Ako ho mám dostať k lekárovi?

Príspevok v téme: Ako ho mám dostať k lekárovi?
plaja-tá

Ahojte, môj manžel má už dlhšiu dobu bolesti v podbušku. Celkom úspešne to istý čas tajil, ale keďže sa začal vyhýbať sexu, tak pri rozhovore mi to povedal. Teraz sa už ani nepretvaruje, často ho nájdem v obývačke skučať pred televízorom. Posielala som ho k lekárovi, ale povedal mi, že on sa teda dobrovoľne k urológovi teda naozaj nevyberie. Jeho lekár je náš spoločný priateľ, skúšala som to aj cez neho a povedal mi, že ak sa sám nerozhodne, tak sa s tým nedá nič robiť. To naozaj neexistuje nejaký spôsob, ako by som ho tam dotiahla? Po novom sa mu to asi zhoršilo, lebo v noci chodí na balkón fajčiť a to predtým nerobil. Poraďte mi, lebo už mi z toho asi šibne.

plaja-tá

proppa - mám dojem, že máme obidve za manžela to isté teleso. Neviem ako to znáša ten môj v robote, ale výdrž má fakt že silnú. Tie kecy o záchranke už máme za sebou, najviac ma mrzí, že s nami nikam nechodí.Ani dovolenka, ani výlet. Nič. Dcéra má vystúpenie a on nejde, lebo vraj nevie, čo sa môže stať - argument je práve ten, že ak by mu prišlo veľmi zle, tak by sa podľa jeho slov určite našiel debil, ktorý by na neho poštval zdravotníctvo v podobe záchrannej služby.Je doma a podľa jeho slov "čaká čo sa z toho vyvrbí". Absolvoval sono brucha, kde mu nič nezistili a poslali ho k urológovi-vtedy sa zaťal a odvtedy s ním nie je reč. Takže prežívame. Rozvod nezvažujem, lebo máme dve školopovinné deti a ja by som to sama v žiadnom prípade neutiahla.

proppa

Ani nevieš, ako Ťa chápem. Presne týmto som prešla - vlastne ešte prechádzam.Skúsila som aj "citové vydieranie", ako to to ktosi nižšie označil. Bez účinku. Povedal čosi v tom zmysle, že ak má byť toto argument, tak je to úbohé. Jeden čas bol na tom tak, že bolo vidno že odpadne. Predstav si, napriek tomu do mňa tlačil, aby som mu v prípade že odpadne neskúsila volať sanitku alebo lekára. Povedal mi, že ak sa preberie v nemocnici, tak sa dá dokopy a podreže mi krk keď príde domov. Toto a to, že celé jeho trápenie najťažšie znášajú deti ma viedlo k tomu, že som podala návrh na rozvod. Predstav si, úplne v pohode mi to podpísal. Kameň, rozumieš? Neviem čo i poradiť, ale aspoň viem, že nie som jediná.

lilyiankaa

aj píšeš, že váš známy je jeho lekár, skús mu navrhnúť, či by tvojho muža nemohol prísť vyšetriť k vám domov .... alebo ak mu zase bude takto zle, zavolaj mu sanitku a hotovo .. i keď sa priprav na to, že ti môžu naši zdravotníci vynadať, že si k takému prípadu rýchlu volať nemusela :)

jgfzd

podla mna cim viac ho budes strasit tym viac tam nebude chciet ist. vybav ineho lekara a skus ho upokojit ze to nic hrozne nieje to vysetrenie ze pohdes s nim

Maoam

sepsu aj v dnesnej dobe prezije dost nizke percento ludi, viem o com hovorim, aj ouii to tu uz pisala, takze to treba brat uz vazne, hocico ma, ci uz crevny, urologicky alebo iny brusny problem, ak ma velmi silne bolesti, treba urgentne konat, byt tebou zavolam sanitku, ked bude dnes skucat

Maoam

cau, ak uz skuci od bolesti, tak mu pohroz moznou prietrzou do brusnej dutiny (napr. prasknuty slepak) a bude v riti, lebo ak ho vcas neoperuju, moze byt z toho sepsa a ak bude mat stastie, prezije ju, ak nie, tak dovi-dopo na druhom svete

moze to byt skutocne nieco ine ako urologicka zalezitost, ale na to fakt moze prist jedine lekar, nikto iny, takze mu treba riadnu diagnostiku, ak ho najdes skucat, normalne zavolaj sanitku, nech ho odvezu do nemocnice a bude

ouii..

do je co za debila? pardon, ale ako inak sa da reagovat. moze mat akekolvek ochorenie, kludne to moze byt slepak, moze to mat suvis s hrubym crevom, moze ist o urologicke obtiaze. obvodak a potom dalej rozhodnut, kam ma ist. najneprijemnejsie na urologickom vyseetreni moze byt ster, ktory mu vsak vobec nemusia robit. a pardon, ale pokial ma napriklad infekciu obliciek, tak mu jedno vysetrenie stoji za riziko, ze sa dopracuje k sepse (bakterialna "otrava krvi"), alebo zlyhavaniu obliciek? to su vsetko stavy, ktore akutne ohrozuju zivot.

odpovedam

Spytaj sa ho, ci mu vobec zalezi na jeho zdravi a vasom spolocnom stasti. Je to trochu citove vydieranie, ale ked ho nepresvedcia bolesti, tak jedine zahrat mu na city. Navrhni mu, ze pojdes na vysetrenie s nim.