Uzlina na krku

Príspevok v téme: Uzlina na krku
virtual_p3x

moj 3 a pol rocny syn ma na pravej strane krku hmatatelnu uzlinu velkosti ceresne.Ked otoci celou hlavou do lava je aj viditelna.Uzlinu ma uz asi 2 a pol roka,mozno aj dlhsie a za ten cas sa patrne zvacsila.Boli sme s nim na roznych vysetreniach ale lekari na povedali ze to nieje nic vazne a moze to byt s chorob ktore prekonal ako zapal pluc,zapal ucha a caste zapaly hrdla.Kedze uzlina rokmi neustupuje skor narasta ma obavy o jeho zdravie.

zanita

teras jak som si precitalo co piseta nedalo mi napisat moj syncek ma 5 rekov a na pravej strane krku ma 2 velke uzliny velke ako ceresna a ma to uz assi pol roka mal to menssie ale tie uzliny sa zvecili boli sme u lekara a ten nam povedal ze to nic nieje ale ja tomu neverim problem je taky ze ja som v zahranici v gb a tu neliecia ako na slovenku poradte mi co mam robit

sana

Ahoj môj syn mal tiež uzlinu na krku a tiež sa mu zväčšovala,potom mu ju vybrali operatívne a zistili mu Mononukleozu.Záleží aj na ostatnom zdravotnom stave a okolnostiach.Môj syn je aj asthmatik.Nedaj sa ale odbyť lekármi!!!!

RNG

Na argumentaciu nemam cas. Potrebujem fakty a lekarske spravy z vyskumu na dokaz. Ostatne vsetko su len kecy, ako si aj napisal-bla bla bla. Ja nie som ziadny dedo vsevedo, ale ja MAM K DISPOZICII LEKARSKE SPRAVY A NA TOMTO FORE NEPODAVAM SVOJE OSOBNE NAZORY(alebo len malokedy svoje osobne skusenosti), ALE EXTRAKT Z TYCHTO LEKARSKYCH VYSKUMNYCH PRAC.
.........
A ver mi, ja ich citam dokonca a viacnasobne.Nie len zaciatok a urobim si dalej vlastnu mienku o tom, ako ty.

A nenaletim na prvu kacicu, ale overim si to viacnasobne z nezavislych zdrojov, nez s tym vijdem von.

Zo skusenosti som videl v zivote padnut hromadu "absolutnych pravd" servirovanych velkymi autoritami. takze som extra opatrny.
A co je dolezite, nepadam na tvar pred autoritami. Chcem vidiet vyskum a dokazy.

odbornik

RNG. prepac, ale ani som ten tvoj prispevok nedocital do konca. stacili mi prve slova: "ja sa nepotrebujem radit s endokrinologom..."" a bla-bla-bla. ty sa naozaj nepotrebujes radit s nikym, ty si dedo vsevedo a tvoj nazor je absolutne nenapadnutelny. tak, ako studujes ty, tak nestuduje nikto na svete. lebo len ty ked citas, tak aj rozumies. vsetci ostatni iba citaju a nechapu. tak si dalej sir svoje presvedcenie. raz (mozno az v niektorom buducom zivote) pochopis, ze pokora je ovela viac.

RNG

Ja sa nepotrebujem radit s endokrinologom, postoj klasickeho lekarstva a drvivej vacsiny endokrinologov mi je velmi dobre znamy. To mi ale neodpoveda na otazku, odkial to ten endokrinolog zobral, kde su na to medicke abstrakty z vyskumu dokazujucu skodlivost jodu na stitnu zlazu. Lebo ja mam literaturu z medickeho vyskumu dokazujucu opak, aj ked to dosial hlavne teleso lekarov neprevzalo. To ale nie je nic nove v medicine. Rozne objavy neboli prijate aj vyse 40 rokov, ked sa to ich praxi nehodilo.
A popritom s kludom predpisuju lieky, ktorych skodlive vlastnosti sa nezmestia ani na jeden list pribaloveho letaciku.
Ponukol som ti literaturu napisanu lekarmi vyskumnikmi na jod.Ak ju nechces a zakryvas si pred faktami v nej uverejnymi oci, tak nemozes byt informovany. A ti co ju necitali nemozu tak isto tvrdit, ze vedia, co v nej je.
Tu sa nejedna o analfabetizmus, tu sa jedna o zamernu selekciu uverejnovanych informacii v oficialnej masovej medickej literature, ktoru vacsina lekarov zbezne cita.

odbornik

RNG. ty si na seba trocha citlivy. asi si presvedceny, ze citas iba ty a ti ostatni su analfabeti. tak aby si nemarnil cas zbytocnym citanim (co je vzdy selektivna zalezitost), porad sa so skusenym endokrinologom. ten ti uz vysvetli, pri ktorych ochoreniach stitnej zlazy je jod kontraindikovany.

RNG

Odbornik, ked mas o jod zaujem poslem ti novsiu vyskumnu literaturu z viacerych lekarskych zdrojov, z ktorej moje informacie pochadzaju.
A zase len opakujem, keby tie informacie v literature o skodlivosti jodu boli pravda, Japonsko by dnes bolo neobyvany ostrov, kedze japonci V PRIEMERE DOSTAVAJU V MORSKYM RASTLINACH VYSE 80 NASOBOK JODU, AKO UDAVAJU NASE ODPORUCENE DENNE DAVKY.A strasia nas z predavkovanim....
Niekde tu daco smrdi....
Mimochodom, prave pri thyreoitide ti lekari spominani liecili jodom, uspesne.

Ak mas zaujem, mozem ti niekolko tych publikacii poslat-dnes su uz na nete, su to starsie veci z 80tych rokov, ziadne svetove novosti.
Na vymenu by som rad dostal vyskumnu literaturu dokazujucu tvrdenia o skodlivosti jodu na stitnu zlazu, lebo take sa mi este nepodarilo najst.
Vseobecnych tvrdeni o skodlivosti jodu je plna medicka literatura, ale dokazy-vyskum na to som este nevidel.
Zaujimave!?!
Mimochodom, je to aj moja osobna zalezitost, kedze vychovany na produktoch zo Zitneho ostrova mam trochu zvacsenu stitnu zlazu(nedostatok jodu=golva struma, hrvol...) a ja sam si natieram pod pazuchu kazdy tyzden jodovu tinkturu. Tak isto aj moja zena.
Takze mal som osobne zaujem, aby som si to dobre prestudoval z roznych zdrojov, nielen klasickych medickych, ale aj alternativnych medickych-vyskumu na jod.

odbornik

rng, davaj trocha pozor na to, co tu radis. napr. odporucas jod, ktory ale pacienti s niektorymi ochoreniami vobec nemozu uzivat. napr. pri takej thyreoitide by si vazne ublizili.

miaa

moj syn ju tiež ma na krku už od 4mesiaca,tiez nam povedali že je to z prekonaných chorob.mám ju aj ja od 14r teraz mam 27r a za celé obdobie sa mi asi 3krat zvačšila a potom sa vratila do normalu ako predtým.bola som na vyšetreniach že to nieje nič len uzlinka.

aloe

môže pomôcť polariozované svetlo na regeneráciu buniek,môže sa to stratiť, ale k tomu rozhodne prírodné produkty z aloe vera.Bližšie:duratnakatka@zoznam.sk