Neurogénna porucha močenia

Príspevok v téme: Neurogénna porucha močenia
Zufalka00

Prosím Vás, vie mi tu niekto niečo poradiť na neurogénnu poruchu močenia? Zle sa mi vyprázdňuje močový mechúr, stále mi v ňom ostáva moč. Urológ mi dal lieky, ale zatiaľ vôbec nezaberajú.
Prosím kto vie poraďte mi niečo. Nejaké doplnky alebo akupunktúra, bylinky,... má niekto s tým skúsenosť?
Bakteriálnu nákazu nemám žiadnu. Len tú neurogénnu poruchu. Trvá to už asi tri mesiace. Mám 30 rokov.
Ďakujem.

Zufalka00

Nie nerobili mi nič z toho. Urolog len povedal, že keď po troch mesiacoch Ubretid nezaberie, tak sa to rieši samocievkovanim. Zatiaľ ho beriem mesiac. Tak neviem, prečo to nerieši nejakými ďalšími vyšetreniami. Povedal, že mám prísť na kontrolu o 2 mesiace a potom už len to samocievkovanie keď nebude zlepšenie.

Maoam

cystoskopiu ti robili? mozno mas mechanicku obstrukciu - napr. zuzenu uretru a pod.

okrem toho sa zvykne este robit röntgen dolnych aj hornych moc. ciest, ak mas alergiu na jod, tak MR-vysetrenie s inou kontrastnou latkou, dobre sa zobrazi cely mocovy trakt ako aj funkcia obliciek(obrazne), a vylucovanie a ak je niekde mechanicka obstrukcia (napr. v mocovode), tiez sa to ukaze

casto byva u zien zuzena uretra (po zapaloch), ktora sa dilatuje, ak je problem neurogenneho razu, v cinnosti svalstva a nervov moc. mechura, tak to odhali urodynamicke vysetrenie

Maoam

tak nech ti len pekne urobia urodynamicke vysetrenie, pretoze nim sa pekne ukaze, kde je konkretne problem

okrem Ubretidu by sa este mohol vyskusat aspon na nejaky cas alfablokator (Tamsulosin 0,4 mg retard napriklad), 1 kapsula denne rano nalacno

bez urodynamiky sa nepohnete dalej, treba patrat po pricine

Zufalka00

Mala som zapal močových ciest - prejavovalo sa to bolesťami v močových cestách užívala som najprv Ciprofloxacin, potom Zinnat, potom ešte Macmirror. Bakterie v moči sa ale žiadne nenašli. Stále po ATB mi bolo lepšie, ale potom sa to naspäť zhorší - to močenie.
Nechcem už brať toľko ATB je to aj zbytočné keď nemám bakteriálnu nákazu.
Urológ mi na neurogénnu poruchu močenia dal liek Ubretid, ale zatiaľ sa to nezlepšuje. Už nemám žiadne iné problémy len to že sa mi nevyprázdňuje močový mechúr - urológ mi nepovedal že prečo je to tak, ja si myslím, že je to vplyvom toho zápalu. Poslal ma aj k neurologičke, ale ona povedala, že som bez nálezu, že u nej je všetko OK.
Ešte je tu taká možnosť, že je to z chrbtice mám tam nejaké bloky.
Ale ja neviem, mne sa to nezdá. Chodila som už na rehabilitácie aj mi naprával chrbticu lekár, tak to by malo byť OK, nemám bolesti chrbtice. Čítala som, že to, že sa zle vyprázdňuje močový mechúr, že v ňom ostáva moč môže dodrbať obličky, tak teraz stres, panika....
Urodynamicke vyšetrenie mi nerobili.
Urológ mi stále len USG-čkom pozrie koľko moču mi zostalo po vymočení. Hovoril, že mám brať ďalej Ubretid, že to by malo zabrať, ale zatiaľ nič. Tak ja neviem.

Maoam

cau, dolezita je pricina neurogennej poruchy vyprazdnovania moc. mechura, to si zabudla uviest, co sa stalo pred troma mesiacmi + aky liek ti urolog predpisal?

upresni informacie a potom sa bude dat pohnut dalej

urodynamicke vysetrenie ti robili kedy - naposledy myslim?

ake ine vysetrenia okrem toho sa uz robili?

luciano

Aj ja so to mal, keď som užíval tramal. Choď za neurológom, ten ti predpíše liek Karbachol. Ten ti určite pomôže.