candidoza

Príspevok v téme: candidoza
dinuška

ahoj chcem sa spýtať na váš názor na tuto dietu? A aké su vaše rady pri liečení tejto choroby. Môj najväčší problém je biely jazyk
Candida Albicans Candida - pliesňová infekcia, ktorá obyčajne ide ruka v ruke s celiac disease v dôsledku zoslabenia imunitného systému. Parazit, zapríčiňujúci túto infekciu, je veľmi silný, prilepí sa na steny žalúdka a čriev, čím sa stane permanentný príživník vnútorných orgánov a krvného obehu. Spôsobuje veľké množstvo zdravotných problémov miliónom ľudí každý deň v ich živote. Skoro každý človek prejde od mierneho až ku vážnemu útoku Candidy v priebehu života, bez ohľadu na to, či je, alebo nie je citlivý na glutén. Táto plieseň vytvára vyše 75 známych jedovatých látok, ktoré otravujú ľudské telo. Tieto látky zoslabia imúnny systém, napadnú žľazy, obličky, prostatu, močový mechúr, pľúca, pečeň a špeciálne mozog a nervový systém. Candida sa môže stať taká silná, že vyrastie doslova na huby, ktoré vyženú korene, prenikajúce cez ochrannú blanu medzi črevnou cestou a krvným obehom a tak dáva možnosť cudzím a jedovatým látkam vniknúť do krvného obehu a systematicky znečisťovať telo. Výsledok, ktorý vznikne: bielkoviny (a ostatná potrava), ktoré nie sú kompletne strávené, alebo ich odpad v krvi, môžu napadnúť imúnny systém a spôsobiť hrozné alergické reakcie, slabosť a veľa iných zdravotných problémov. Candida vnikne do krvného obehu, z ktorého si nájde cestu do iného tkaniva so široko rozsiahlymi následkami, ako sú bolesti, opuchanie a znehybnenia kĺbov, bolesti v prsiach, nosné, ušné a kožné problémy, atď. Pitva prevedená na žene, ktorá zomrela bez viditeľného dôvodu ukázala, že jej srdce bolo obalené Candida pliesňou. Vaginálne zápaly sú dnes rozšírené viac ako kedykoľvek predtým a nebudú nikdy kompletne vyliečené, pokiaľ plieseň nebude vyčistená z čriev. Problém sa ešte zhorši, ak si uvedomíme, že Candida sa môže prenášať aj sexuálne.

Candida pokryje črevnú stenu, ktorá chemicky a mechanicky zasahuje do trávenia a pohlcovania potravy a živín. Vsetky imunologické poruchy a infekcie sú nevyliečiteľné, ak je Candida prítomná v tele.

Hlavný odpad aktivity pliesňových buniek je tzv. acetaidehyde a vedľajší produkt ethanol. Veľa ľudí má nízky obsah železa, lebo tento prvok je ťažko absorbovateľný, keď je prítomná Candida, kombinovaná s celiac disease a tiež je vtedy aj málo kyslíka v tkanivách. Sústavná vysoká hladina ethanolu môže spôsobiť nevoľnosť, telesnú slabosť a môže zobrať životnú energiu a elán. Taktiež zničí látky, potrebné na energiu pre bunky, čím rapídne urýchľuje stárnutie a smrť.

Candida Albicans je húževnatý ničiteľ zdravia a je akoby chýbajúce očko v reťazci mnohých moderných ochorení, napriek našim veľkolepým lekárskym vymoženostiam a technologickému vybaveniu.

