Financie a priatel

Príspevok v téme: Financie a priatel
lucinka123

Ani neviem ako zacat. Mam 18 rokov, byvam iba s mamou, ktora je vdova. Mam o 12 rokov starsiu sestru ale ta uz nebyva s nami lebo pracuje v inom meste. Mama je nezamestnana a ma zdravot. problemy momentalne jej aj hrozi operacia. Kedze je nezamestnana nemame moc penazi na viac a nemozme si dovolit vsetko, co by sme chceli. Ako mama sa fakt dost snazi aj z toho mala ale proste ten nedostatok sa prejavuje. Ked si kamosky idu niekam sadnut alebo do kina tak vacsinou s nimi nejdem. Vzdy sa radsej vyhovorim pre kamoskami lebo je mi to trapne...To ma az tak netrapi ale problem obcas nastava u mojho o 2 roky starsieho priatela. Uz viac krat mi nadskrtol, ze ho nikdy nikam nepozvem a vraj on ma stale. A pri tom restauraciam sa vyhybam, malokedy niekam ideme, a ked uz aj proste ideme tak, ked mam peniaze snazim sa aspon za seba zaplatit. Ale vacsinou mu na rovinu poviem, ze nejdem lebo nemam na to a nechcem od neho aby ma vydrziaval.
Velmi ma urazaju tie jeho reci. Uz som mu mnoho krat povedala, ze nech ma nikdy nikam nepozyva, ked caka za to protisluzbu, ale on mi iba povie nech nemam blbe reci.
Aj v lete stale do mna hustil nech ideme na dovolenku, pri tom som mu povedala, ze na to nemam. Tak nakoniec sme isli aspon do Tatier lebo k moru som nenaskrabala. Ja uz neviem ako mu mam vysvetlit, ze ked na nieco nemam tak tam nejdem. On mi tiez stale pripomina, ako nema peniaze ale ho potom nechapem, preco chce po podnikoch vysedavat alebo na dovolenku ma tahal. Alebo minule ma este nahneval, ked sa ma akoze tak zartovne opytal, ze kedy mu kupim ten strieborny naramok, alebo ci si ho ma ist sam. Ako povodne som si aj myslela, ze na Vianoce by som mu ho z uspor kupila ale s hentym ma zarazil. Alebo aj do obchodu niekedy, ked ide si nieco kupit lebo je hlady tak ma take blbe reci, ze ci mu to nechcem zaplatit alebo prida poznamky ako on nema peniaze, a pri tom vzdy vybera tie drahsie veci lebo tie lacnejsie podla neho nie su dost kvalitne.
Brigadovala som asi 2 roky v 1 horskom hoteli ale uz tam nerobim, kedze ma tam nepotrebuju, a cez leto som si uz nic nemohla najst. A teraz popri skole, kedze som v maturitnom rocniku nemam moc casu.
Prosim Vas. Ako mu to mam vysvetlit? Lebo on to stale nechce pochopit. A ja sa potom citim pri tych jeho reciach velmi trapne a zahanbene.

Logitech

Lucka poviem to v skratke.
Rozíď sa s ním.
Tvoj priateľ je vypočítavý a snaží sa ťa iba manipulovať. Ak by si moc chcela, tak takýchto si nájdeš na každý prst aj 10.

Podľa mňa je to ponižujúce aby som nejakej žene povedal aby mi čosi zaplatila.
Keď to poviem priateľke teraz už manželke, že ma dnes pozve na pivko, tak je to o niečom inom, ak žijete v spoločnej domácnosti so spoločnou kasou.

Nepíšeš koľko si s ním, ale nepredpokladám, že nejako extra dlho, ale omotal si ťa statočne.
Si mladá, nájdi si niekoho, kto bude mať rád teba a nie seba.

JahO_Odka

Hrozný chlap.
Žena by za neho mala platiť? Čo je od mamky naučený na taký luxus, že ani jedlo si sám nezaplatí? Keď nemá peniaze, tak nech sa uskromní. A ešte aby ťa tými rečami ponižoval.

