Akné a črevné problémy

Príspevok v téme: Akné a črevné problémy
Strawberry88

Dobrý deň. Už vyše dvoch rokov mám problémy s črevami, presnejšie na veľkú potrebu chodím aj 5-krát denne, preháňa ma a pod. Probiotiká mi moc nepomohli a ani pán gastroenterelóg. Počula som, že keď má človek zlé trávenie, odráža sa to na jeho pleti a tá moja je priam otrasná. Používam drahú kozmetiku, ktorá mi málinko pomáha, ale treba asi začať zvnútra. Poradí niekto ako? Od stravovania až po doplnky výživy? Ďakujem

leny

a co by ste este odporucili na to zahlienene crevo okrem aloe (myslim ci su este nejake vyrobky, ktorymi by sa dalo pomoct), tiez ma totiz travia crevne problemy a akne

- mira

Nepíšeš čo jedávaš, je to dôležité, rozhoduje to o tom, že je črevo ochabnuté a uvoľnené a zároveň zahlienené.
Vyhýbaj sa extrémne uvoľnujúcim potravinám a zahlieňujúcim.
Uvoľňujúce : sladkosti, ovocie a ovocné šťavy, surová strava, studené potraviny a nápoje, povzbudzujúce látky, aromatické látky, lieky a chemikálie v potravinách, tuky a oleje, mliečne výrobky nasladko, korenie.
Zahlieňujúce : všetky mliečne výrobky a mlieko, biela múka, sladkosti, tuky.

Čo jesť ?
Liekom voľby je ryža natural domäkka uvarená / aspoň 1 hodinu/, ďalej ostatné obilniny, ktoré obsahujú dostatok vlákniny na mineralizáciu a prečistenie. Ďalej zelenina. U teba nie je vhodná surová, pretože ti môže spôsobiť hnačku. Tepelne ju upravuj rôznymi spôsobmi. Aby ti nechýbali dnes tak zdôrazňované enzýmy daj si na konci jedla trochu mliečne skvasenej zeleniny tepelne neupravenej.
Kvalitné tuky vo forme sezamových semienok si môžeš dovoliť mierne opražené a roztlačené s troškou soli. Po čase i ostatné druhy semien a po zlešení stavu i lyžičku sezamového oleja do jedla a kvalitne uvarené strukoviny a ryby.
Takto sa ti napraví črevo i pokožka po vylúčení všetkých hlienov. Vylučovanie je nepríjemné, ale potrebné na prečistenie.