Pharmatex a reakcie naň

krtko-lampa

Trtkal som s tym 2 roky a nic. Takze ten PR prispevok, ze je neucinny asi nie je OK. A obsahuje citrony / citronovu stavu ? Ale neblbni :D ... daj lepsie PR na HAK ...

jankaaaaaaaaa

neviem aku metodu pani "doktorka" svetlana by odporucala, ked je tak zasadne proti spermicidom, ktore su vo vyspelych krajinach uplnou samozrejmostou pri sex. styku.. a navyse kazdy normalne rozmyslajuci clovek vie, ze kondomy su maximalne nespolahlive a v jedinom com maju vyhodu je ze zabranuju prenosu chorob..

09true

jankaaa, suhlasim, tiez som nenasla lekarku s takymto menom. Je to zrejme nejaka fiktivna akoze pani doktorka, ktora prisla rypat na forum :)

jankaaaaaaaaa

neviem odkial mate ze tento pripravok je nespolahlivy, to skor ludia s IQ blizicim sa k nule mozu taketo veci tvrdit. a neviem co za lekarku je pani svetlana ale ziadne info o nej som nikde nenasla, a navyse pochybujem zeby nejaky skutocny lekar si daval namahu sem nieco pisat a uz vobec v negativnom smere na tento pripravok

kririk

lalala, zdalo sa ze si inteligentna a ze si pochopila ten dlhy prispevok od Svetlany. Tak preco stale rypkas palickou do h...a? Ci si este nepochopila to, ze ten pripravok je urceny pre tych, co maju IQ bliziace sa k nule?

muc

jankaaaa, a odkial to mas, ze sa nevstrebava do tela? vsak sa aplikuje na sliznicu posvy a cez nu sa absorbuje do tela.je to chemikalia a rozhodne organizmu prospievat nebude!

a pearlov index???!!!panenky! si si ista, ze je doveryhodny? sluzi na mienkotvorbu ludi a hlavne aby z toho mal farma priemysel prijem.

jankaaaaaaaaa

spermie umieraju aj na vzduchu alebo ked sa zmiesaju s obycajnou vodou, tak nechapem preco tolko vela ludi spochybnuje spolahlivost pharmatexu, ktory obsahuje tieto latky. tieto latky sa nevstrebavaju do tela. a zase pouzivanie umeleho kondomu je takisto nie velmi hygienicke a uz vobec nie spolahlive. pearlov index poukazuje na vysoku spolahlivost pharmatexu a nieje dovod mu neverit

*lalala*

Svetlana V. : Dakujem za prispevok. Suhlasim s Vami v posledom odseku. Avsak, v pribalovom letaku sa nespomina, zeby obsahoval kyselinu citronovu. Zlozenie by malo byt : benzalkonii chloridum (benzalkóniumchlorid) ……. 18,9 mg v 1 vaginálnej kapsule, Pomocné látky :hydroxypropylcellulosum (hydroxypropylcelulóza), adeps solidus (stužený tuk) /typ Witepsol S51/.Hladala informacie o spominanom benzalkoniumchloride a takmer nic som nenasla (dakujem za odkaz, co ste pridali).Z toho ususdzujem, ze asi nebude az taky neskodny, skor si myslim, ze este sa nevie odhadnut uplnost jeho dosahu na ludske zdravie. Tiez o hydroxiypropyceluloze sa nevyjadruje velmi privetivo. Sice aj keby sa neziaduce ucinky potvrdili vo velkom mnozstve, tazko by sa to uprednostnilo pred ziskom z predaja...
Ohladm spolahlivosti som citala vo viacerych diskusiach (po vacsine mamicky ktore nemali s otehotnenim problem po vysadeni akejkolvek antikoncepcie), ze je spolahlivejsi ako kondom. Zlyhat moze akakolvek antikoncepcia a prave Pharmathex je postaveny v rebricku hned za HAK. Osobne mam problem mu doverovat ako jedinej ochrane pocas plodnych dni... Hlavne ma zaujimalo, co by mohli spominane latky, ktore sa v pripravku nachadzaju, sposobit. Teda okrem toho spominanho stipania, palenia co uz samo o sebe je prejav tela, ze je to nieco ''zle''.

