Kam to všetko speje? Čo nás čaká, aká budúcnosť?

Príspevok v téme: Kam to všetko speje? Čo nás čaká, aká budúcnosť?
v obavách

Keď tak sledujem dnešnú situáciu v Európe tak sa mi ježia chlpy na tele. Hrnú sa k nám tisícky migrantov. Prečo tak asi? Čo len s nimi bude? Teraz sú ešte ako tak pokojní ale trpezlivosť časom prejde a začne agresia z ničnerobenia a frustrácie. Sťahuje sa k nám kopa mladých mužov. Čo s nimi bude? Kto ich zamestná? Z čoho budú žiť? Chcú sa vôbec začleniť do európskeho spôsobu života. Po internete kolujú vídeá otom že je to plánované a niekym ovládané sťahovanie islamistov do Európy. Že ide o tzv. plánovanú islamizáciu Európy.

To čo sa stalo vo Francúzsku a podozrievajú z toho tiež pár migrantov vás nedesí? Ktohovie koľko takých zfanatizovaných islamom mladých mužov a možno aj žien sa nachádza medzi imigrantmi, ktorí sú ochotní pre islam aj umrieť.

Môžeme sa cítiť v Európe ešte bezpečne? Môžme si byť istí že vycestujem niekam do kútov Európy a nevybuchneme niekde vďaka teroristickému útoku? Veď oni môžu zautočiť kdekoľvek. Na železničnej stanici, na letiskách, v kinách, v obchodných centrách, na športových podujatiach, v letoviskách, na úradoch, v školách, v hoteloch proste všade tam kde sa zdržiavať veľký počet ľudí. Nikto z nás si nemôže byť istý že jemu sa to stať nemôže. Kamarát sa smeje že najlepšie je sedieť doma na riti a nikam nechodiť a už nie do veľkomiest Európy. Teroristi dosiahli čo chceli. Zasiali strach a beznádej. Zasiali pocit v ľuďoch že nádej na skončenie terorizmu vo svete nieje.

Mesačný princ

modrofuzik111 -

,,nič s tým neurobíme,,???

,,nás sa to netýka,,???

Keď takto premýšľajú ľudia na celom svete, tak sa ani nedivím, že je to tu takéto...Jednotlivec nezmôže nič...Ale ak začnú ľudia premýšľať spoločne tak tu nejaká malinká šanca ešte stále je.

l

modrofuzik111

aj ked nas tieto veci trapia, nic s nimi neurobime. tieto veci sa jednoducho deju okolo nas. slovakov sa to zatial viac menej netyka. nijakym sposobom sa nam nemeni zivot, vsetko pokracuje po starom. najdolezitejsie je mat pokoj a lasku v srdci a nedat sa ovplyvnit mediami.

Mesačný princ

ľudia sú do prírody blbí a naučení poslúchať druhých, Nik sa neriadi svojim vlastným rozumom a nenapreduje, pretože má strach čo na to povedia druhí. Máme strach z vlastnej individuality, tak trpme a zabíjajme sa. Veď načo je človek inteligentný? Aby vraždil a slepo poslúchal návody niekoho iného?

Je to Vaša vojna alebo len tých, ktorí chcú umrieť? Nebláznite ľudia...

Jediný Fico povedal, že sú všetci v Bruseli ,,blbí,, a že kvóty sú hovadina a celý problém s utečencami je umelo vytvorený... Ale všetci ho mali za debila a označili ho za ,,odľuda,,.

Tak sa nečudujte ovečky ak vám vyvraždia rodiny ak nemáte vlastný názor!

zdradca

Pozrite si na you tube film....Bitka pri Viedni 11. SPTEMBER 1638 a pochopite o co tu ide. Super film a dojdete k nazoru ze ludia sa s historie nepoucili, tak sa historia bude opakovat.

alebo....Nostradamus 3.svetova valka, a tam to mate jasnejsie

alebo..... USA potrebuju vojnu s Ruskom kde hovori byvaly clen CIA o praktikach na ovladani diania vo svete, o co tu ide.

Alebo.....sionske proroctvo na ovladanie sveta..a tam uvidite ako to vsetko co sa deje v EU,je uz davno naplanovane.

fakt oplati sa pozerat.

v obavách

Ja chápem, že nemá veľký význam sa báť, ale keď vidím tie zábery a tie ich výhražné vídeá kde sa vyhrážajú západnému svetu ako ho postupne zničia a v ktorých ešte viac povzbudzujú ich prívržencov ako majú níčí ľudí tak je to desivé.

Chápem, že je lepšie nato nemyslieť a tváriť sa že sa nič nedeje, ale ono je to tu, je to skutočné, deje sa to a nemá význam predtým zatvárať oči a klamať sa že je všetko okej.

Raz som čítal taký poučný príbeh, myš bola zavretá v klietke kde mala dostatok jedla aj pitia aj mala výbeh ale okolo klietky sa pohybovala neustále mačka ktorá sa snažila k myške dostať. Dobýjala sa do klietky ale nedarilo sa jej to. Takto obliehala klietku s myškou niekoľko dní. Myška celá vystrašená nakoniec do dvoch týždňov.......zdochla.

