asi som hnusna ale tak to citim.

Príspevok v téme: asi som hnusna ale tak to citim.
ema

caute, ani neviem ako to napisat co najpresnejsie... Mama mojho priatela, je celkom fajn zena/ osoba len problem je v tom ze je to strasne jednoducha osoba. Vsetko sa ma pyta tak strasne hlupym sposobom, uplne logicke veci potrebuje vysvetlit nic nechape...Na zaciatku som si to tak neuvedomovala nerobilo mi problem aj desat krat objasnit nejaky problem ale po case mi to zacalo dost liest na nervy. Dnes uz nemam tolko trpezlivosti, obcas asi vidi ze uz mi to leze na nervy.Priatela mam rada ale mam pocit ze je taky isty jak ona. Ked chcem preberat veci tykajuce sa napr politiky alebo proste len pocut aky ma danu vec nazor tak on mi nema co povedat. Na vsetko mi odpoveda hmm, ano, nie, ja neviem. Je to strasne ja sa nemam s nim uz o com bavit. Take tie "jednoduche temy" sme uz vycerpali. Ja som vzdy zvyknuta s ludmi komunikovat o vsetkom, zaujimam sa o vela veci a doslova ma nici ked sa nemozem s nim o tom porozpravat. Nasledkom su hadky.. Uz som mu to povedala a odpovedal mi ze jeho tie veci nezaujimaju a nevie co mi ma povedat.. Rozmyslala som uz aj nad rozchodom... Laska vo vztahu nestaci, aj ine hodnoty su dolezite, pozeram aj do buducnosti a asi by ma "piclo" keby mal by on ten partner s ktorym stravim zvysok zivota. Myslite ze som hnusna? Ale ja to proste tak citim.. Co by ste robili v mojom pripade?

AdamKrt

Ked to tu citam, tak sa musim smiat. Co je hlupejsi, co je mudrejsie a inteligentnejsie ?

To, ze podcenuje niekto druheho cloveka ?

Co je inteligencia ? Vediet nieco o "kulture". Co je to kultura, kto ju definuje ?

Je lepsie vediet hovorit o divadle a intepretoch. To je inteligencia ? Alebo ked niekto si vi pomoct doma a opravit trebars domaci spotrebic ? Ci si zadovazit v lese jedlo a prezit ?

Je inteligentnejsi ten, co vie vypestovat kvalitnu a ohromnu urodu, alebo niekto, kto hovori o filmoch, divadle, umeni. A co je umenie ? V dobach, ked zili umelci, nik ich nenazval umelcami a casto to nebolo brane ako umeni. Je to len uhol pohladu. Ked bude milion ludi tvrdit, ze je to umenie, bude to umenie ? A ak ten milion ludi vymrie a uz nebude nikoho, kto by to tvrdil, kde je hodnota toho umenia ?

Co taky umelec, je inteligentnejsi, ked si nevie zasit ranu, zaobstarat jedlo ?

A co clovek, ktory si mysli, ze je lepsi clovek, ako druhy ? Prave tomu chyba socialna inteligencia.

Je vela druhov inteligencie, tak sa netreba vyvysovat nad druhym. Kazdy vie nieco a clovek moze byt dobry v niecom a na niecom mu nemusi zalezat vobec, alebo mu to tak nejde. A je preto zly ?

Keby zajtra nasu planetu zasiahol meteorit a znicil na nej zivot, kde ostane vsetka nasa inteligencia a umenie ?

Nie som zastanca nabozenstva, ani biblie, ale je tam taka krasna veticka, ktora to vyjadruje cele.

Prach si a v prach sa obratis :)

Kazdy z nas...

Monika123

Rozumiem ti.
Ja mám trošku podobný "problém".

Občas mi vadí, keď priateľ sa nevie vyjadriť možno trošku k zložitejším veciam, odbornejším, ktoré ma zaujímajú. Alebo nemá záujem tak o kultúru ako ja.

Potom keď sa rozprávam so známym, ktorý je opak neho, tak mám pocit, ako keby bol nevzdelaný a jednoduchý, prestane ma priťahovať.

Pričom je to úžasný chlap, ktorého si len ja zrejme nevážim, tým, že sa zaoberám takýmito vecami... :(

ema

su velmi zaujimave niektore komentare. ale ak by som bola taka svina ako tu niektori pisete asi by som sa tym nezaoberala, neriesila to a ukoncila to hned.

smajliQa

lentilkaaaa

nemyslim si, ze clovek co nema ani maturitu musi byt hned hlupy...

poznam vela VS ludi, ktory im nesiahaju ani po paty svojimi nazormi.

Magy

ema - inteligentnejsi clovek, rozhladeny, s modernymi nazormi, ktory sa neboji nazvat veci pravym menom a ma urcitu hrdost, bude VZDY pre tych (pouzijem mierny vyraz) jednoduchsich "povysenecky".
z toho si tazku hlavu netreba robit, je to skor znak, ze kracas spravnou cestou. zavist a neprajnost tu vzdy bola a bude.

zvaz vsetky pre a proti, ako sa nakoniec rozhodnes, je na tebe. je to napokon tvoj zivot a do toho ti tazko moze niekto kecat. vela stastia prajem.

ema

Je velmi zvlastne ze ma tu niektori ludia nazvali povyseneckou a co ja viem akou... Lebo keby som taka bola asi by ma to netrapilo a nerozmyslala by som nad tym ako to vyriesit.

lentilkaaa

ema...nie si hnusna...ja som vzdy bola zastancom ze napr. na vzdelani nezalezi a pod. a mam VŠ a mala som dlho priatela co nemal ani maturitu...no ale postupom casu som naozaj prisla na tom ze to nepojde...mali sme diametralne odlisne nazory na iste veci, ktore prave podla mojho nazoru zapricinila jeho nerozhladenost (alebo ako by som to nazvala) a len laska na vztah naozaj nestaci....

2bodka

No v pripade, ze by si sa rozhodla pre zivot s partnerom, ktory ti intelektom nestiha, dopadlo by to tak, ze by si casom hladala niekoho (minimalne) na posedenia a rozpravanie sa. Clovek nie je stroj, vela ludi napise, ze ked je dobry, mily, da ti lasku, postara sa... bla bla bla... Clovek dostal predsa ROZUM a USTA aby ich pouzival, ak by nam malo stacit to, ze je niekto mily a postara sa, mozme zit so zvieratami.

ajajja

tpch to úplne krásne napísala hneď v prvom príspevku diskusie. Si intelektom niekde inde ako priateľ. Niektorí tu píšu, že sa to týka len politiky, že nie každého politika zaujíma. Myslím, že s tou politikou dala ema len príklad. Mám podobnú skúsenosť :( Len bohužiaľ ja som si to uvedomila dosť neskoro. Bude ti to časom vadiť viac a viac, že je priateľ menej inteligentný. To nie je v tom čo koho zaujíma. Presne poznám odpovede toho typu - ja neviem, mne je to jedno, mňa to nezaujíma ... Na tvojom mieste by som ten vzťah ukončila, do života to nie je perspektívne, budeš pri ňom trpieť. Toto nie je povýšenecké, fakt sa k sebe nehodíte :(