neviem byť verná

Príspevok v téme: neviem byť verná
sweety2

vo vzťahoch sa mi nikdy nedarilo.. bola som stále podvádzaná, veľmi ma to bolelo a vždy som hovorila, že ja by som to NIKDY nespravila niekomu, koho ľúbim.. asi tak pred polrokom som si začala s mojim priateľom, znovu som sa strašne zaľúbila.. ale po čase ma podviedol.. znovu som sa sklamala a bola som rozhodnutá, že to skončím.. ale on ma strašne prosil o druhú šancu, porozprávali sme sa o tom, sľúbil mi, že sa to už nikdy nestane, pretože si uvedomil že inú ako ja už nechce.. a nakoniec som mu šancu dala, on je prvý ktorému som to odpustila,.. a presne od tej chvíle čo ma podviedol sa vo mne niečo strašne zlomilo.. on sa vážne zmenil, už na inú ani nepozrie, správa sa ku mne strašne pekne, no naopak ja som ho podviedla.. keď sa to stalo prvykrát, povedala som si, že ak sa to podarilo jemu, tak mne tak isto tiež.. proste sa to stane.. ale potom to už bolo znovu a znovu.. ani nechcem spomínať, koľko krát.. zatiaľ to bolo tak, že o tom nikto nevedel.. ale čím ďalej tým je to horšie, už sa šíria reči, a ja viem že sa to skôr či neskôr k nemu dostane.. už mu začínam naznačovať, že nieje všetko v poriadku, schválne vyvolávam hádky, chcem to skončiť aj keď ho strašne ľúbim.. viem, poviete si, ako môžem napísať, že ho ľúbim, keď ho podvádzam... sama to neviem.. :(, stávalo sa to hlavne vtedy,keď sme dlhší čas neboli spolu, asi mi niečo chýbalo.. najradšej by som to hneď skončila, ale veľmi sa bojím ísť s pravdou von.. nikdy si neodpustím, že som to takto pokazila, ale neviem vážne čo mám robiť.. stalo sa to už niekomu z vás ? je to veľmi neúprimný vzťah z mojej strany, už sa to určite nezachráni, ale strašne sa bojím, keď počúvam tie pekné veci čo mi stále hovorí, alebo keď mi píše, a pritom je v takom klamstve :/ prosím,potrebujem pomoc, ubližujem nielen jemu ale aj sebe..

kkkk52

ty co mu to chces vratit ked aj ty ho podvadzas ? si obycajna pi*a ktora si nezasluzi nikdy dobreho chalana . Nikto si ta nebude vazit.

Marakuja

pred rokom som absolvovala terapiu u dr. luby albertovej. mnohi z vas z tohto fora ju poznate, alebo ste uz o nej poculi. tato uzasna zena mi zachranila manzelstvo. bola som v tom case na pokraji zrutenia, lebo som tiez bola manzelka, ktoru jej manzel podvadzal. chcela som sa rozviezt, ale nemala som odvahu ostat sama s detmi.
bola som plna hnevu, nenavisti, pocitov krivdy, zufalstva a vsetkych moznych negativnych pocitov ake si viete predstavit. myslela som, ze neveru nemozem nielenze odpustit, ale urcite nikdy pochopit. vsade okolo seba som videla len vsetko negativne, zle, cierne. lebo som bola presvedcena, ze take to je. ved moje oci nie su predsa slepe.
ale albertova mi vysvetlila, ze nevidim to, co naozaj je, lebo nikto nedokaze vidiet skutocnost absolutne objektivne. ze vidim to, co mi ukazuje moje srdce a take to potom spracovava moj mozog. a v mojom srdci bolo vtedy naozaj velmi vela hnevu. naucila ma pozerat na okolnosti komplexnejsie a vidiet aj to, co mi dovtedy unikalo.
nebudem to tu cele opisovat, dolezite je, ze som sa prvykrat dokazala pozriet na problemy v mojom manzelstve aj ocami mojho muza. a bola som schopna pochopit jeho motivy, co som dovtedy vobec nedokazala. a poviem vam, ze ked som sa takto dokazala pozriet sama na seba a svoje spravanie, bolo mi niekedy zo seba naozaj smutno.
verim, ze su aj chlapi, ktori su neverni len z principu, alebo su jednoducho len promiskuitni. u takych sedenie u psychologa mozno nic nevyriesi. ale mne to zachranilo manzelstvo. az tam sme dokazali jeden druhemu otvorene povedat, co nam v spravani toho druheho chyba a po com tuzime. bol to velmi citlivy pristup, vobec nic negativne, nic sarkasticke ako popisuje A-Z-ka. mozno ma pravdu, mozno je uz sama zo vsetkeho znechutena, ale neviem si predstavit, ako moze byt ona dobrym manzelskym poradcom.
albertova je psycholog, nie manzelsky poradca, takze by vlastne mala byt menej fundovana ako A-Z-ka. napriek tomu vyriesila nas problem a nase manzelstvo je stastne ako nikdy predtym. A-Z-ka sa mi zda, ze skor radi zenam, aby nechali muzov, nech si robia co chcu. lenze co na take riesenie hovoria deti? ved tie su snad tiez v rodine dolezite, ci nie?

