Meniskus alebo voda v kolene?

Príspevok v téme: Meniskus alebo voda v kolene?
Vergil

Dobrý deň všetkým.

Minule som bol na tréningu (Mixed Martial Arts) a keď ma kamarát prehodil, tak som dopadol na koleno. Dosť to bolelo, pozrel som do zrkadla a koleno bolo celé červené. Povedal som si, že to nebude nič vážne (to som si už povedal viac-krát a zakaždým na to doplatím) a tak som pokračoval - kopy, otužovačky, atď...
Keď to stále bolelo, tak som sa posadil, vyhrnul nohavicu a naľavo od jabĺčka (na ľavej nohe) som mal akoby opuch, vyzeralo to ako ďalšie jabĺčko. Pozerali sme na to, niektorí sa báli či to nie je vykĺbené, ale nebolo, nohu som mohol zohýnať a vystierať.
Tak kopy som odložil a pokračoval som už len v zápasení na zemi. Postupne sa to zmenšilo, za 2-3 dni to bolo takmer úplne preč, boli trochu problémy so zohýnaním v kolene (bolesť), ale koleno je citlivé na dotyk aj doteraz (8 dní od nehody myslím, po 5-tich dňoch som bol na Kickboxe a noha bola už ako-tak použiteľná :)).

Keď som prišiel domov (včera), tak som sa otca pýtal, čo by to mohlo byť a vravel, že buď meniskus alebo voda v kolene.
No vždy je lepšie sa opýtať, preto sa pýtam aj vás. Čo si myslíte? Kedy bude koleno v poriadku? Drepy som radšej v posilovni od nehody ešte nerobil pre istotu, ale rád by som už chcel začať cvičiť aj nohy. Kedy to asi bude možné?

smudlooooo

Dobry vecer..potrebujem poradit...o mesiac som mala ist na operaciu mesnisku, ale dnes v praci mi tam nieco prasklo, odvtedy lezim na posteli , nohu vobec nevystriem a je to strasna bolest :(..mozte mi poradit co by to mohlo byt?..rano chcem ist k mojmu lekarovi, ale naozaj sa bojim :(

KHA

Lekar odlisi vyklbene koleno od meniskusku len tak ze pichne ihlu, natiahne a ak vyziadne vodu - vyklbene, ak krv - meniskus. Tak ci tak voda musi ist von, tak sup sup do nemocnice a zistit o co ide.

Vergil

No naša nemocnica bola ohodnotená ako tá najhoršia na Slovensku (nemocnica vo Veľkom Krtíši) a po všetkom čo som o nej počul a aj zažil som sa už dávno zaprisahal, že nech sa mi stane čokoľvek, nepôjdem do nej.
U mňa opuch po 2-3 dňoch zmizol a koleno bolo len precitlivené na dotyk a boli aj problémy so zohýnaním, ale to sa lepší, čím ďalej tým to je lepšie a dnes ho už môžem aj zohnúť :) Občas ak som doňho dostal, tak znova sa ozvala tá bolesť, ale zakaždým to prejde a ako som spomenul, ide to k lepšiemu. Nabudúce už skúsim v posilke pocvičiť aj nohy s nejakou rozumnou váhou, myslím, že to koleno zvládne :P

rew

Vergil> chod s tym k lekarovi.. taketo zranenia sa liecia lahsie ked su cerstve.. ja som mala podobny uraz pred 2-3rokmi, asi mesiac to bolo opuchnute, potom zakazdym pri vacsej zatazi.. ale kaslala som na to, ved to prejde.. postupne to prestalo opuchat ale hnusne pobolieva to koleno. proste sa na tu nohu poriadne nepostavim ked ju mam ohnutu.. tak radsej si to chod dat vysetrit nech s tym nieco spravia kym sa da. len dufam ze natrafis na lepsieho ortopeda ako ja pred mesiacom :)