Väčšina ľudí, ktorí majú Candidu, sa s tým nechcú zmieriť, až pokým nezačnú byť vážne chorí. Príznakov je veľa a vyzerajú nepríbuzne, takže popletú lekára i pacienta. Candidu je však veľmi ľahko kontrolovať a je tu jednoduchá cesta, ktorou je možné ju kompletne odstrániť z nášho tela. V prvom rade nesmieme zabudnúť podstatnú príčinu rozšírenia Candidy. Je to zoslabenie nášho imúnneho systému, ktoré zapríčinila CD. Pre konečné víťazstvo musíme stále držať bezgluténovú diétu do konca života. Podľa názoru mnohých špecialistov by sa naše telo malo vysporiadať so všetkými nežiadúcimi vírusami a baktériami, keď je CD pod kontrolou, dodržiavaním bezgluténovej diéty. Ale príroda, ako i náš imúnny systém má veľa času a preto sa neponáhľa. Keď chceme urýchliť proces a pomôcť nášmu imúnnemu systému zničiť Candidu, musíme ju prestať kŕmiť. Cukor je hlavný zdroj potravy pre Candidu. Dobre je prestať jesť po dobu 5 - 6 týždňov cukor a akékoľvek ovocie (včítane citrusov), kukuricu, mrkvu a iné sladkosti. Dobré je jesť veľa cesnaku, akékoľvek mäso, hlavne bravčové, hodne bravčovej masti, slaninku, vajíčka, kyslé mlieko (nie sladké), jogurt, kefír, zemiaky, cibuľu, kapustu a ostatnú zeleninu. Táto diéta vyhladuje Candidu na smrť, k vyčisteniu zbytkov veľmi pomôže náš zosilnený imúnny systém. Z toho dôvodu pre telesne oslabených pacientov (podľa skúsenosti v mojej rodine), nesladkú diétu treba začať asi mesiac po začatí bezgluténovej diéty. Zhynutie Candidy začne asi po 3 týždňoch a pretože jedovaté látky a plyny, ktoré sa z jej pozostatkov vytvárajú, vniknú do krvného obehu, pacient sa cíti veľmi zle. Všetko bolí, zhora až dolu. Tiež farba pokožky sa mení od bielej ku žltej až po zelenú. Muži môžu mať krátkodobé problémy s prostatou, i keď nikdy predtým ich nepociťovali, lebo Candida je vo všetkých orgánoch, včítane prostaty. V tom čase je dobré piť veľa tekutín, tiež riedky jogurt, kyslé mlieko a kamilkový čaj a to každé ráno a po obede (čaj nie je dobré piť pred spaním).

Candida bola náš spoločník nášho doterajšieho života, preto neodchádza ľahko. Zapríčini nám všetky nevoľnosti a bolesti, ktoré si človek ani nedokáže predstaviť. Ale napriek tomu sa to oplatí vydržať, lebo výsledok je vynikajúce zdravie, nadobudnutie a udržovanie normálnej váhy a pocit zdravia a mladosti. Nebudeme každé ráno vstávať unavení a pozerať na seba v zrkadle, ako zle vyzeráme. Netreba sa viac báť cholesterolu, alebo priberania na váhe. Naše vyzdravené telo si bude vedieť urobiť poriadok, všetko využije na energiu a zbytok vylúči.

Nesladká diéta trvá minimálne 5 týždňov. V extrémnych prípadoch dlhšie, keď si chceme byť istí, že sme úplne čistí (pokiaľ je biely jazyk). Po ukončení tejto diéty môžeme znova jesť ovocie s dobrým pocitom, že keď sme za neho zaplatili, budeme mať z neho úžitok. Čo sa týka priameho cukru, budete mať pocit, že nie je už taký sladučký ako bol pred diétou a budete vedieť sa bez neho zaobísť. Nesladká diéta sa doporučuje opakovať každý rok, za účelom vyčistenia zažívacích orgánov a pokožky (hnedé šošovice na pokožke sú obyčajne z cukru).

Po ukončení nesladkej diéty, bez ohľadu na vek, máme zdravú farbu na celom tele, jazyk máme ružový a nadobudneme normálnu váhu tela (chudý priberie a tučný stratí na váhe), vlasy nám zhustnú, máme menej šedín a telo sa vzpriami. Nemáme problémy s chrbticou, krvným tlakom, so stolicou, lepšie spíme, nemusíme sa viac kŕmiť umelými vitamínami, jednoducho povedané, sme znova narodení, s chuťou do nového tvorivého života.

- mira

Vnúčik nemusí jesť lieky. Tiež by nemal jesť sladkosti a ovocie. Celozrnné obilniny a zeleninu môže, vlastne musí, aby získal zásaditú reakciu telesných tekutín a tým sa zbavil kandidy.

lekop

Ďakujem Vám vštkým za rady, ktoré mi nedal ani lekár. Ja síce Candidu asi nemám, ale zistili to môjmu 2 a pol ročnému vnúčikovi v stolici. Zatiaľ som nenašiel na nete lieky pre také malé drobčiatko.

nora

Mne osobne pomohol caj z oregana, v jednom clanku som sa docitala ze pomaha oreganovy olej ale stal az 700Sk tak som si povedala ze tak to je moc! a spravila som si oreganovy cajik....asi po 5 salkach(pila som to asi 2 dni 3x denne salku) sa mi zmiernili priznaky asi na stvrtinu. citala som ze oregano ma protiliesnove a antibakterialne ucinky....takze mozno mi to predsa len pomohlo....ved skuste...za to nic nedate,chuti ako materina duska a stoji to 6 Sk :) vela zdaru

Ivka 1

Runo neboj sa , nie je to také tragické.Ak lieky od lekárky nezaberú/ja som chodila ku gynekológovi
pol roka/ napíš mi na mail ak budeš chcieť.