OČNÝ TLAK

mira

To je dobre keď rozmýšľaš nad príčina mi chorôb, napíš teda svoj názor, aké sú príčiny jednotlivých vymenovaných chorôb.

jablonka

ale mira, ty tu davas dokopy vsetky mozne ocne choroby. diskusia je o zvysenom vnutroocnom tlaku, potom si len tak mimochodom zacala o katarakte, odchlipeni sietnice, a poskodeni zrakoveho nervu. ale kazda z tychto chorob ma inu pricinu. takze sa radsej drzme temy.

mira

Jablonka, i to je jeden z dôvodov, ale nie ten hlavný.
Predstav si 2 zlepené papiere v pohári vody. Odlepia sa. Tak približne to je s odchliepením sietnice v prevodnenom oku.
No a býva i poškodený zrakový nerv z rafinovaných a jednoduchých cukrov. Toto všetko hrozí cukrovkárom.
Vedci si stým nevedia rady.

jablonka

mira, vedci uz davno zistili, ze katarakta, alebo sivy zakal je sposobeny prilisnou expoziciou intenzivnemu umelemu osvetleniu (svetlo, pocitace, tv, kamery a pod.), preto sa sosovka kali.

addaa

ako sa prejavuje vysoký očný tlak?
ja mávam bolesti vo vnutry za okom, neznesiteľná bolesť. Bola som u očnej, dala mi len okuliare na dialku, ale to s tým nema nič spoločne. Zmena počasia???

mira

Glaukom, nie som tu stale, tak obcas nezachytim niektore otazky. Ak mas diagnostikovany glaukom, okrem prijmu tekutin stravou sa tekutiny tvoria ako produkt travenia cukru, i ovocneho.
Info mam z kurzov a knih Michia Kushiho a Jarmily Pruchovej, overene praxou.

glaukom

Mira odkial mas tie info?ja mam pri vyske 164cm okolo 50kg a len posledne mesiace dokazem vypit viac ako 2l vody,dovtedy mi robilo problem viac.stravujem sa myslim normalne,aj ked posledne mesiace to tak nebolo,ale ten tlak omnoho dlhsie ako len 7r.
vies mi blizsie povedat?

mira

Tlak súvisí s prevodnením v oblasti hlavy. Je potrebné zvážiť množstvo prijímaných tekutín,a silne obmedziť, vrátane tých, ktoré vznikajú pri trávení cukru.
Dnes sa doporučuje vysoký príjem tekutín a odôvodňuje sa to čistiacim efektom. Je účinnejšie stravovať sa tak, aby sme nemuseli množstvo prebytočných látok a toxinov potom pracne vyplavovať z tela. Šedý zákal je spôsobený práve tými nadbytočnými tukmi a hlienmi ktoré v oku tuhnú a kalia priezračnu tekutinu a šošovku.
Liečenie je celkovou upravou stravy. Tlak sa vylieči rýchlejšie ako zakal, je treba ale trpezlivosť.

glaukom

ja mam 25r.a liecim sa na vysoky ocny tlas snad 7r.je taky vysoky,ze pristrojmi nieje ani meratelny.skusili mi to operovat,ale neuspesne,takze dokonca zivota budem brat kvapky kazde rano a vecer a o bolestiach nehovorim.sice niesu velke,ale su.tento vysoky tlak ma ani neviem ci nastastie na slepom oku,druhe je zatial zdrave,len okuliare a trochu siveho zakalu.
neviem,ci existuje daky prirodny liek,ak dakto vie,bolo by fajn.
jednoznacne vsak nemozno robit prudke pohyby,zdvihat tazke veci,sporty a pod.dost obmedzujuce ale co uz