Neviem vyslovit R

Príspevok v téme: Neviem vyslovit R
racko

Dobrý deň, môj problém je, že neviem vysloviť písmeno r, buď ho nevyslovím vôbec, alebo račkujem, niekedy sa naschvál vyhýbam slovám , ktoré obsahujú toto písmeno a skúšam ich nahradiť inými, kde nie je . Vadí mi to , lebo ľudia mi dosť často nerozumejú , pýtajú sa aj na tretí kráť - ako ? Aj pri cudzích jazykoch , kde treba razantné r mi to strašne prekáža a trochu som aj kvôli tomuto môjmu handicapu utiahnutý . Ako vnímate takýchto ľudí ? Ako ich vníma všeobecne spoločnosť ? Je to dôvod byť trocha utiahnutý ?

Linuska

ahojte dobre sa učím a chcela by som íst na nejaku pedagogicku školu no newiem povedať R je to velký problém ??? čítala som aj čo musím splnať aby ma zobrali všetko splnam iba je tam písané že nesmiem mať poruchu reči myslíte že ekd newiem povedať R je to porucha reči ?? ked hovorím R nepočujem sa proste podla mna to viem povedať .. pýtala som sa už aj spolužiačky s ktorou mám velmi dobrý vzťah či to viem alebo nie ona mi povedala ,že to nieje velmi počut že neviem R.a inak prečo by zato mohli rodičia alebo učitelia ?? k lokopédovi som chodila takže neviem prečo ma to nenaučil !!!

Jooe Ker

nie nemas absolutne dovod byt utiahnuty ,poznam plno ludi co rackuju a je to tak peknulinke ,mile takze nestresuj

cucucu

Z toho si nic nerob, to sme dvaja co rackuju :) Mne to je jedno ze neviem vyslovit r v slovach no i tak sa pacim svojmu partnerovi a hovori ze je to zlate :) Nicoho sa netreba bat, mame vyhodu, ked sa budeme ucit francustinu tak nam to pojde oto lahsie :)

J111

Skús na ho naučiť. Ak sa to nepodarí, tak sa na to definitívne vybodni. Vyslovuj nahlas a zreteľne a budeme ťa rozumieť aj bez r. Ja poznám takisto taký istý prípad. Väčšinou sa snaží vyhýbať tým slovám alebo rozpráva príliš rýchlo a pod. Fakt ju nerozumieť.
S pozdravom,
kuJča - ha, ha, ha.

flowerss

ani ja neviem povedať R, a vôbec ma to netrápi, môj priateľ to na mne zbožňuje..ale niekedy mám z toho nervy, lebo mám v priezvisku "r" na takom mieste, že chytám kŕče do jazyka a aj tak ho musím aspoň dvakrát zopakovať, lebo ľudia mi nerozumejú :D

alica33

Môj bývalý bol taký, trochu račkal...bože, strašne som to na ňom milovala! :) Neviem prečo, ale strašne sa mi to páči..

jojaaa

Racko...aj ja som ten "problem" mala, viem ako sa citis, viem co prezivas!!!
Ja som sa to ale chcela naucit, aj som sa naucila. Chodila som aj na logopediu, nehovorim, ze to bolo nanic, ale naucila som sa to sama...stala som si spievala...lalalalala...a po case to bolo "r" a zacal sa mi striast jazyk ako sa ma. Skus to tak, ja som bola taka statna aj som. Drzim palce!!!