Kalorické tabuľky - hľadam parťáčku na chudnutie

Príspevok v téme: Kalorické tabuľky - hľadam parťáčku na chudnutie
Meegi

Ahojte,
chcela by som začať chudnúť s pomocou kalorických tabuliek (www.kaloricketabulky.cz). Kamarát schudol pomocou tohto "systému" cca 12-13 kíl za nejaké dva-tri mesiace.
Nejde o žiadne drastické diéty, kde si stále musíte niečo odopierať. Tu môžete jesť slané, sladké, vysmážané, zeleninu, polievky a čo vás len napadne. Ide o to, že si len musíte strážiť pomocou týchto kalor.tabuliek svoj denný príjem energie - ten musí byť nižší ako váš energetický výdaj - teda v tom prípade ak chceme chudnúť.
Ja osobne som to už skúšala, funguje to a je to veľmi dobré, v tom, že môžem jesť naozaj všetko. ak mám chuť na sladké, tak môžem jesť celý deň len sladké - ale len do určitej stanovenej miery a podobne. Nemusím vylučovať svoje obľúbené jedlá a to je paráda! Pri každej inej diéte je to nevyhnutné - odopierať si takmer všetko, alebo všetko obľúbené.

Ak by sa niekto našiel, kto by to chel vyskúšať, resp. ísť v tom spolu so mnou, budem rada :))

Lujza66

Ahojte,mam 16 rokov vazim 93 kil a meriam 17. Zacinam chudnut,a cvicim 29.3,odem na kontrolu a potrebujem zhosit daco aspon uz asi tyzden cvicim a jem zdravo poradite mi daco?,a chcela by som opytat kedy je najlepsie cvicit?

ZuzkaHaluzka

Ahojte najde sa este niekto kto pouziva kaloricketabulky? Ja som na nich momentalne necely mesiac a zatial 3 kg dole :-) chcela by som si vymenit nejake rady aj s inymi zenami :-)
Zalozila som na fb stranku- Rátame si kalórie.
Prosim pridajte sa aby sme sa mohli navzájom motivovat a vymienat si uzitocne rady najma co sa tyka- bielkovin, vlakniny atd.

tatiana109

čaute aj ja som podla toho začala bola by som rada keby ste udali nejaku tu začiatočnu váhu a cieľ a množstvo prijatých kcal. :-)

francaise_

No ja som si veru tú stránku moc ešte nepozerala, tak snád tomu pochopím :) ale začnem teda až od utorka lebo teraz na to už nemám čas :)

Meegi

francaise - najprv si zadáš na tej stránke svoju váhu, údaje a pod. Každý deň si zadávaš čo papáš. A presne tam v tom okienku, kde si zadávaš čo papáš, tak tam si zadávaš aj svoje aktivity počas dňa (upratovanie,vysávanie,beh..).

Priebežne choď do záložky PŘEHLEDY - tam choď úúplne na koniec, kde je posledný graf. Nad ním máš vetu: "Při hubnutí musí být váš příjem energie o .... kJ nižší než výdej energie". No a ty si z grafu vypočítaš, či si dodržala ten rozdiel.

A možno len tak pre info, ak si to nezistila ešte sama: V záložke "Jídelníček" máš vedľa dátumu taký obdĺžniček a pod ním máš napísané: "Celkem...Kj z 5000 Kj. Zrejme tam aj ty budeš mať to číslo 5000 Kj - to by mala byť minimálna hranica príjmu, ktorú by si mala za deň prijať. No a potom už len sledovať rozdiel medzi príjmom a výdajom.

Dúfam, že som to ako-tak dobre vysvetlila :)

francaise_

Ja som z BA. Ja tiež chcem začať cvičiť len doma nemám žiadny stroj takže budem musieť chodiť asi do posilky. Podľa mňa by bolo jednoduchšie komunikovať tu, neviem ako pre vás. Ja to tu totižto každý deň "kontrolujem" :D len mám otázočku, ako zistím kolko energie by som mala vydať? a ja by som tiež rada začala už od zajtra lebo potom to budem len odkladať :)

Meegi

Iba Katka - na jednej strane máš pravdu, že si treba niečo odopierať, ale len v tom smere - do objemu. Ja som skôr myslela, že žiadny druh jedla si nemusíš odopierať :) A to množstvo už musíš korigovať - veď to je o tom, aby sme nezjedli za deň 5 čokolády, 10 hamburgerov a 4 koly :))
A takisto je tento spôsob chudnutia omnoho rozumnejší, než nejaké bielkoviné diéty a pod., lebo po nich keď sa začneš normálne stravovať, tak automaticky priberieš aspoň raz toľko! Pritom tuto papáš všetko doradu, len si musíš ustrážiť tú mierku odkiaľ pokiaľ príjem energie :) A inak keď tak nad tým rozmýšľam, nad tvojou pripomienkou - môžeš spapať aj 5 čokolád, ale musíš to v ten deň dostať nejakou aktivitou von - beh, korčule..čokoľvek. Takže v podstate si ani nemusíš odopierať, len sa musíš prínutiť byť trošku aktívnejšia v pohybe :)

Meegi

Nathalia09 a francaise, som rada, že sa chcete pridať :)
Ja by som potrebovala zhodiť cca 12 kíl do leta ak to bude možné a podarí sa. Chcem začať aj niečo trošku aktívnejšie robiť, ale ešte neviem čo presne keďže je teraz zima a vonku sa nedá behať, korčuľovať a pod.!!! Máme doma stacionár.bicykel, tak asi s ním začnem a uvidíme. Kedy chcete vy začať? Ja by som chcela už od zajtra :)
Ak vám bude lepšia komunikácia mailom, tak na mňa je: 2potvorka2@gmail.com :)
A odkiaľ vlastne ste? Ak by ste bývali náhodou niekde blízko, tak by sme prípadne spoločné aktivity mohli vymyslieť :) Ja bývam pri trnave, smer senec :)