Rovnaké krvné skupiny

aknitka

je tu už tak veľa tém o krvných skupinách že nechápem prečo to tu stále ešte niekto rieši. neexistuje kombinácia krvných skupín ktorá by automaticky predurčovala že dieťatko bude postihnuté. jediný "problém" je keď má žena Rh neg. a muž Rh poz. ale dnes sú na to prostriedky ako zabrániť problémom. uvedomte si už konečne že postihnuté dieťa sa nikomu nenarodilo len preto lebo rodičia mali "zlú" kombináciu krvných skupín.

Adina

Inak aj mna by to zaujimalo.
S priatelom mame rovnaku krvnu skupinu. Dnes som dostala odpoved na rovnake RH faktory u matky a otca.
Bolo mi povedane, ze to nemam iesit. Vela znamich maju taku istu krvnu skupinu a maju zdrave deti. Takze sa poradte s lekarom.
To je moj nazor.

nibirux

nejde o rovnake skupiny ale o rozdielne rh faktory ak je matka rh negativna a otec rh pozitivny matke po porode v nemocnici podavaju protilatky aby nevznikali v buducom tehotenstve matky latky ktrore by skodili dalsiemu babu,volakedy to bol problem preto ze v druhom tehotenstve telo matky povazovalo plod za cudzi(iny rh faktor dietata ako matkin) predmet a snazilo sa ho znicit a to viedlo k potratu ale v dnesnej dobe si stym lekari poradia a zena nema problem ani s druhym ani s tretim tehotenstvom.

farmaceutka

simona,ak maju obaja Rh faktor pozitivny, nie je sa coho bat, komplikacie nehrozia bez ohladu na krvne skupiny.

simona

Je takisto v poriadku, ked partneri maju rovnaky rh faktor pozitivny a roznu krvnu skupinu alebo aj tu sa mozu vyskytnut komplikacie? Dakujem.

aljoska

dvaja Rh pozitívni partneri možu mať dieťa Rh negatívne a naopak, dvaja Rh negatívni partneri nikdy nemožu mať Rh pozitívne dieťa.

seila

chcela by som sa spytat ci pozna niekto taky pripad ze obaja rodicia maju krvnu skupinu AB pozit.a dieta ma AB negat.je to mozne dakujem