Zapal sliznice zaludka?

Príspevok v téme: Zapal sliznice zaludka?
punk_zero

Davnejsie som sem pisal, mal som nieco so zaludkom - travenie alebo co. Na gastre po endoskopii a fibroskopii mi nic nezistili. Dal som si spravit na gastre aj testy ci nemam intoleranciu alebo alergiu na nejaku potravinu. Zistili ze mam intoleranciu mlieka (laktozy). Takze mlieko, syry, tvaroh, smotanu a veci s laktozou uz nekonzumujem. Beriem probiotika Probiofix, omega 3 6 9 a vecer aj Psyllium. No teraz nedavno som bol chory a mal som teplotu. Zobral som aspirini dve a vtedy to zacalo. Zaludok najme po jedle ma zacal boliet. Myslim ze je to stena zaludka (sliznica) . Zaludocna kyselina po jedle zacina pracovat cize asi potrebujem znizit stav tej kyseliny v zaludku aby sa mi vyliecila. Poradte nejake potraviny alebo nieco co by mi pomohlo. Na tejto stranke som sa docital ze to moze byt aj gastritida, kedze to vlastne nastartoval aspirin (co podporuje tvorbu kyseliny zaludocnej).

Na gastre mi sestricka povedala ze je to sposobene aspirinom a aj zmenou roc. obdobia, ze je uz jar. Ze vraj to zmizne casom. No neviem neviem. Uz ma tak boli asi 4 dni.
Tak co mam robit? :(

StanleyH

10 davok za 50 euro je vela, a v takejto forme je ucinny max na 15%. Preto odporucam UMI v gelovej podobe kde je ucinnost 90%. Za zdravie sa plati a ked sa nechces dostat z niecoho zadarmo a len si udrziavat stav, nech sa paci ... daj si predpisat lieky. a tych 400 druhov antioxidantov- Maju ORAC alebo na zaklade coho to tvrdia? Never vsetkemu co je na obale. Vidime ze beries Omega 6, neviem sice naco, ked je ich vsade dostatok, Daj si pozor na marketingove finty a radsej citaj o Fukoidane klinicke studie v lekarskych casopisoch

punk_zero

Myslite toto? Je to dost drahe. 51 eura + postovne.

FUCOIDAN STAR patrí vďaka jedinečnej kombinácii obsiahnutých extraktov z celej škály exotických plodov k unikátnym produktom svojho druhu. Tri hlavné zložky fucoidan (vláknina z morských chalúh), Mangosteen (extrakt z plodov garcinie mangostanu) a pyré z brazílskeho ovocia Açaí napomáhajú v boji proti vírusom a baktériám, pomáhajú udržovať zdravý životný cyklus a fungovanie buniek. Látky obsiahnuté v plodoch mangosteny (xantony) napomáhajú eliminovať rast nádorových buniek a bojovať proti starnutiu spôsobeného nepriaznivými vplyvmi voľných radikálov. FUCOIDAN STAR vďaka vysokému obsahu beta glukánov a viac než 400 unikátnych antioxidantov získaných z 13 najrôznejších druhov exotických plodov napomáha „zhášať“ škodlivé voľné radikály, eliminovať nádorové bujnenie, udržovať správne fungovanie buniek a optimalizovať stav celého organizmu.

Dávkovanie:  30 – 60 ml 30 minút pred večerou, alebo iným neskorším jedlom.

Zloženie:  White Grape Juice Concentrate (Vitis vinifera, extrakt z vínnej révy), kyselina fulvinová, Pear Juice Concentrate (Pyrus commumis, extrakt z hrušiek), Açaí Purée (Euterpe oleracea, extrakt z plodov euterpe „Açaí“), Chokeberry, Pomegranate, Mangosteen, Apricot, Blueberry, Dark Grape Juice Concentrate (Aronia melanocarpa, Punica granatum, Garcinia mangostena, Armeniaca vulgaris, Vaccinium myrtillus, Vitis vinifera, extrakt z jarabiny čiernej, granátového jablka, z plodov garcinie mangostanu, extrakt z marhúľ, čučoriedok, modrého hrozna), Fucoidan (sulfatovaný polysacharid hnedých rias), Black Currant, Black Raspberry, Elderberry Juice Concentrate (Ribes nigrum, Rubus Fruticosus, Sambucus nigra, extrakt z čiernych ríbezlí, ostružín, bazy čiernej), prírodná mangostenová príchuť, brusnicový prášok.

