Potrebujem impulz do života

Príspevok v téme: Potrebujem impulz do života
smutna22

Dobrý deň,
Konečne nastal deň, kedy môžem zrelaxovať. A keďže sa nemusím nikam ponáhľať, dobehli ma moje myšlienky...Pocit prázdna, nenaplnenia, pocit, že nemám dostatok šťastných okamihov v živote,...
Poviem to stručne. V pracovnom živote sa mi darí (skvelé brigády jedna za druhou, kvalitne ťažká škola a hádam aj ozaj dobrá), no mám pocit že môj osobný život upadá :(. Keďže mám toho veľa, aj priateľ má toho veľa, domov večer chodíme obaja unavení. On pri počítači, ja pri počítači alebo knižke a pred TV...Teda on zaviedol túto aktivitu do našich každodenných životov, ja som sa len prispôsobila...ale už mi to dlšiu dobu lezie na nervy :(. Aj mu poviem, že pome sa prejsť, ale on zas že je unavený po celom dni, že si musí čítať do práce a pod....
Cez víkendy zväčša musí odcestovať domov, kde zas ja nerada chodím. Necítim sa tam dobre. Nevychádzam si moc dobre s jeho sestrou a jej priateľom...Teda snažím sa, ale ona je moc žiarlivá a akonáhle sa on začne na mňa usmievať, tak je zle...Preto on radšej ticho je v mojej blízkosti...No a veľa vecí ďalších sa po čase nakopilo, prečo vždy radšej ostanem bez neho doma sama, ako by som mala ísť s ním k nemu domov...
Takže na mňa doľahajú myšlienky, že s priateľom sa sebe navzájom vôbec nevenujeme. Keď potom vidíme šťastné fotky kamošiek s ich partnermi na facebooku, tak mi srdce puká a je mi to celé ľúto...
A tiež som dnes videla fotky dvoch báb na facebooku a tiež čo fotka to šťastie. Z každej fotky vyžarovalo toľko pozitívnej energie, šťastia...tak v danom okamihu mi to tak došlo, že nemám taký život. S priateľom sa mi zdá, že mám strašne málo takých sponntánnych malých okamihov šťastia, s kamoškami sa viac bavíme o problémoch s chlapmi, problémami v rodine,...a pritom ja by som práve pri týchto kamarátkach radšej zabudla na denné problémy a zregenerovala...
Neviem čo mám zmeniť vo svojom živote, ako sa začať na veci inak pozerať, viem len, že chcem mať s priateľom vzťah aký som mala na začiatku chodenia a kamarátky, ktoré nebudú stále riešiť problémy, ale zabávať sa.

lucia238

anjelik , pekne si to menovi vysvetlila, on sa zamotava vo veciach, ktorym ani sam nerozumie mam dojem. keby sme vsetci teraz len meditovali a ponevierali sa,nic neriesili, asi by sme zili ako ti indovia, v spine, biede, smrade a chorobach a v spolocnosti vyssich a nizsich kast a co sa tam deje denne ake nasilnosti, no nechcela by som tam zit. Praca oslobodzuje ducha, cisti mysel, pretoze ked sa na pracu sustredime a robime ju radi, mame dobry pocit a s tym sa nabaluju same pozitivne veci.

anjelik *

Meno, tak prežila som prvé štyri citáty, len mi trošku viečkom cukalo, ale už to pominulo, tak sa pokúsim ti teda odpovedať. :o) Nebudem tvrdiť, že zo slušnosti za prianie pekného týždňa a víkendu, ale preto, že asi teda nevieš. Veľa nevieš.
No a ja, nevraviac samozrejme za nejakú skupinu, ale čiste subjektívne, keďže ja subjekt som, tak vyjadrenie subjektívne. (1.citát)
Život nie je nič, čo popisuješ, život si ty sám. Čiže tak môže byť ľahký, ťažký, veselý, plynulý, nasratý, záleží na tom, kto ten život predstavuje.(1/2 2. citátu)
Láska = pochopenie. Keď vidím to stádo tupcov, je jasné, nakoľko je tvoj druhý citát pravdivý a že rozhodne láska nie je všade, skôr jej náznaky. (2/2 2. citátu)
3. citát. Aha, Nemám čo dodať. Preto je najnavštevovanejšia rubrika na tomto fóre Vzťahy a každý príbeh končí svadbou a slzami šťastia. Aj ja som zaslzela, keď som toto prečítala. Teda až po 4.citáte. ;o))

