Portobello burger

Recept na portobello burger

Suroviny (na 4 porcie):

  • 4 veľké šampiňóny portobello
  • soľ, korenie
  • 1 červená paprika, 1 žltá paprika
  • 4 lyžičky pesta
  • 4 tmavé hamburgerové žemle
  • 4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann´s
  • 150 g rukoly
  • 1 veľká paradajka
  • Jemne pálivý kečup Hellmann´s

Príprava:

Šampiňóny poukladáme na pekáč a pečieme 10 až 15 minút v rúre pri teplote190°C alebo opečieme z obidvoch strán na rozohriatom grile. Potom ich osolíme a okoreníme. Papriky ošúpeme (škrabkou na zeleninu), restujeme na panvici alebo na grile a ochutíme pestom. Žemle opečieme v rúre alebo na grile (asi 3 minúty) a rozkrojíme. Spodné polovice potrieme Tatárskou omáčkou Hellmann´s, položíme na ne lístky rukoly, plátok paradajky, opečený šampiňón a papriku, pridáme trochu Jemne pálivého kečupu Hellmann´s, priklopíme druhou polovicou žemle a prepichneme špajľou.