Dlhodoba strata hlasu! Prosim o radu

Príspevok v téme: Dlhodoba strata hlasu! Prosim o radu
hlasivka

Dobry den,

stretol sa, prosim Vas, niekto z Vas s dlhodobou stratou hlasu? Pred troma tyzdnami som stratila hlas (prvy tyzden som nemala takmer ziadny, teraz uz viem ako-tak hovorit, ale je to strasny hlas, zachripnuty, nie moj, tazko sa mi hovori, je to neprijemne a kazdy po mne pozera, co len usta otvorim). Mam robotu, kde komunikujem bez prestavky cely den a vela beham sem-tam. V jeden den som sa vratila z roboty velmi utahana, triasla ma ziam, bolo mi na opadnutie, nestihla som dorobit ani caj, tak zle mi bolo, na druhy den som mala presne volno, tak som oddychovala a na dalsie dni ten isty kolotoc, o styri dni na to ma chytili strasne hlieny v nose, bolest v krku a o den na to absolutna strata hlasu. Pracovny den som ale musela ukoncit s takym hlasom az do konca. Dva tyzdne som bola doma, dostala tabletky na cmulanie, kloktanie, tabletky na vykasliavanie (nemam nutkanie nic vykasliavat, obcas rano, ked sa zobudim, citim nizsie v krku akoby nieco a tak chraplavo viem trocha zakaslat, ale po par minutach je to prec, hlas ale nadalej nikde...).Dycha sa mi v pohode, pluca dotknute neboli...hrdlo ma uz cez den neboli, vecer ale sem-tam... Vyskusala som zazvor, med, cesnak,homeopatika, panthenol, calcium + lieky co mam od lekara...bola som aj na krcnom, kde mi na hlasivkach nic nevidel (teda ak to, chudak, stihol za tu sekundu pozriet, lebo ma tak strasne napinalo). Vraj ich mam velmi prekrvene, suche, celu sliznicu....pijem vela vody a ako som povedala, naozaj furu veci na hlasivky....ja naozaj neviem co s tym, robim si starosti... Ine tabletky mi lekar nedal a krcny nic, len antihistaminikum, ale od alergie to nemam...ze ci to nie je virus, a organizsmus sa s nim muse popasovat... Strasne ma to trapi, nedoakzem na nic ine mysliet... Hlas je moj pracovny nastroj, je to socializacny prostriedok, plus ako rada tiez spieva a teraz nedokazem nic... Su to tri tyzdne a nebadam zlepsenia... Mal niekto z vas podobny problem ?O kratkodobej strate sa da najst vela, ale o dlhodobej, zial, len ked je velky problem (rakovina, polypy...ale to u mna je, dufam, na 100% vylucene). Dakujem Vam.

Aliss

Hlasivka, este mi napadlo, ak mas suchu sliznicu, necmulaj prosim ta nabuduce tie "zazracne" pastilky na hrdlo. Ja som mala zakazane zuvacky, mentolove cukriky, aj vsetky tieto pastilky. Z jednej stranky som si objednala caj na hlasivky a kloktadlo na pretazene hlasivky. Skus, mne to velmi pomohlo. A kolko denne vypijes vody?

Aliss

Omen, ja som spomenula foniatrovi, ze mi po kalciovkach nie je dobre, vzdy som mala pocit na odpadnutie, tak povedal, ze on by to vseobecne neodporucal. Tak som si sama naordinovala kalciovy sirup a sumive kalcium, poriadne vybublinkovane. Vtedy pomohlo, ale neskor na horsie stavy to uz bolo "prikratke" :) Najlepsie vysledky som mala pri inhalovani a dodrzani hlasoveho kludu.

Omen

Aliss, stačilo pichnúť pár kalcioviek, ak tam nie je kontraindikácia a mohla byť už za vodou! Tie sa o.i. pichajú aj pri alergických reakciách.
Čo sa srdca týka, Calcium chloratum intravenózne treba zvážiť u pacientov liečených srdcovými glykozidmi, lenže s VÝNIMKOU ťažkej symptomatickej hypokalciémie, kedy sa liek podáva v rámci srdcovo-pľúcnej resuscitácie. AŽ nadmerné množstvá tohto lieku spôsobujú poruchy srdcového rytmu,...

Aliss

Omen, mne foniater vravel, ze kalciovka do zil nie je dobra, kvoli srdcu. Co myslis ty? Autorka temy, uz to tu niekto spomenul, treba ti do hrdla streknut taku umrtvovaciu vodicku, aby ta foniater mohol poriadne vysetrit. Dobry foniater ma aj kameru a pracu hlasiviek ti zaznamena. A potom si mozes pozriet ako pracuju. Ak je pricina straty hlasu naozaj nejaka viroza, ochorenie atd, tak najprv vyries to, hlas sa zacne pomalinky davat do kondicie. Odporucam investovat do inhalatora a inhalovat vincentku alebo yabro zriedene s vodou/vincentkou. A treba najst poriadneho foniatra. Napis odkial si a skusim ti podla bydliska poradit. Ja som totiz kvoli dobremu foniatrovi presla xxx km a poznam ich velmi vela. Pocas liecby choroby sa snaz mat hlasovy klud. Urcite nesepkaj! Radsej hovorit len ked je to nevyhnutne. Pokial hlasivky nie su poskodene, co podla mna nie su, staci sa vyliecit poriadne a budu aj oni dobre kmitat a spajat sa :) Hlavne setri hlas :)

Omen

Máš prácu, v ktorej nutne hlas potrebuješ, a preto ti mal lekár ihneď nasadiť intravenózne kalciové injekcie. Už by si mala po problémoch.

Tinuska111

Pokiaľ je to z prechladnutia, zápalu, infekcie, virózy, tak mám pre teba super liečivo na kloktanie a pitie, môj známy si tak vyliečil ťažkú angínu bez hlasu bez antibiotickej liečby za 2 dni. Napíš mi na email, poradím tinuska111@centrum.sk

Miga

Preco si si nevypytala vodicku do hrdla? Sice sa ti tam na par minut vytvori knedla a tazko sa ti bude prehltat, ale vysetrenie prebehne bez problemov. Nabehni sa foniatriu a nechaj sa znova vysetrit. Poriadne