Pozri, ľudia sú preto tam, kde sú, nie preto, žeby neboli schopní milovať, minimálne seba určite, ale preto, že nechápu, kto sú, prečo sú tu, kam majú smerovať svoje úsilie. Nie sú zlí pre to, že by chceli, ale preto, že sú slabí a že postrehli, že najlepšie sa má ten, kto je stredobodom pozornosti druhých, kto je najbližšie ku korytu, kto má vo vzťahu navrch. A k tomu smerujú svoje úsilie. Iba tí, čo majú za sebou ďaleko dlhší vývoj, majú v sebe už nejaký ten súcit, a tak nie sú až tak odporní na tých druhých, jednoducho pre to, že si nejak matne spomínajú, že im to ubližovalo a tak nechcú ubližovať druhým. Čiže na každé to svoje neviem si odpovedz, že je za tým slabosť. Slabosť ovládania seba, svojej mysle a následne z toho plynúce nepríjemné stavy, najskôr na duševnej a neskôr telesnej úrovni.
Ja nesúdim, že India medituje, ja som sa len zabávala na tom, že si skutočne myslíš, že ničnerobenie ťa privedie k poznaniu. To je len nesprávne pochopená myšlienka nenásilia, pretransformovaná na neúsilie, z čoho logicky vyplynulo pre niektorých ničnerobenie. :o)))

Či vysvetľuješ? No ťažko povedať, mne to skôr príde, že ty si neskutočne nadšený z toho, k čomu dospievaš a hlava nehlava to metáš do slov a píšeš sem. Nijak nepochybujem, že to myslíš úprimne, ale je to neprehľadné, nemá to kontinuitu, usporiadanosť a logickú nadväznosť. Takže vskutku si sa vzdialil láske, rozumej ale pochopenie, lebo to vieš posunúť druhým iba vtedy, ak si to sám pochopil a dosť na to, aby si to vedel aj podať. :o)

To len také zamyslenie z lásky k sebe a aj k pravde. :o)) Keď už si mi tak veľmi ďakoval, tak nech máš aspoň za čo. :o)

anjelik *

Smutná, zmeniť postoj k veciam, nemyslela som konkrétne veci, ale k veciam ako udalostiam. Že sa pokúsiš pozerať na všetko čo najviac nezaujate. Nebrať všetko tak osobne, že ti ľudia ubližujú, že ťa priateľ ignoruje a podobne. Prestať si domýšľať, vytvárať si v sebe zbytočne negatívne obrazy. Lebo práve tie negatívne obrazy, predstavy, atakujú tvoju dušu, tvoje pocity, emócie, nálady (to sú všetko prejavy duše). A tie následne atakujú tvoje telo a ty sa cítiš zle a rozhodne nemáš chuť niečo robiť a najjednoduchšie, ako dostať späť stratenú energiu, je začať hľadať okolo seba, kto ti príde do rany...buď priateľ alebo ňuchtíš na nete, či tam niekto nebude. No a pri tvojej smole tam nájdeš rovnako otrávenú kamošku a pekný večer pre vami.:o))) Chápeš? Ak by si ale niečo rozumnejšie robila, niečo, čo ťa baví, tak by si sa cítila naplnenejšia a nemusela by si byť závislá na tom, či sa priateľovi uráči sa ti venovať. Naopak, svojou energiou by si pritiahla ty jeho. Alebo nejaké tie rovnako dobré naladené kamarátky. :o)

iggzik

Hmm,, zaujimave vecicky, Anjelik no aj meno maju trosku pravdy.
Angel v tom, ze naj je proste zacat konat a nie byt v bludnom kruhu nasich mysli.
Meno zas v meditacii, ta je tiez dobra a uci utisovat alebo uplne vypnut mysel. No ten zbytok co pise sa mi nepozdava =) tak ale ja som v meditacii moc nepostupil.
Co sa tych tvojich kamossiek tyka, ak je to furt vazny talk negativne vedeny a iniciativa na take temy je z ich strany, tam potom bude asi lepsie najst si ine, alebo skusit tiez cez action to dako zmenit. Povedz, ze sa proste o tom bavit nechces a skuste nieco fun podnikat..
Mysel je mrcha, malokto ju vie "zotrocit" vacsinou je to opacne a ludia sa stanu jej otrokom..

