Periferny vestibularny syndrom

mama mia

dobrý den, mam 54 rokov .Prvy krat som tento problem mala v roku 98 .Odvtedy sa to opakovalo.Neuzivam pravidelne lieky , skor sporadicky.Zachvat pride na mna necakane .Bud v noci , alebo cez den vsetko strpne, nie som schopna pohybu, vraciam aj pri otočeni hlavy.Na nohy sa vobec nepostavim..To co mi od prveho razu zostalo , nemôžem pešo prejst mo moste , železnicnom nadjazde, ani sa nejako vytrcat na balkone ..toci sa mi hned hlava a na tom moste..to neviem ani popisat..

RNG

Zapalu vo vnutornom uchu su sposobene najmaq mikrobami a tie treba adresovat. Protizapalove, ako napr quercitin a najma curcumin a boswelin, tiez mnohe enzymy, najma serrapeptaza tu pomahaju,samkozrejme v dostatocnych davkach, nielen co odporuca vyrobca,
ale treba adresovat aj mikrob co to sposobuje a na to odporucam najma GSE, oreganovy olej a celkove si zvysit viralnu imunitu. Lebo moznych mikrobov je tam viacero a treba ich vsetky adresovat.

rade33

Dobry den, chcem reagovat na diskusiu periferni vestibularny syndrom, zažil som silne zavrate v aute nevedel som riadit auto silne zvracanie a tlaky v hlave , po navšteve neurologa a 6 tyždnoch stav zlepšeny ale tlaky v hlave stale pretrvavaju aj sem tam sa hlava potoči a idem skusit ist pracovat dufam že sa aklimatizujem do pracovneho života. Bral som učinnu latku betahistin a ešte mam lieky na 15 dni a potom sa ukaže ako to telo zvladne. Prajem Vám všetkym skore uzdravenie Radek

mimi678

takze je to uz na cely zivot tieto problemy :( ach jaj,to ma teda nepotesilo....v mojom veku a uz nevzdy problemy :(

43

mama pokial uživala lieky tak nemala už problemy ale ked ich vysadila tak asi po roku sa jej začali vracat zavrate a dostala aj jeden velky zachvat,čo sm emuseli volat zachranku.teraz ich užpoctivo uživa.
brat lieky poctivo uživa aj magnezium a aj cviči ten nemava už take problemy,ale musim povedat zase ,že jemu vela pomohlo,že už sa nenahana a nema take stresy ako mal.

mimi678

43,ved prave ze som nenasla vela toho na nete ohladom tejto choroby...preto sa pytam....myslis,ze pialtes je vhodne cvicenie? a este sa chcem opytat tvoja mamka a brat....oni to uz maju za sebou? ci sa im to stale vracia alebo ako?

43

mimi,nie že by som si myslela,že sa lekari zmylili ale z vlastnej skusenosti viem,že ak mam stres a hlavne z choroby,tak mam vždy problem aj s chrbticou.človek v strese automaticky tlači na plecia a blokuje sa tak svalstvo ,to zase zužuje cievy a tak dokola kombinacia.
v tvojom pripade si myslim,že to chce prijať tu chorobu a nebať sa jej,veriť ,že ju zvladneš a daš pod kontrolu.ja naozaj poznam dost ludi s tymto problemom,každy ma trochu ine prejavy,niekto pri tom aj zvracia,niekomu aj huči v usiach,niekto ma len zavrate a mihotani epred očami.moj brat napr.nemohol velmi dlho šoferovat.už aj ked necitil žiadne zavrate a sadol do auta,tak s amu hned začalo pred očami mihotat a zahmlievať a kamarat tak isto.moja mama zase ked dostane ti ezavrate,tak sa jej zahmlieva pred očami a hned začne zvracať.ale to je asi s každou chorobou individualne,že nie každy ma presne rovnake priznaky.
ak ti porobili vyšetrenia a určili tuto dg,tak sa snaž dodržiavať to čo ti lekari radia,počitaj trochu aj na nete ,ake ma kto skusenosti komu čo pomohlo a skušaj.niekomu pomože klud par dni ,niekomu zase joga a cvičenie.ale pozor,žiadne nadskakovanie a prudke pohyby!

mimi678

43, chodila som na rehabilitacie s krcnou chrbticou....ale necitila som ziadne zlepsenie a po skonceni rehabky mi doktor povedal,ze uz je to volne.....ale nijake specialne vysetrenia na krcnu chrbticu mi nerobili...A neviem,je mozne ze by sa lekari zmylili? Lebou pomocou vysetrenia ENG mi diagnostikovali tuto chorobu. Povedali ze mam cvicit cviky tzv.vestibularny trening a brat lieky polvertic a ze som mlada,ze casom by sa to malo dat do poriadku...o 2 mesiace mama kontrolu. Vlastne presne mi diagnostikovali perifernu vestibularnu poruchu...takto sa to vola....je to vlastne to iste ako periferny vestibularny syndrom? Tym si tiez nie som celkom ista. A dakujem za vysvetlenie s tymi zachvatmi. A este som chcela dodat ze som nikdy nevracala,ani som nemala pocit na vracanie,ani ked to azdinalo ani potom,ani teraz.

Lulu2011

ked sa hlava toci stale, znamena to, ze cievy, kde sidli rovnovaha su neustale zle prekrvene, to je vsetko, treba to proste napravit