Rozloženie cvičenia

Príspevok v téme: Rozloženie cvičenia
Foxi

Začala som pravidelne cvičiť, ale zaujímala by ma jedna vec. Viem, že po cvičení by sa nemalo hodinu jesť preto zvyknem cvičiť po obede a potom si dám len ľahkú večeru. Chcela by som vedieť či nevadí ak sa po cvičení ešte schuti najem. Pochopiteľne až po tej hodine. Lebo napr. zajtra by som chcela cvičiť po raňajkách avšak neviem či to bude mať zmysel, keď okolo 12-stej docvičim a potom si dám výdatný obed. Možno to je len môj zlý odhad a cvičenie bude mať rovnaký zmysel, ako to teda je?

0vecka

2 Foxi sa vykasli na cinky zober karton mineraliek to ma nieco cez 9 kg a zdvihaj napr to (oboma rukami)... ono kilo je fakt malo ja napr davam a to uplne nakoniec ze u zmam 5 serii za sebou 22kg cinky :) takze aj ked si holka tak 1 kg je dost malo kedze ja ako chlap mozno dva krat tak tazky dam 22 krat viac :) ....

a nesuhlasim s tym ze holky nepotrebuju svaly akoze nieje nic atraktivnejsie ako taka plnsia pevna zenska :-P

TrainingBoy

Ano ano, presne tak, uz tu bolo viac menej vsetko spomenute ... prave preto ze ked sa najes tak ti zacne travit a krv sa ti bude hromadit najma v bruchu, preto ak nechceme chudnut ale nabrat tak je dobre si dat sacharidy a bielkoviny v lahko stravitelnej forme lebo ani v tomto pripade nie je dobre jest nieco tazke. Ale pre vacsinu zien je lepsie tu hodinu nic nejest. Ja cvicim uz 3 a pol roka a zaujimam sa aj o stravu.

Ta kombinacia spominana podomnou je dobra, ale nikto ti nezakazuje posilnovat a potom aj ist na ten bike. Len to netreba prehanat, lebo glykogenove zasoby ti vydrzia na takych +-45 min, taka hodinka, hodinka a pol cvicenia je v norme. 45 min posil. 45 aero. Ale osobne si myslim ze zenam o tu svalovu hmotu az tak nejde, postavu si spevnia tak ci onak, takze tam sa ten cas nemusi az tak dodrziavat.

100 opakovani je privela, max 20, cez 30 by som urcite nesiel, ak ti to nestaci, zober si vacsiu vahu. Posilka je prave o tom ze zdvihas vahy, ktore len tak bezne nezdvihas.

A-Z

Foxi,
podla toho, co viem, sa po cviceni neodporuca jest hodinu kvoli tomu, ze cca hodinova aktivita ti zrychli metabolizmus a teda tuky sa intenzivne spaluju este tu hodinku po. ALE tyka sa to aerobneho cvicenia, alebo inak kardio cvicenia, t.j. kardio stroje ako bezecky pas, stacionare, dalej plavanie, korcule atd.
A naopak, pri posilnovacom cviceni - pri zatazovani svalov je velmi vodne doplnit do pol hodiny od cvicenia sacharidy, napr. banan, v lepsom pripade sacaridovo-proteinvy napoj = kvoli doplneniu svaloveho glykogrnu (cize nieco ako ochrana, ci regeneracia svalu po zatazeni).
Takze z tohto vyplyva; zalezi od toho, "o co ti ide"... Ak chces chudnut - spalovat tuky, tak sa zameraj na aerobku a hodinu po cviceni nejedz, potom pokracuj v jedle, ake nasleduje, ci uz je to obed, olovrant, alebo vecera (spravne vyvazene). A ak chces spevnovat postavu, tak cinky a posilnovacie cviky a do pol hodky doplnit sacharidy a o hodku dalsie jedlo, ake v ten den nasleduje (urcite kvalitnu bielkovinu ako chude kuracie ci morcacie, ryba, tvaroh, tofu atd.).
Jasan, ze mozes aj kombinovat, ja by som to robila napr. takto: 3x do tyzdna aerobka (aj ten domaci rotoped) v trvani 45 - 1 hodiny a 2x do tyzdna posilnovanie, ale celeho tela s jednoruckami a s vlastnou vahou, prip. na fit lopte, pred zahriatie 10 - 20 minut a po kazdom cviceni strecing (nech sa ti neskracuju svaly).

Foxi

Ovecka:
Viem, že tých 100 opakovaní je veľa, ale iba vtedy cítim, že sa so mnou niečo deje :)...činky mám len kilové tak niet divu. No a nevedel by si mi poradiť nejaké tie cviky? Skúšala som už všeličo, ale doma bez prístrojov no to teda veľa nevymyslím. Napr. na tie lýtka. Skúšala som to zdvíhanie klasické, ale na mňa to nejaký účinok nemalo.

ako teda

:)) flakas? jeda to urcite nie
no kazdy mi tvrdi to co pises ale mne je lepsie beh posilnovna pretoze ja sa moc moc malo potim potrebujem poriadny zaberak a ked len beham napr. 1hod alebo som v posilke 2hod tak nic preco?

0vecka

lepsia kombinacia je posilovna a potom beh... ale naj by to bolo dat iny den alebo tak ze jedno rano a druhe poobede... zalezi aj co tam v tej posiovni robis ak to len tak flakas tak je to jedno :)

ako teda

ja som sa to uz pytala ale neda mi znovu beham cca 30min az 1hod a potom posilnujem no niekto na tomto fore mi radil ako prve posilnovna az potom beh ako to mam teda kombinovat ? alebo je spravne :beh posilnovna beh
beh posilnovna
posilnovna beh
poprosim taky co sa vyznaju co cvicia
vdaka

0vecka

2 foxi no nevim skus pohladat na nete ja som cital jedine to ze ked sa neje ta hodina tak sa spaluje viac tukov ale vseobeecne kulturisti jedia do tej hodky po treningu proteiny - to nemusi byt len umely protein ale aj meso napr...

0vecka

100x je podla mna zbytocne vela viac menej by som nedaval viac ako 20 (mozem sa spytat ze odkial mas tu myslienku dat 100 opakovani?) tiez 40 opakovani na brusaky no dajme tomu ale 7 serii mi tiez pride vela... ono potrebujes svaly precvicit a nie vycerpat :)

vies ono nemas zapojenych vela svalov co takto tricepsy hrudnik chrbat ramena ???? popripade lytka predlaktia

ja by som si to nejak rozvrhol - a to ti radim ako chlap co xce nabrat svaly a mat silu tak to ber s rezervou ale urco by som precvicil vsetko. Ono nemusis vela stacia aj napr tri serie na partiu a ten rotoped mozno by bolo fajn dat tych 30 min a dat to nakoniec...

inaq nehovorim ze je to zly trening plati pravidlo: ten co robi nieco je na tom lepsie ako ten co nerobi nic....

Foxi

No človek po cvičení by nemal hodinu jesť práve preto, lebo keď sa formujú svaly dostáva sa do nich krv. Tým, že sa človek naje automaticky všetka krv prejde naspäť do brucha čo znamená, že svaly opäť ochabnú a to čo si zacvičila bolo zbytočné. Preto je potrebné aspoň hodinu počkať nech sa trošku vypracujú a potom sa najesť. Aspoň podľa mňa. Opäť ak sa mýlim opravte ma ...