Vzťah so starším mužom o 16 rokov

Príspevok v téme: Vzťah so starším mužom o 16 rokov
ewulik

Ahojte, určite je tu už pár takýchto tém, ale chcela by som vedieť váš názor. Pred pár rokmi som bola v dosť zlej životnej situácií ( depresie, fóbie, rozchádzanie a schádzanie z ex...) , vtedy prišiel ON. Pomohol mi dostať sa s toho. Bol až nadmieru milý a pozorný, za všetko ma vychvaľoval ( niekedy mi to prišlo už prehnané) bol rozvedený, 2 deti. Začali sme sa stretávať, chodila som ku nemu, stále častejšie som u neho prespavala, až ani neviem ako, bola som u neho presťahovaná... Často rozprával že chce bábätko atď. Dal mi zasnubny prsteň... Teraz je ten milý a milujúci chlap preč. Vadí mu keď nerobím veci ako on chce, nadáva mi za úplne hlúposti, začínam si pripadať ako keby som žila s otcom, veľa krát začínam uvažovať nad rozchodom... Aj keď aj teraz vie byť dobrý, začnem rozmýšľať aj nad založením rodiny, potom sa zas začne správať ako idiot a všetky moje materské pudy zhasnu... Pred tým sme veľa krát chodili na disco, zabávať sa, ale teraz už ani nemám chuť niekam ísť lebo keď pije je hrubý,zas len nadávky atď. Predtým som cítila, že sa bál že ho opustim, teraz mi povie že aj tak neodídem, že kde by som našla takého dobrého chlapa... Je pravda že zvykne sem tam umyť riad, povysavat alebo oprať, ale to neni všetko.

Saqa

Tak to akoby som citala svoj pribeh, zo zaciatku mily pozorny stale sa o mna zaujimal. Neskor som prisla na to, ze je to obycajny psychicky manipulator a citila som sa velmi zle pri nom proste dostaval ma na dno a to sme spolu travili iba vikendy. Stale bolo za vsetko zle, vsetko vedel lepsie, a mne daval najavo aka som nula pred vsetkymi mojimi znamymi ma zhadzoval ohovaral, pred svojimi znamymi nie a ti sa cudovali ako to ze mam takeho uzasneho chlapa a chinacem rozchod a robim mu nervy. Nechcelo sa mi pri nom ani zit, nemala som z nicoho radost. Pred ludmi bol pan dokonaly no za dverami bolo zle a zle, hocikedy ma v noci zobudil alebo skoro rano aby do mna rypal a mal hlavne svoju pravdu. Vyzival sa v tom aka som smutna, ako sa stale obhajujem ako na sude, mal na to kopec energie ma dostavat psychicky dolu. Bol tiez o 16rokov starsi, ale podla mna to zalezi od povahy toho cloveka. No s tymto ssa to nedalo vydrzat ani rok, inak by som skoncila pri najlepsom na psychiatrii. Ak to nie je dobre, ak mas pochybnosti, ukonci to s nim, dieta nic nevyriesi, bolo by len to ovela horsie

ewulik

Tak to poznám, aj ten môj sa sem - tam správa ako keby bol môj otec... Viem že v každom vzťahu sú hádky, my ich zas až tak veľa nemáme, ale dosť ma zožiera aj to, že jeho deti bývajú o vchod ďalej. Teda ani nie veľmi to že bývajú tak blízko, ale to ich priblblé rozmaznané správanie. Také hrozné deti som nezažila, vôbec sa nevedia správať. Platí na deti až luxusné výživné na tento kraj. Pritom mladší je skoro každú chvíľu u nás, kým je jeho mama v robote. U nás musí tiež jesť, nejaký jogurtík či keksik, plus benzín pre neho do školy niečo stojí... Plus rôzne výlety, kúpania či lyzovačka. Starší sa tvári ako keby bol na výlete zatrest a mladší si vyžaduje nonstop pozornosť ako keby mal 5 rokou... Pritom má raz toľko. Možno budem vyzerať že mi ide o peniaze... Ale mne vôbec nevadí, že sa o ne stará, tiež som z rozvedenej rodiny, ešte ja poviem priateľovi že nech im kúpi niečo na narodky...
Ale tá jeho píííp bývalá všade len kydá na neho. Pritom sa o deti vôbec nestará. Keď ideme niekam s deťmi oblečie ich ako bezdomovcov, pritom majú plno krásnych vecí od nás...

