Krčné mandle - absces

Príspevok v téme: Krčné mandle - absces
anjelik9

Najprv som mala angínu keď mi ako tak prešla znova som zostala chorá s tým že je to absces poslali ma do nemocnice kde mi mandľu narezali a každý deň otvárali aby mi odtiaľ povytekal všetok hnis...teraz som už asi týždeň doma a na kontrole aj pred odchodom z nemocnice mi lekári odporučili vybrať mandle že sa im nepáči tá asymetria mandlí (obe mám zväčšené no tú na ktorej sa mi spravil ten hnis viacej) že sa mi to vráti že do mesiaca tam prídem opäť bo abscesy sa zvyknú opakovať a nemôžu vidieť čo je za mandľou a ak tam niečo zostalo tak sa mi to vráti...kto je na tom podobne? dali ste si mandle vybrať abo ste si ich nechali v tom prípade mali ste znova absces či len tak strašia?...inak angíny nemávam možno len raz v živote aj to neviem či to bola vôbec angína (teda okrem tejto myslím)

vďaka za vaše názory

kaja20

Mne mandle vybrali po opakovanych abscesoch - týždeň som trpela každodenným narezavanim mandli aby mi vytiekol hnis, týždeň som bola zdravá (akože) a potom som znova mala absces. Takto sa to opakovalo cca 6x. Takže pojedla som kopec liekov a nič sa nevyriešilo. O bolesti ktoru som si musela vytrpieť nehovoriac. Nebola som schopna jesť, piť ani rozprávať. Vybratie mandlí bolo pre mňa vyslobodením a dodnes som rada, že mi ich vybrali, po vybrati som sa dokonca usmievala, smiala a kopnečne som po dlhej dobe rozpravala aj s tým, že mi bolo rozumieť. Čo sa týka chorob - od vyberu mandli nebývam chorá, ak ano, veeeeeelmi velmi minimalne :) Takže myslím si, že pre niektorých je vyber mandli nutná záležitosť a zlepší mu život.

maťaWQ

ja som mala tiez absces na pravej mandli, dali mi penicilin a akotak mi to preslo ale mam pocit ze sa mi to vracia ale na lavu mandlu. chcela by som sa opytat ze ako boli vyberanie mandiel ak by k tomu nahodou doslo lebo jam mam anginu strasne casto.

mandle

mne po výbere mandlí ešte dlho bolí hrdlo už je po operacií asi 3 roky a beriem viac natibiotík po tej operacii ako pred. tak určite neodporúčam vyberať mandle

karcatko

mno a oni mi dali taky papirik a tam je ze nemozem ani jahody ani pecene ani smazene jedla a ani cokoladu skoro nist

victoriasher

Neviem ako u vás , ale u nás doktori ani neuvažovali, pretože si myslím , že absces je dosť akútny a netreba hazardovať s tým hnisom ,pretože sa môže rozšíriť a môže spôsobiť vážnejšie veci. Ihneď mandle treba vybrať. Mňa museli uprednostniť , len čím skôr vybrať.

sybi28

ahoj, mandle som si dala vybrat, a som rada ze som to urobila, mala som dost caste anginy,mandle ako zjazvene slivky. alergologicka chcela len liecit a liecit, a na krcnom len rezat a rezat.a tak rezali. Bol to brutal ale pomohlo mi to, a nemozem povedat ze by som bola zas nachylnejsia na priedusnicu ci priedusky....:))

Silviaxxx

Pravdepodobne budeš mať problémy s celkovou imunitou - potrebuješ vitamíny a hlavne doplniť minerály, osobitne ultrastopové prvky, ktoré výrazne zvyšujú odolnosť organizmu. Doporučujem prípravok Hippokratin, ktorý je schopný tieto prvky dodať do tela v optimálnom pomere. Pozri na webe.

anjelik9

nie to som mala predtym bo mne po angine vydrzali mandle v poho asi tak tyzden a potom zase som na antibiotikach bola zase tyzden klud a zase antibiotika mne ich chceli uz po tom abscese vybrat bo som ich mala zjazvene zväčšené a primarovi sa nelubili a ja som nechcela ale ked stale blbly tak isli von