nikyZLH

nechapem ludi, co podvadzaju.naco su s tym, koho podvedu? radsej budte same/sami a uzivajte si!ale nedavajte sa do vztahu!

na vztahu je najkrajsie to, ze chcete len toho jedneho cloveka a na ineho sa poriadne ani len nepozriete a ked viete, ze to je obojstranne a ze chcete byt spolu len vy, je to uzasne

nikdy som nikoho nepodviedla a ani nechcem.milujem mojho chlapca a sme spolu stastni...samozrejme, mame aj take chvilky, ked sa vela hadame, ale krasne na tom je aj to, ze napriek tomu, ze je zle, chceme byt spolu

soffa

vies co je na tom najhorsie?ze si nevazis samu seba.!hovori sa o tebe ze si k....,a robis to dalej a dalej,dievca zobud sa..mozno si sa chcela kazdemu pomstit za to ze ti boli neverni,ale toto nie je riesenie...

winki

Podvádza preto, aby si kompenzovala sklamania ktoré prežila. Je to obranný mechanizmus (keď ty, tak aj ja). Ale toto neni riešenie. Krátkodobo ti to pomôže môžeš sa cítiť nad vecou a tá veľká...ale časom prídu výčitky. Moja rada: rozíď sa s priateľom a dopraj si čas na zotavenie. Nevyhľadávaj výchľovké záležitosti, zamysli sa nad sebou a trošku sa venuj sebe a svojmu vnútru.

antimoralist

bla bla bla bla bla....juuj aka moralne bombardovanie ups...no len keby ste sa v tom sami ocitli bolo vsetko zrazu inak a omnoho tazsie ....riesenie moze poskytnut niekto kto take nieco prezil nie niekto kto sa diva a palickou ukazuje co je spravne a co nie....uz vopred dakujem sa reakcie na moj nazor :P...a suhlasim s procesom to je presne postup cloveka co vie co pise......baaaaaaaaaaj

muchacc

Co takto sebakontrola?

Keby si si zakazala tie podvadzania - lebo v celej tvoje spovedi som tusim nevidel zmienku o tom, ze s tym chces skoncit.

Teda, prestan byt alibista.
Rozid sa s nim, kym nevies ovladat svoje pudy.
A kym sa ich nenaucis ovladat, ziadny vztah nevyhladavaj.

Tiez pozor, mozes byt velmi velmi smutna v zivote - a to len pre toto svoje spravanie. Potom bude zbytocne obvinovat inych, ze "oni za to mozu, ja som len obet" - nie, ty si aktivista, uz obetou nie si!

Ak sa teraz nenaucis sebakontrole a ovladaniu a vernosti, budes mat problem udrzat manzelstvo, znicis buducemu manzelovi zivot, a pripadnym detom tiez.
Je to ale buducnost a to vies ovplyvnit. Toto je len vykricnik, ze robis nieco zle.

Maoam

ak sa z toho chces dostat, mala by si byt nejaky cas bez vztahu a bez sexu a najst najprv pokoj (v sebe), vyrovnat sa postupne s tym, co bolo

kazdy jeden vztah, ktory budes mat, ak nespracujes to, co bolo (a hlavne to bolestive), bude problemovy a stale sa budes tocit okolo nevery a Co.

Maoam

na mna to posobi tak, ze je to tvoj sposob, akym sa vyrovnavas s faktom, ze si bola opakovane podvadzana a zranovana