Výrobca: Star Life

RNG

Viacero vzacnych cukrov/polysacharidov je velmi liecivych, tj aj stava s aloe vera, roznych kaktusov aj susena stava z morskej rastliny kelpu, predavana pod menom fucoidan/modifilan.
Vyrobcovia tvrdia, ze na 1 kg modifilanu musia pouzit az 40 kg kelpu. Ale kelp je len voda, vlakniny a modifilanu, a vody je tam vyse 90%. Tj suseny kelp musi obsahovat aspon 25% modifilanu a suseny kelp, prasok je mozno velmi lacne kupit napr librove balenie z iherb.com . Ten ich produkt nie je z Ruska ani z Japonska alebo Ciny, ale z Kanady, kde je seversky kelp(tichomorsky) pomerne velmi malo zamoreny, nie ako zamorenie v Cine. Rusky udajne je tiez vlastne z tej istej oblasti, blizko Kurilskych ostrovov, len akosi viac doverujem hygienickej kontrole Kanadskej, ako Ruskej. A aj ceny Kandskych su ovela nizsie.

delphia

praveze v kyslom prostredi zaludka mikroorganizmy nemaju sancu...

acylpirin obsahuje kyselinu acetylsalcylovu a ta drazdi zaludocnu stenu a moze vyvolat dokonca aj zaludocne vredy pri dlhsom uzivani.ak niekto uz vred ma, tak moze prispiet ku rozkrvacaniu vredu.

na zaludocnu sliznicu blahodarne posobi aj stava z aloe vera.

StanleyH

Aspirin je jeden z najvacsich ziel co prisli zo zapadu. Uz nikdy to neber. Celkovo lieky proti bolesti ap. sposobuju krekyslenie zaludka, tzn. mikroorganizmy ti to tam rozkladaju, takze pozor do buducnosti. Aloe s obchodu je riedka voda. Ak sa pozastavujes nad cenou nejakeho vyrobku, na kolko si cenis zdravie? Investuj do prevencie. Na zaludocne a crevne problemy a neskorsie chronicke ochorenia je Fukoidan ako stvoreny

RNG

Pozri napr freeze dried praskove aloe, kde napr vo Swansonvitamins.com maju 50 gramove balenie=10 litrov aloe vera za 20 dolarov.
Susenie za mrazu=lyofilizacia, zachova vsetky vzacne hojive sacharidy, enzymi a nepotrebuje konzervanty.
Voci tomu tekute musi byt alebo pasterizovane, alebo konzervovane a dopravujes 99.5% vody a vlakniny a len 0.5% tych hojivych sacharidov a enzymov.

punk_zero

DGL vlastne znizuju tu kyselinu Hcl v zaludku. Potom budem musiet brat ten betain hcl. Ja som si robil ten grgaci teat so sodou pred asi troma tyzdnami a stale mi vyslo ze mam dostatok Hcl v zaludku, dokonca aj kus viac.

To aloe vera je dost drahe - 700sk a aj to neviem ako dlho to budem musiet brat. Aloe predavaju aj v obchodoch ale uz tu niekto pisal ze tam je malka koncentracia toho aloe vera

RNG

Na jar je epidemia roznych infekci, najma viroz, ktore aj za den mozu poskodit zaludone steny, co sa potom dlhe mesiace hoja.Poskodenie vyvola ZNIZENIE vyroby zaludocnych kyselin, co ma za nasledok, ze mikroby z nesterilizovanych jediel sa mozu v zaludku rozmnozovat a dostat aj do criev.
Aspirin je spojenie dvoch silnych kyselin, octova a salicilova a vyvolava poskodenie zaludocnych stien.Poskodene steny(parietalne bunky) nemozu vydavat viac, ale len menej kyselin, to dava logika.Zrejme to este vacsine lekarov nedoslo....
Lebo veria dogme, ze pala je z prebytku kyselin, ale v skutku je to naopak, pala je nie zo zaludka ale z pazeraku, kde sa pri nedostatku kyselin v zaludku a kvaseni a hniti nasilym pretlacia kvasne peny cez inac pevne uzavrety ventil. Zaludok je vyborne kryty mazom, ktory zabranuje kyselinam poskodeniu, ale pazerak nie.

V USA na vykrvacanie z aspirinu zomre vyse 17 000 ludi a vyse 120 tisic skonci rozne na pohotovosti.
Na hojenie zaludka je dobre brat DGL a aloe vera.