_meno

Ahoj anjelik *

Vravíš za všetkých ľudí, alebo vravíš zo svojho vnútra? :)

Život je ľahký a plynulý. Láska je všade a vo všetkom.

Milovať je jednoduché a prirodzené. Milovať je zmyselné, okamžité a krásne.

"Milujte seba, ľudí, svet, Boha".
.............................

Keď listujem toto fórum zdravie SK, keď chodím svetom, vidím tých ľudí, v nemocniciach, na ulici, v domacnostiach, vo firmách, láme mi srdce ich postoj ... každému stačí poznať túto jednoduchú najvyššiu pravdu (Boh je nekonečná láska).

Mohol by som sa spýtať každého, počul si už túto vetu že môžeš všetko milovať? Osobne si myslím, že ju počul už každý.

Otázka teda zostáva ...... prečo ju teda odmietame ? :) Prečo vytvárame odpor, choroby, konflitky, problémy, hnev, strach ...

Odpoveď je ... neviem :)
Neviem prečo bojujeme sa svoju pravdu, neviem prečo si vymýšľame kadejaké ilúzie, neviem prečo radšej robíme zle sebe samim, prečo robíme zle druhým ľuďom. Neviem :)
Neviem prečo súdiš celú indiu že medituje, neviem prečo mňa súdiš ako chaos, neviem, prečo súdiš že meditáciou sa nepriblížiš bližšie k duši, neviem prečo súdiš ...

Častokrát len chránime svoj obsah mozgu, napr. myšlienky "svet a Boh je krutý, nenávistný, vkuse mi robí zle, všetci ma nenávidia apod". Vidím niekoho sa usmievať a poviem mu "len sa smej, uvidíš ako zle sa ti stane zatože si arogantný, zlý, drzý".

Veľmi ti ale ďakujem anjelik :) .. snažím sa ľuďom pomôcť čo najviac, ale ako píšeš častokrát je to na nich priveľa. Ja som zložitejší človek a veľmi rád spoznávam ďalej, preto vysvetľujem komplexnejšie. Ešte raz ti ďakujem veľmi pekne, budem už na ľudí jednoduchší :)

Naozaj som Ti vďačný, vzdialil som sa láske a predbehla ju Pravda.

Prajem ti pekný koniec týždňa a víkend :)

smutna22

ďakujem za názory a rady. Tak hodlám veci napraviť. A preto idem dnes s priateľom do fitka :))) tak uvidíme, ako sa vecí pohnú.
A ,anjelik, tvoje slová sa mi najviac zapáčili. Len stále mi ide hlavou, ako mám zmeniť svoj postoj k veciam

embryo

smutna22: na behanie nie je nikdy zima, to su len vyhovorky...kto chce hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody ;-)

ja napriklad najradsej beham cez zimu, vtedy vonku behaju len moralne krasni ludia s pevnou volou a hlavne to nerobia preto, lebo je to momentalne IN, ale pretoze ich to bavi a naplna :-)

PS: stastni ludia nemaju potrebu zdielat svoje "stastie" na FB

anjelik *

Meno, ak by som chcela ľuďom popísať slovo *chaos*, jednoznačne by som im odporučila ako príklad tvoje príspevky. Keď ja väčšinou s otvorenou pusou čítam to, čo ty ľuďom prezentuješ pod pojmom duchovno. Čiže k tomu celému, čo si napísal, len toľko, že keby meditácia privádzala ľudí k osvieteniu, oslobodeniu, sebauvedomeniu, tak by to v Indii vyzeralo ako na Silvestra, proste nádherný ohňostroj. ;o)

