Co na krčné mandle okrem operacie...

Príspevok v téme: Co na krčné mandle okrem operacie...
Liebena

Ahojte,
podobnych tem je tu vela, ale vo vsetkych sa pise len o vybrati mandli...ziadne ine riesenie, ja to operaciou riesit nechcem, ale uz si neviem sama rady. Mavala som casto anginy, z toho som dostala chronicky zapalene mandle, najprv jednu a potom druhu, uplne sa zmenil ich tvar, stale tam je hnis, snazim sa ho vytlacat, lebo samozrejme zapacha. Nic prijemne. Doktorka s tym nic neurobi, lebo vysledky na dake bakterie su negativne a teploty nemam. Jedine co mi poradila je, ze si to ludia vytlacaju... Ale mi to vadi, mam to cely rok, citim ich obcas, hlavne ked tam je vela nahromadeneho hnisu.Zo zaciatku som uzivala antibiotika, ale to akurat tak preliecilo a o dva tyzdne po vysadeni antibiotik, sa to opat objavilo...

Poradte mi, prosim, co mam uzivat, alebo robit, aby som tie mandle vyliecila, alebo aspon preliecila...Niake tipy a triky:o)
Dakujem za pomoc

PS:operacie sa bojim a keby ze aj idem, musim ist asi na sukromnu, lebo moja doktorka moj zdravotny stav nepovazuje za tolko vazny...

Peto T

Nie som lekár, ale skúsil by som celkovú podporu imunity. Ísť na slnko kvôli D-vitamínu (ak si dáte pozor na spálenie, tak nepotrebujete ani krém). Vitamín C aspoň 500mg 3x denne (s hlavnými jedlami), viac piť. Ak budete mať pocit, že potrebujete viac, dajte si viac. Vyhýbajte sa prípravkom s umelými farbivami, sladidlami a príchuťami.
Poznámka: vysoké dávky vitamínu C sú nevhodné pri poruchách obličiek a poruchách metabolizmu železa a medi.

Dopriať si dostatok spánku, odbúrať stres, piť aspoň 2,5l vody denne (vodu, nie chemické brblaniny!)

Zvážiť prírodný B-komplex napr. Pangamín.

Nejaké probiotiká, napríklad bryndzu, ak ju máte rada (najbližšie ku tradičnej receptúre je BRYSYRT a Tesco bryndza). Neužívať naraz s mliečnymi výrobkami ;-)

Je to beh na dlhé trate, ale po cca mesiaci-dvoch by to malo začať zaberať.