Ako mam povedat priatelke,ze jej "citit" z ust

Príspevok v téme: Ako mam povedat priatelke,ze jej "citit" z ust
medzikus

Ahojte,neviem ci to patri sem. Mam priatelku,sme uz spolu dlho(asi 2 roky). Je krasna,citliva, proste vsetko co by si muz prial ma. Len ma to jednu chybu. Priatelke smrdi z ust. Sice,ked si umyje zuby,alebo si da zuvacku,ten zapach chvilu necitit,ale potom je to znovu rovnake. Mam pocit,ze ma v zuboch kaz,len neviem ako jej to mam jemne naznacit, aby s tym skusila nieco robit.
Dakujem za nazory

jajka001_

radsej jej to povedz ty, ako by to mala pocut od niekoho cudzieho, ved to citia aj ini a co si potom myslia. ona to neciti. bud to ma zubov alebo zo zaludka.

zajacica

Zápach z úst može byt príčinou rozličných chorob, napr. aj Helicobaktera pylori. Ak nie sú to zuby /kazy/tak treba podstupit vyšetrenie u gastroenteorologa.

janab

Zápach z úst má viacero príčin. Zuby - bud zubný kamen, to strašne zapácha, potom zvyšky jedál, zapálené krvácajúce dasná, hnisavé ložisko na mandliach, trávenie - neuzatvára sa "klapka" v pažeráku...Ak priateľka má ústnu dutinu ošetrovanú a stará sa o ňu, tak potom je to z trávenia a to patrí do rúk lekára. Myslím si, že by mala zniesť slová typu : zdá sa mi, že asi máš pokazené zuby..kedy si bola u zubára?...prečo?...no lebo ti nejako páchne z úst...rovno...a to potom uvidíš ten frmol ako bude zisťovať čo sa deje..pretože to nie je len tvoj problém, ale problém aj jej okolia...

líštička

Musíš jej to naznačiť jemne. Nepovedz jej, že to trvá dlhšiu dobu a nenazvi to zápach ani smrad!! Povedz, že si si posledný týždeň dva všimol, že má nejaký iný dych a robíš si starosti o jej zdravotný stav, či nejde o nejaký vážny zápal v ústach. Ak by sa opýtala, či jej smrdí z úst, povedz "nie, nie je to zápach, len je to iné, ako som zvyknutý, po dvoch rokoch už poznám tvoju vôňu a toto je niečo iné a mám ťa rád, tak sa bojím, aby si nemala zdravotný problém."

lost

Ak su to zuby - kaz a bala by sa ist k zubarovi, navrhni ze pojdete spolu, na bezbolestne "liecenie" (vrtanie znie strasidelne :D )
(alebo povedz ze ti niekto kupil darcekovu poukazku a skoda ju vyhodit)

Co som tak letmo presiel, zevraj vo vacsine pripadov za to mozu zvysky jedla v ustach. (celkom nechutny proces, rozkladanie jedla v ustach, ale clovek si to ani neuvedomuje.. tak zas nie je to odsudeniahodne).

Alebo "suche usta", ked je malo slin, alebo co, presnejsie je to popisane tu:
healing.about.com

Ale k pointe: AKO? .. no asi hlavne nenapadne, ale velmi dolezite je prave casovanie :) nech sa to nejak "nahodou" a "medzi recou" dostane do konverzacie :)

michajela

Ahoj, ak môžem... zápach z úst nemusí byť len zo zubov ( neviem v akom stave ich má Tvoja priateľka ), zápach môže byť príznak iných ochorení: acetónový pri cukrovke, pri hladovaní, pri ochoreniach žalúdka, krčných mandliach...
Určite by bolo vhodné vyšetrenie, ten zápach necítiš len Ty, aby jej to niekto menej taktný ako Ty, nešplechol do tváre:-)))

usiko

medzikus,

boze, to nema od oralu, ale keby ti robila oral, tak by si kadeco nachytal, lebo v kazovych zuboch su aj streptokoky, stafylokoky a kadeco ine....citaj!!!

keko37

fuj..... ja by som ju poslal..... ved to je nechutne.... mozno smrdi aj tebe :))) a tiez sa to boji povedat :))) netreba jest maso mlieko a smrad prejde :)))

medzikus

Vzhladom na to,ze sa mojej priatelke oral hnusi,tak mi ho neroby,tym to byt nemoze...ale celkom dobra rada,dakujem :)