Svetlana V.

Som lekár a preto sa vyjadrím k otázke ... Na úvod musím konštatovať poznatok, z ktorého musí byť zrejmé už laikom, že zmienený prípravok, po ktorom v diskusii od roku 2008 ani „pes neštekne“, zrejme nebude to pravé orechové. Keby boli tak úžasné, ich používanosť by bola iná. Prípravky podobného typu maju veľmi nízku účinnosť, blížiacu sa až nule. Všeobecne, prípravky ,ktoré sú aj pokútne dostupné na internete nevzbudzujú dôveru. Rady typu ...moja priateľka ich používa a je mimoriadne spokojná....vyvolávajú úsmev na tvári. Tento komerčný prístup je pre neznalých úplne zavádzajúci.
Po prvé, kvalitu prípravku nevie ohodnotiť muž, ktorý má iné pohlavné ústroje a pálenie v pošve, mykózy a podobné nepríjemnosti pozná len z bulváru.Po druhé, prípravok je určený len na príležitostné použitie a pre ženy v prechode. Čo z toho vyplýva? Spomenutý mladík možno úspešne použil s partnerkou prípravok, ale nikde nie je isté, či je pár plodný. Ak je ich plodnosť znížená,či už u jedného alebo u oboch, nadobudnú dojem, že prípravok je úžasný.
Plodnosť žien i mužov je rôzna tak individuálne, ako aj v mesačnom režime. Je znížená aj u žien v prechode, pri zriedkavom použití je menej možné otehotnenie, pretože žena práve nemusí byť plodná. Opakujem však, účinnosť prípravku sa blíži k nule.
Prípravok Pharmatex nemá účinnú látku ako takú. Kyselina citrónová, ktorú obsahuje, je rovnako obsiahnutá v citrónoch. Asi by nikoho nenapadlo aplikovat si ju. Jej úlohou je zmeniť pH prostredie pošvy, ktoré je prirodzene kyslé a zabezpečuje aj ochranu ženských pohlavných orgánov. Aplikovaním cudzorodých látok do pošvy sa zmení jej prirodzené pH , čo vedie k zápalom, infekciám, mykózam, čo je veľmi nepríjemné a ťažko liečiteľné, ba priam neliečiteľné. Vedie to k diskomfortu ženy, časté infekcie a mykózy vedú až k neplodnosti.
Benzalkoniumchlorid sa používa hlavne ako dezinfekčná látka, ktorá môže vyvolať silné alergie a s účinnosťou nemá takmer nič spoločné. Pošvu nie je treba dezinfikovať. Jeho účinnosť ako spermicid je sporná.V odbornej literatúre sa uvádza jej značná toxicita. Pre zaujímavosť uvádzam len stručný výpis poznatkov pre laickú verejnosť:
cs.wikipedia.org
Ak sa chcete vyhnúť otehotneniu , najbezpečnejší a neškodný prostriedok je použitie kondómu. Ani to však nezaručuje 100% účinnosť. Lepšie účinnosť je v kombinácii s neplodnými dňami a prerušovanou súložou. Prípravok Pharmatex jednoznačne nedoporučujem.
Je známe,že spôsoby ochrany typu Pharmatex a jednorazové tablety po pohlavanom styku vyhľadávajú mladé neskúsené slobodné dievčatá . Túžba po nepoznanom, zvlášť v sexuálnej oblasti otvára priestor pre komerciu a snahu predajcov predať všetko o sexe tam, kde ešte nie sú vedomosti ,bezohľadne, neprihliadajúc na neskoršie zdravotné následky mladej ženy. U mladých dievčat - študentiek je preto namieste radšej uvážlivá pohlavná zdržanlivosť. Oslobodí sa tým od strachu z otehotnenia a prípadných nečakaných problémov počas štúdia a zvlášť ju to ochráni od prenosných pohlavných ochorení, ktorých je v dnešnej dobe vďaka sexuálnej reklame neúrekom . Za krátky čas dievča dozrie a bude si môcť vychutnať ono nepoznané už s múdrosťou .
Svetlana Vrančovičová