Kolko dní pôsobia 3dňové antibiotiká v tele?

Marrika

neviem, ako dlho ešte pôsobia, ale ak napríklad berieš antibiotika, pri ktorych sa musi vylucit vsetko kysle, tak by som kysle potraviny ci napoje nekonzumovala este aj dva-tri dni po dobrati antibiotik. Inac co sa mna tyka, teraz som akurat bola chora, ale našťastie len kašel, na ten som nasadila prirodny pripravok- kvapky Hedelix, takze tu sa nemusim obavat takychto veci, ze ako dlho mam v tele este cosi..

jajkafr

kašlať môžeš ešte pár týždňov po chorobe aj keď už si preliečená a nenakazíš nikoho :) tak prajem pekný čas strávený s priateľom :)

000nastenka

no užívam ešte Sinupret kvapky .. a povedala by som že mi zabrali, ale ešte nie úplne.. ale lepší sa to.. tak preto, a dnes budem s priatelom po dosť dlhom čase a dúfam že ho nenakazím...

jajkafr

nastenka
nie je to tak... antibiotiká celkovo oslabujú organizmus človeka... takže ak užívaš antibiotiká a prídeš do kontaktu s nejakým ochorením môžeš ochorieť... napr. ak prídeš do kontaktu s vírusovým ochorením, alebo s baktériou na ktorú dané antibiotiká nereagujú... a čo sa týka nakazania inej osoby od teba... ak máš baktériu, na ktorú antibiotiká nezabrali môžeš nakaziť kohokoľvek... záleží v akom štádiu ochorenia si... či si vo fáze kedy ešte môžeš nakaziť človeka alebo nie... napr. ja keď robím v nemocnici a máme na odd. choré detičky, ktoré berú antibiotiká a aj napriek tomu si domov donesiem zápal priedušiek alebo aspoň bolesť hrdla... k antibiotikám je dobré užívaj aj probiotiká... napr. Synbio obsahuje aj hlivu ustricová a tá je na podporu imunity... ale máš na výber rôzne iné je na tebe ktoré si vyberieš :)

000nastenka

pretože som počula žekeď sú v tele ešte antibiotiká, pôsobia, tak nemôžem nakaziť inú osobu mojou chorobou a ani ja sa nemôžem nakaziť..ale neviem či je to tak

jajkafr

tak max. do utorka... tam je dlhší čas rozpadu preto pôsobia tlhšie sú dosť silné... prečo ťa to zaujíma?

jajkafr

nastenka
pravdepodobne máš na mysli Sumamed, Azitrox, Rulid (základná zložka azitromycín)... tie vážne pôsobia ešte 4 dni po dobratí... pretože azitromycín má polčas rozpadu tuším 72 hod.