pleť si zdedila, prípadne môže to byť aj reakcia na nejaké zdravotný problém... tiež by som ti odporučila podstúpiť vyšetrenie, hlavne čo sa týka správneho fungovania štítnej žľazy, keďže to môže byť aj hormonálneho charakteru...

kozmetiku by som ti odporučila z lekárne... dermatologičky aj kozmetičky majú v tom jasnejšie a vedia aj odporučiť dobrú kozmetiku na tvoj problém... na tvojom mieste pobehám nejaké lekárne a vypýtam vzorky nejakých čistiacej kozmetiky aj krémov... aby si neinvestovala do niečoho, čo ti nesadne... mám také isté problémy s pleťou a dobré skúsenosti s biodermou - sebium, ale aj la roche posay effaclar, predávajú sa len v lekárni alebo tiež cez internet... osobne sa mi zdá najhoršia značka vichy, výrobky sa mi zdali dosť agresívne, asi majú vysoký obsah aktívnych zložiek a sú vhodnejšie pre veľmi problematickú pleť...