MOJ Prvý a posledný vzťah?

Príspevok v téme: MOJ Prvý a posledný vzťah?
simonna

Mám 19 a na začiatku leta som stretla chalana. V podstate som sa do neho zalúbila od prvého momentu čo som ho zbadala. Stretávali sme sa a neskor začali spolu chodiť.Sú to asi 4 mesiace čo sme spolu. Na začiatku to bolo všetko fajn ved ako vždy. Priateľ má však niekedy zvláštne názory. No trápi ma, jeho tvrdosť slov. Kamaráta nazvať "Ludským odpadom" (pretože mal problemy, musel si pozičať od neho peniaze ktoré mu dodnes nevrátil,nechodí do roboty atd.. má 20 rokov ten človek) mne to prišlo hrozne tvrdé. Ked som sa ho spýtala že či má kamaráta na ktorom mu nič neprekáža povedal že možno jedného ...Strašne ma to trápi a prekáža zaroven ..Už som sa s ním veľa krát o tom rozprávala , lenže jeho nazory na túto vec sú neoblomné ,nezmení ich .. Darmo mu vysvetlujem že sa mi to nepáči ked na niekoho tak rozpráva.Cítiť z toho priam až arogantnosť. Lenže toto mu nemožem asi povedať..Sám si povie "aký bol šikovný "ked odišiel hned po učnovke robit za hranice (aj ked si nespravil ani maturitu :( ) ,nezazlievam mu to , viem super o nemecky ,chce si kupit nové auto a má našetrené aj na dom už niečo ,,proste v tomto smere mu nič nevyčítam ale niekedy mám chuť mu to vykričať //to čo som spominala vyššie// .On ma strašne lúbi sám mi to povedal, aj ja ho lúbim ,inak by som sním nebola len občas ma prepadnú pochybnosti.nechcem sa sklamať a hrozne sa bojím že by to nezvládol keby ho raz opustím . nechcem to ,ale ak to bude takto alej pokračovať. Chápete, chcem proste hladať,dozrievať,spoznávať ludí samu seba čo vlastne chcem ... Mozno ten vztah neberiem z mojej strany až tak hrozne vážne ako on . Čo chce aby sme spolu zostali navždy... Lenže mať jeden vzťah v živote???

xy:)

tak kde je hlavny problem, jeho arogantnost, alebo zase to ze jeden vztah mat po cely zivote je jednoducho malo? s takym chovanim by som chlapa nechcela, to poviem narovinu.

lost

Mne pripada ako (extremne) hrdy clovek a pritom by mohlo asi stomilionov ludi nazvat "Luskym odpadom" :D

"Nesúďte a nebudete súdení. Neodsudzujte a nebudete odsúdení! Odpúšťajte a odpustí sa vám."
"Dávajte a dajú vám: mieru dobrú, natlačenú, natrasenú, vrchovatú vám dajú do lona. Lebo akou mierou budete merať vy, takou sa nameria aj vám."
Lk 6:37-38

I ked je to velmi individualne, no neviem ako BY dopadol, ak BY si on musel od niekoho pozicat. Je to EXTREMNE jednoduche padnut na zem (a pri tom si rozbit ksich).

Ked uz tak, nehovoril by som mu ze "je to tvrde", ale opytal sa PRECO si to mysli, nech to odovodni, preco ho tak "sudi" respektive hondoti..

Cisto teoreticky, ja by som mohol nazvat 99% ludi "odpadom", uz len preto, lebo 99% ludi ma iny zivotny styl a nazor, a jedine miesto kde je napisane ze som lepsi ako 99% ludi, je v mojej hlave, respektive fantazii...

Len aby na toto neprisiel az po pade :)
To moze byt neprijemne..

A prepac, ale neviem co mas proti "1 vztaj 1 zivot", ved ak mas take BRUTALNE (nehorazne) stastie a mas sancu na tuto (tak extremne) vzanu sancu/situaciu a ty sa jej nechopis, tak to je ako keby som zahodil tiket od uz vyhranej loterie (ver mi ze tie peniaze neprinesu tolko stastia ako "1 stastny vztah na cely zivot")

kafe

Keď si vo vzťahu tak ti to nejako bráni rásť, dozrievať a spoznávať nových ľudí? Ak hej, tak čo už. Je to tvoj pocit. Podľa mňa je práve to dozrievanie a spoznávanie samého seba krajšie vo dvojici. Veľa ľudí tu vyfňukáva že sú sami.. a čo s tebou, keď ty si nešťastná, lebo máš frajera. Každý sa musí učiť na vlastnej sprostosti. Ale byť nespokojná vo vzťahu, lebo je len tvoj prvý.. uff, proste nechápem. Pri akom čísle budeš spokojná? Vzťah číslo 358? Ak si myslíš, že tvoj priateľ za veľa nestojí, nesadli ste si a nerozumiete si.. rozíď sa a ži si svoj samotársky, objavovateľský život a dozrievaj si koľko chceš.
Poznám veľa spokojných vzťahov, kde jeden alebo obaja boli vo vzťahu prvýkrát. A neľutujú, že nezažili porovnávanie partnerov, či "užívanie" si života.. sú spokojní, že našli úžasného partnera/ku a otca na prvý šup. A život si aj tak užívajú akosi krajšie, ako je to teraz v móde.
Ale ty vieš čo chceš. Ak vzťah nechceš, tak nebalamúť chlapcovi hlavu.. toto si mala mať jasné ešte pred tým, než si do vzťahu liezla..

jajka001_

nerozumiem ti, v čom mas vlastne problem. nikto ti nekaze ostat s nim navzdy. ak ho nemas rada, ak ti nevyhovuje aky je, rozid sa s nim. muzov je niekolko milard. a neboj sa ze to zvladne, ak ho opustis.