Neustála únava

Príspevok v téme: Neustála únava
Severka

Noc rada spím. Aj cez deň ospalá a musím stále niečo robiť inak by som nič iné nerobila len bola v posteli spala by som non stop. Ale prakticky sa to nedá ale pri mne je to možné. Cítim sa tak unavené a ospalo celý deň. V noci aj keď mám výdatný spánok ale neodpočiniem si. Nestačí mi niekdy ani 9-10 hodín. Potom vstanem trasie ma zima, že namiesto nosa mám cencúľ a končatiny sú sú ľadové. Niečo teplé zobnem a je mi teplo. Ráno mám telesnú teplotu 34 a potom celý deň mám 35 - 35,7 telesnej teploty. V noci mi je tiež zima ale nie až taká. v noci spím ako zarezaná a totálne vyčerpaná, že padám s nôh. Ale hnevá ma neustály smäd a nesústredenosť. Niekedy ma nič nebaví. Som taká apatická, bez energie a citlivá.
Neviem ako mám fungovať. Mávam suché vlasy ktoré sa mi lámu a štiepia, nechty sa mi s ničoho nič zlomia aj keď na prvý pohľad sú silné a pevné. Pokožka na tvári suchá a bledá. Musím si na to dávať detský hydratačný krém, dávam si na ňu aj jogurt, smotanu, mlieko. Pár dní je hydratovaná a zase je vysušená. Ruky, lakte sú tiež vysušené. Minule som tam mala také lupiny.

Menštruácia mi chodí pravidelne ale je silnejšie krvácanie a trvá to len dva alebo tri dni. A je bolestivejšia. Bola som aj na preventívke aj na steroch cytológie a všetko je v poriadku.

Len mám sublinickú hypotyreózu.

Kto má s tým skúsenosti? TSH bolo mierne zvýšené ale fTH3 a 4 v norme. Chváľabohu aj cukor a aj cholesterol sú v norme. Toho sa obávam najviac. Lebo v detstve som mala zvýšený cholesterol, miernu nadváhu a vysokú únavu a neschopnosť učiť sa, bývalo mi zima a veľmi nízka výdrž. Učila som priemerne. Nevedela som sa sústrediť. Bolasom mimo.Nejako sa to dalo do poriadku. Neviem s čím to je a čo sa stalo ale keď som išla na strednú školu cítila som sa lepšie. Schudla som, cholesterol sa napravil, cukor tiež ale vysoký tlak bol veľmi vysoký.

Ten som si napravila tlak a v súčastnosti sa mi točieva hlava. Tlak 95/50. Mala som aj 88/50. Neviem prečo ale cítim niekedy, že mi aj cukor klesá.

A zase mi diagnostikovali aj ekzém na zadku. Atopicky ekzém. Urobili mi testy na heliktobacila pylori, parazity a kvasinky so stolice ale všetko bolo negatívne a tomu som aj rada. A čaká ma návšteva u alergiológa a poprípade aj u imunológa. Neviem keď mi nenájde žiadnu alergiu tak mám niečo s imunitou.
Súvisí to aj so psychikou??
Ale aj chronickým autoimunným zápalom štítnej žľazy?
Kto má taký problém ako ja?
Ešte sa mi aj zhoršil zrak.

Už mi vyšetrovali všetko. Prehmatali mi celé brucho. Od pažeráka po konečník. Robili koloskopiu hrubého čreva, podrobne mi vyšetrovali konečník. Mala som ho červený.

Veľmi ma svrbel a jedla som korenené jedlá. Voda mi vysušila pokožku potom sa všetko v zadku začalo svrbieť. Jedla som cesnak a biele jogurty vyhýba som sa cukru. A myslela som, že mám parazity a kvasinky a hemoroidy. Na zadok som si dávala aj cesnak rôzne mastičky na hemoroidy proste hocičo. A až mi to podráždilo, že som ho mala červený a od strachu som utekala na pohotovosť vyšetrili ma spravili mi krvný obraz a poslali ma gastroentológiu tak to dopadlo dobre a tí ma poslali na kožné vyšetrenie.

Ľudia neliečte sa sami. Môžete si ublížiť ako som si urobila ja. Lietam z jedného vyšetrenia na druhé. Som taký prípad Doktor Haus.