Leela333

denisaKE, tak to je teda riadny chrapúň. Veď práve o tom by mal byť vzťah, že obaja robia pre toho druhého všetko nezištne a nečakajú nič na oplátku.

denisaKE

ja ti napíšem jeden príbeh, sedí na Tvoju situáciu a hovorila mi ho jedna staršia pani, čo chodí upratovať k nám do firmy - dôchodkyňa. Minulý rok si zlomila ruku, keďže je staršia, musela s tým 3 dni ležať v nemocnici, lebo do toho aj ochorela. Kým ležala, doktor povedal jej mužovi - sú spolu vyše 30 rokov, aby jej kúpil vitamíny a nosila jej ovocie a jogurty, aby sa rýchlejšie hojila. Jej muž jej to všetko kúpil a nosil každý deň. Keď ju pustili domov, tak vytiahol zošit, kde jej spočítal koľko na ňu za 3 dni minul nad rozpočet - jeho rozpočet...a ona mu to musela preplatiť. Chlap, ktorý sa už teraz k Tebe správa ako chrapúň, sa bude ako chrapúň správať stále. Zamysli sa nad tým, že chceš byť aj o 30 rokov s takým chlapom...aby Ti to potom nespočítal ako manžel našej pani upratovačky.

sweater*

to spojenie ze nemam peniaze znamena pre kazdeho nieco troska ine, tym myslim to ze niekto to berie tak ze nejako si zijes ale nemas na rozhadzovanie na luxus a niekto zas ze to znamena ze ledva prezivas od vyplaty k vyplate.,.. a frajterovy vysvetly ze nech sa nechova ako pako, ze mas choru maminu a stazka si mozete dovolit normalne veci co potrebujete ze ked to nechape tak nech ale nech aspon nema blbe poznamky

Slecna A.

nechcem nic a nikoho "skatulkovat", najme ak toto nebude zrejme tvoj posledny vztah...Ked uz chces s niekym vytvorit zmyslupny vztah, najlepsie je, ked obaja pochadzate z rovnakych socialnych vrstiev. A aby sa so mnou nik netahal za slovicka, tak ano ano, su aj vztahy, v ktorych boli partneri z rozdielnych vrstiev a fungovalo to. Ano, su, ale ja take moc nepoznam :) Nikto z nas tvojho chalana nepozna osobne, mozno ma kopec dobrych vlastnosti, kvoli ktorym s nim si. Ja osobne by som vsak nebola v takom vztahu, v akom si ty :) Neviem aky on je, neviem ci by vam pomohol daky rozhovor na tuto temu....Netusim, skus :)

[zruseny16]

a ešte: voľný čas sa dá tráviť aj inak s partnerom, ako v kaviarňach, reštauráciach....pôjdem niekam do prírody, na nejakú turistiku, možností je tak veľa......

[zruseny16]

Nič v zlom Lucinka123 ale to čo je? Môj názor je, že takýto chlap ťa nemôže úprimne ľúbiť. Pretože keď viem, že niekto na niečo nemá, tak ak ho pozvem priamo poviem, že pozývam, lebo chcem, a už len preto, aby dotyčná osoba išla somou von. A plne chápem, že nemôže si všetko dovoliť, a to nechodím tiež po kaviarňach,ani mekáčoch a ani reštauráciach. Takže keď by mne mal niekto vyčítať, a mať na môj momentálny stav pripomienky tak taký chlap, ešte k tomu partner, nezostanem s ním, Ppretože toto sú v živote dosť podstatné veci, financie vo vzťahu. a hlavne keď ste spolu. Čo bude, ak by ste boli svoji? Už len pre toto by si bola v živote nešťastná. Môj názor. A zrejme ťa neľúbi, až tak, pretože ti toto robí, ak ťa vôbec ľúbi!!!