Nezdochla od hladu ani do smädu.... ale od strachu. Od toho že stále mala tu mačkou v blízikosti.

Takže viem pochopiť že strach a obavy robia viac škody ako úžitku, ale zase nepripúšťať si že niečo také ako terorizmus existuje je hlúposť ktorá sa nám môže vypomstiť. Ja mám obavy z toho, že existujú takýto fanatici ktorí neváhajú sa odpáliť s výbušninou na tele, že nemajú brzdu nestrieľať do davu ľudí.

A netvrdím že každý moslim či každý utečenec je terorista. To som ani nepísala. Skôr to že nevieme koľkí z tých utečencov sú tiež prívrženci terorizmu. Koľkí sa takto nenápadne dostali do Európy a vytvoria ak už nevytvorili si hniezda z ktorých postupne začnú útočiť a k ním budú pribúdať ďaľší a ďalší.

tinik223

fleur-de-lis, velmi mudro si to napisala, len dodam ze ak by sa ludia viac obracali k bohu pri takychto otazkach, ovela lepsie by rozumeli tomu co sa deje a preco to tak musi byt, zaroven by ale nemali az taky velky strach a dokazali sa napriek vsetkemu tesit a citit boziu lasku. Jednoducho toho hriechu je na tomto svete uz naozaj privela a to aj tam, kde ho mozno mnohi nevnimaju a sposobuje stale vacsie problemi.

Fleur-de-lis

Istý si človek nemôže byť ani tým, či sa ráno zobudí...

Akurát sa možno pravdepodobnosť toho, že sa niečo zlé stane zvyšuje.

Európania nie sú tiež žiadne neviniatka... A celkovo ten západný vyspelý akože civilizovaný svet a hlavne demokratický a blabla... Boj o moc tu bol vždy... A my sme v ich krajinách tiež robili bordel, ale to tu skoro nikoho netrápi lebo sa nás to netýkalo... Robiť teraz z utečencov teroristov, no neviem, mne sa to vidí povrchné a pokrytecké.

Strach nám ale nijak nepomôže. Jednoducho život ide ďalej. Mali sme dosť dlho relatívne mier a možno sme to brali ako samozrejmosť... Možno sa treba zobudiť, ale hlavne nereagovať na násilie násilím, nenávisťou a podobne....

A strach, nech sa ten strach prejaví v tom, že človek začne žiť zodpovednejšie a rozumnejšie, vedomí si toho, že smrť je realita, ktorá čaká každého. Nech sa prejaví v tom, že pochopíme aké dôležité je rozdávať okolo seba pokoj a mier, aké dôležité je s ľuďmi zaobchádzať s úctou. Človek, ktorý je hlboko zranený, odmietnutý, osamelý, neprijatý, človek, ktorý sa neučil úcte a odpúšťaní od rodičov či iných autorít... taký človek skĺzne do násilia.

Už len tu na fóre je toľko krát prítomná posudzovačnosť, povýšenectvo, zhadzovanie a neúctivá kritika... Jasné, človek je tvor plný chýb, ale jednoducho násilie sa rodí postupne a v určitom zmysle sme zaň zodpovední všetci.

Moireal

Ako tu uz odznelo, nemali by sme sa nechat zastrasovat. Preco by som sa mala kvoli idiotom obmedzovat. Kedze som tiez v zahranici a sla som v priebehu tyzdna na dva koncerty, mala by som sa preto bat? To uz fakt clovek nemoze zit? Zomriet mozeme hocikedy, hocikde, nielen nasledkom teroristickeho utoku. I ked zomierat v strachu a hysterii je velmi neprijemna smrt. Napriek tomu sa treba radsej snazit zit svoj zivot najlepsie ako vieme. Lebo triast sa co bude, to sa ani neda nazvat zivotom. Zelam tym, ktori zomreli pocas teroristickych utokov, nech su na krasnom mieste.

Lukky25

Je nutné hlavne čítať medzi riadkami a neriadiť sa oficiálnymi médiami. Odtiaľ pravda nefúka. Ale na internete je dosť článkov, ktoré človeka zorientujú. Kto má zdravý rozum, berie aj tak všetko s rezervou. Klamstvá sú na jednej aj na druhej strane. Tu napr. je jedno zo zaujímavých hodnotení:

www.blokprotiislamu.cz

0vecka

so mnou to nijako nepohlo... ono si treba uvedomit ze moslim sa nerovna terorista... to ze su medzi nimi teroristi je jasne vtip je v tom ze oni su uz tu a uz sme to posrali... problem je ale v nas ze sa nevieme presadit a sme moc humanni... imho to tak naozaj skonci ze sa tu pomaly bude presadzovat taki miernejsi islam oddelene plavarne atd... a komu sa to pacit nebude tak sa bude musiet odstahovat ale nejake rezanie hlav nepredpokladam.. probme je aj v opozicii vecsina opozicnych su extremist ktori to tak podavaju ze co moslim to terorista a preto v podstate nejaky rozumny alternativny nazor sa ani volit neda.... v tomto mi pride dost dobry sulik co sa nazoru tyka akurat ze zo skusenosti co predviedol ked mal moznost nema moc zmysel ho volit...