Bliny s údeným lososom

Recept na bliny s údeným lososom

Suroviny (na 6 porcií):

  • 300 g hladké múky
  • 1 prášok do pečiva
  • hrsť nasekanej pažítky
  • 4 jarné cibuľky
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 50 g rastlinného tuku Rama Culinesse
  • 200 g údeného lososa

Kôprová omáčka - 3 lyžice Majolenky Hellmann´s

  • 3 lyžice nízkotučného jogurtu
  • šťava z jedného citrónu
  • 2 lyžice kapár
  • hrsť nasekaného čerstvého kôpru

Príprava:

V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, na jemno nasekanú pažítku a cibuľku, pridáme soľ. V druhej mise zmiešame ľahko našľahané vajce, mlieko a rozpustený rastlinný tuk Rama Culinesse, vlejeme do misy s múkou, zmiešame (vznikne hustejšie cestíčko) a necháme 5 minút odpočinúť. Medzitým pripravíme omáčku z Majolenky Hellmann´s, jogurtu, citrónovej šťavy, na hrubo nasekaných kapár a kôpru. Rozohrejeme panvicu s nepriľnavým povrchom s lyžicou cestíčka (roztečie sa samo) a upečieme z obidvoch strán do zlatista. Upečené bliny (lievance) položíme na taniere, 2 bliny vedľa seba, naaranžujeme s lososom, pokvapkáme kôprovou omáčkou a ozdobíme čerstvým kôprom.