Milá smutná slečna, pokiaľ budeš v živote len *chcieť* zmenu, tak si už dopredu skončila. Pretože dostaneš len a len to chcenie, túžbu, do ktorej sa vyplieska tvoja sila a nič sa nezmení. Rozhodne sa nezmení kvalita tvojho života, keďže životom si ty sama. Tá , čo uvažuje a ako uvažuje, tak sa aj cíti. Rozhodne nemôžeš zmeniť druhých, to sa nedá, ale môžeš zmeniť svoje postoje. Prestať sledovať, kto aký je, a ty byť tou, čo ponúka zábavu druhým, kvalitný vzťah partnerovi a pochopenie jeho rodine. Potom až sa ten stav šťastia dostaví. Skôr nie. Lebo ty len čakáš, že sa priateľ zmení, že kamošky prídu a budú ťa rozosmievať. To tak nefunguje. Čiže, ako ti už radili, zdvihni prdel a konaj. Nechci konať, ale konaj. To je celé. :o)

_meno

Ahoj smutna22

Čo hľadáš je život, dušu, Boha.

Telo a fyzicka uroven tohto sveta je jednoducho fyzicka uroven v nej nenajdes co hladas. Podobne ako ked stratis kluce v obyvacke nenajdes ich v kuchyni aj ked tam budes hladat donekonecna.

Stotožnuješ sa so svojimi myšlienkami (čo je len obyčajná funkcia mozgu) a to je problém číslo 1.

Telo je determinizmus (vstup, transformácia, výstup)..budem ti vraviet ze si hlupa, prijimes to. budes do seba davat 2 chleby denne, prijmes to..

Duša je chaos (slobodná vôľa). Nedá sa chytiť, nedá sa s ňou manipulovať, je abstraktná, neplatí pre ňu determinizmus ako v tele.

V stave ktorom sa nachádzaš sa volá blúdny kruh, telo ovláda telo, autopilot. Nesloboda, väzenie. Telo väzní dušu. Telo je ovládané telom a ovláda ostatné telá na okolí.

Meditácia (pokoj, nič nerobenie) je cesta ako utíšiš telo a vrátiš sa k svojej duši. V tom okamihu pocítiš Boha, jeho spojenie s tebou, jeho lásku, jeho kľud, jeho múdrosť atd. A pocítiš aj svoju dušu.

Nazýva sa to prebudenie, znovuzrodenie, oslobodenie atd rôzne slová popisujúce ten istý jav v realite.

Od tej chvíľe žiješ vedomý život. Žiješ ako chceš, robíš čo chceš. Staneš sa súčasťou celku. (telo je časť čo sa vydáva za celok, ego, fyzická úroveň svojho JA). Poznávaš čoraz hlbšiu podstatu života a život samotný.

Táto vec je to, "čo chceš k sebe pridať aby si bola kompletná". Kompletná už si, akurát s tým ešte nemáš skúsenosti :) :)

Na druhej strane je mi veľmi ľúto že väčšina ľudí tu na Zemi sú len chodiace telá. Sú to autopiloti. Nie sú ovládaný samim sebou, sú ovladaní telami. Je to smutné že takto odmietajú realitu, ale slobodná vôľa, ich voľba :)

S takými ľuďmi sa ani neporozprávaš, lebo konajú vnútornou reflexiou napovrch - telu je jedno aký je svet okolo nich, ono vypúšťa zo seba svoje vnútro .. úplne mimo slobodu (sebakontrolu)... ignorácia reality jednoducho.

Spoznáš to napr. podľa cyklov. Keď máš pocit že niekto je stále rovnaký, že stále opakuje čo robí, že stále hovorí to isté atd .... Je to determizmus, absencia ovládania duše.

Alebo to spoznáš podľa ovládania (súdia svet, toto je správne, toto je nesprávne, toto rob, sprav hento, to musíš robiť .. hlavne to slovíčko "musíš" je jedno z najEgoistickych), hromadenia (penazi, hmotného majetku, partnerov, ludi okolo seba, ludi pod sebou atd atd). Telo (ego) k sebe vkuse pridáva. Stále stále stále .. Mrkva na udici vždy 1 meter pred hlavou.

Žijeme v 1 realite ale častokrát s 7 000 000 000 ilúzií :D :D (koľko tiel toľko ilúzií s prepáčením).

Môžeš byť ale pokojná, na cestu si sa už vidala :)

Prajem ti veľa precítenia, lásky a jednoty smutna22 :)