hladate pracu, posielate zivotopisy?

Príspevok v téme: hladate pracu, posielate zivotopisy?
Ivannkka

tak vam prezradim ako to obcas chodi. na vlastnej skusenosti. mame sefa, to ze kazdy sef nie je prijemny, spravodlivy, cestny, dobry chapem. to ze za minimalnu mzdu a zbytky z kuchyne miesto stravnych listkov nam da robotu aj upratovaciek aby usetril ,,chapem,,.
vydal inzerat, ze na nase pozicie prijme novu pracovnicku + upratovacku. dozvedeli sme sa to ked sme si to same precitali nahodou v novinach a ked prislo zatial 337 ziadosti a desiatky ludi osobne prislo informovat sa. ludia s titulmi, praxou, jazykmi, zrucnostami, skolami v zahranici, stazami na Oxforde, Cambridge, zeny so slzami na krajicku uz na pohlad znicene a s nadejou ze sa im ozve.
hm, inzerat podal naschval aby nas donutil byt usilovnejsie a nahnal strach, resp. aby sme si uvedomili kolko ludi chce nase miesto, neplanoval ani neplanuje nikoho prijat. takze, ak si hladate pracu, berte to s nadhladom. vela veci je inych nez sa zda.

Ivannkka

hm, sef to ukoncil po svojom. nakoniec na nase miesta dosadil dceru s priatelom a nam ponukol miesto upratovaciek.
troska iny svet, z recepcie na zachody.

jajka001_

treba znarodnit monopoly. alebo im konecne nasadit riadne dane. okradaju nas, kde sa da, musime platit za veci za ktore sme nikdy platit nemuseli. stat nevlastni nic, my nevlastnime nic. vsetko ide do ruk sukromnikom ktori ziskali nase narodne podniky za babku. a sukromnici samozrejme investuju len do seba. ak si sukromnik zmysli, ze ak nezaplatis mesacnu fakturu, tak ti da pokutu 100€ a nezaujima ho ze proste nemas peniaze, tak si to môze dovolit - ako je to mozne, ze stat nechrani svojich obcanov? takto skoncime vsetci na ulici.
kedysi ak si nezaplatil, prisla upomienka, druha, a potom ta odpojili. teraz ta rovno odpoja po prvej upomienke (ktoru si riadne spoplatnia) a daju si vysoky poplatok za opatovne pripojenie.

BJ

Malo miest, malo penazi a vela ludi = otroctvo. Neviditelne, neoficialne, ale kazdy to v hlbke citi. Je to zneuzitie priputanosti ludi na financny system, a neschopnost trhu otvorit vacsi pocet "menej-hodinovych" pracovnych pozicii, aby mal kazdy aspon nieco, a ludia si podelili clovekohodiny, ktore v pracovnom trhu este ostali. A stvrtina ludi nehladovala a neznicila si zdravie a psychiku zo stresu v chudobe.

jankaaaaaaaa

ja som nikde nepisala ze sa mu to oplati. ale ze ak mu zamestnanci daju vypoved, nema absolutne ziadny problem si pozhanat novych. a tak nema ziadnu potrebu starat sa o svojich zamestnancov a platit im nieco navyse ked vlastne vobec nemusi. staci mu vyplacat im min. mzdu a zdierat ich o vsetko

pravy huhu

Jankka, nie je to celkom tak. Ziadnemu sefovi sa neoplati kazde 2 mesiace zhanat noveho cloveka. Dophodnite sa a dajte mu hromadnu vypoved a mate pokoj.

Ivannkka

nuz tak to byva. vela zla dokaze porobit.
ked mu niekto da vypoved lebo si nasiel pracu, tak mu ju naschval neda ale musi odrobit tie dalsie dva mesiace.
ked niekoho vyhodi, tak ho po tyzdni zavola spat ze si len srandu robil. a ak si ten clovek teda za ten tyzden dokazal aku taku pracu najst, tak mu zase da vypoved s 2 mesiacami co musi este odrobit.alebo pani, ktora tam odrobila 17 rokov, ma rok do dochodku, tej da vypoved okamzitu. preco?lebo dovod si najde.
preco sa nebranime? pretoze ked poplatime ucty ostane nam na mesiac 26 EUR a z toho sa natahovat na sudoch, ked on ma znamosti po celom meste, je rizikove.

Majesty

"ale volných miest je minimum"

Dovolim si nesuhlasit.

Volnych miest je tolko, kolko maju kolkov na uradoch - na zalozzenie zivnosti / firiem..

Volne miesto neznamena len "potrebujem nejakeho sefika aby ma vodil za ruku" (a po ceste tu ruku odtrhol z chamtivosti).

Ale tento narod este nie je pripraveny na taketo zmyslanie a osobne si myslim, ze to je skoda.

Majesty

Soňa.

Ja som si tiez povedala svoje :)

A o par dni bez prace.

A dnes?

Dnes som konkurentka danej firme ;)

Treba vediet co clovek chce od zivota - ci sa vecne necha vykoristovat, alebo jasne povedat nie/svoj nazor (aj za cenu istej ceny).

Slovicko "dostojnost" nemame v slovniku len do poctu..

Soňa.

Majesty, ale volných miest je minimum, preto si Ivanka nemôže asi dovoliť povedať mu toto, lebo by o prácu prišla...a čo potom ? čo ked si novu robotu nenájde žiadnu ?

jááj v dnešnej dobe držať hubu a krok...inak môžeš ísť..ja som tak o robotu prišla, že som inšpektorke povedala svoje, lebo nám hrešila do pič.. a že pojeb..ý obchod..no a som bez práce teraz !!! a ona ostala !!!

Majesty

Takemu sefovi by som povedala, ze on nie je jediny podnikatel a mozem ist nakupovat/vyuzivat sluzby k INEMU..

Point of no return ;)

karma nezabuda..