sharona67

Tiež mám muža o 16 rokov staršieho, spočiatku bolo všetko OK, ale po čase sa začal správať ako by bol môj otec, všetko vedel lepšie, môj názor ho nezaujíma, skrátka neklape nám to a zvažujem rozvod. Ak nechcem byť do konca života nešťastná nič iné mi nezostáva. Vydržala som s ním 22 rokov, ale už mám toho naozaj dosť. Dcéra je už veľká a nás nič nedrží zostať spolu. Tebe radím, zbaľ sa kým sa dá a odíd, kým nemáte dieťa, nemá to perspektívu, ak sa už teraz správa ako píšeš bude to len horšie.

BN01

Ahoj,
toto je presne môj - náš prípad. Ja mám manžela tiež o 16 rokov staršieho a som maximálne spokojná a aj šťastná.
On už bol rozvedený, má 2 dospelé deti, z toho dcéru o necelých 9 rokov mladšiu a syna o rovných 13 rokov mladšieho, ale to u nás problém nebol.
Zoznámili sme sa náhodou a to v jeho práci a neskôr to celé prerástlo do vzťahu. Po roku sme sa vzali a máme spoločnú 3 ročnú dcérku.
V prvom rade si musíš ujasniť ty, či si s ním vieš predstaviť svoju budúcnosť a či ti veľký vekový rozdiel nebude v budúcnosti prekážať. Premysli si, či má pre teba viac plus alebo mínus a či si schopná tolerovať jeho správanie.
U nás sa manžel tiež prejavuje dominantnejšie, ale myslím, že to máš v každom vzťahu s takýmto vekovým rozdielom. Zase na druhej strane sa veľakrát rozhodne racionálnejšie a keďže má životných skúseností o hodne viac ako ja, veľakrát je to aj výhoda.
My sme sa naučili jeden druhého tolerovať a máme veľmi pekný vzťah aj s jeho "deťmi" s prvého manželstva.

0vecka

saq neni o com ak nemate decko a je to idiot tak si skus predstavit ze mas 3 mesacne dieta a on na teba huci ... imho absolutne nemyslitelne ze by si do toho dobrovolne isla... niesom psycholog ale co viem z okolia tak ked budes mat s nim dieta tak jeho pocit istoty sa zvysi a jeho buzeracia takisto...

tasty

je to manipulátor, preč od takého čím skôr, zničí ti život, zničí ti sebavedomie, zničí tvoju osobnosť

ewulik

Zenaaaaa ďakujem za tvoj príspevok :) toto som asi potrebovala počuť... Teda čítať :p
Určite tam je láska... Teda možno si to neuvedomujem a je to už len zvyk... Žiaľ, momentálne aj finančne závislá, keďže si hľadám robotu lenže v tomto kraji sa hľadá robota ťažko, buď chcú len na záskok na pár hodín alebo uprednostňujú známych

zenaaaaaaaaa

ewulik..uplne prve ti napisem..bez ohladu na to kolko ma on rokov.. to co bije najviac z tvojho prispevku do ocu - ze si nestastna. niekedy pomoze pri takomto zmatenom obdobi ked clovek nevie ci to ma este vyznam, zodpovedat si jednoduche otazky.. milujem ho este? (mate spolocnu minulost, zijete spolu, spaja vas vela veci, ludia po case prirastu k sebe ako rodina ale otazka je ci ho este milujes), dalej, zodpovedat si otazku aka buducnost vas caka - skus prehodit o pat, desat..patnast rokov? dokazes bez neho zit? (si na nom zavisla citovo alebo financne?)

fakt ze spolu este nemate dieta je pozitivum. o rok sa uz mozes vidiet aj s babatkom (no dobre o dva tri aby mi tu niekto nenadaval) s inym clovekom, pre ktoreho budes znamenat zivotneho partnera a lasku. oporu a rodinu.

vidi sa mi ze si niekde vo vnutri rozhodnuta, ale pacilo by sa ti keby ti niekto potvrdil, co si chvilami nechces priznat, ze si s tymto clovek uz dlhsie nestastna a najradsej by si ho opustila.

a to ze je o 16rokov starsi a ma toho o 16rokov viac odzite, skusenosti hovoria jasne (alebo statistiky ale mam aj osobnu skusenost). mysli viac na buducnost.. a na seba.