Cícerová nátierka

Recept na cícerovú nátierku

Potrebujeme:

  • Polovicu balíčka cíceru,
  • 2 ks bobkových listov,
  • väčšiu cibuľu,
  • 3-4 strúčiky cesnaku,
  • pol pohára majonézy,
  • olivový olej,
  • soľ,
  • petržlenovú vňať,
  • šťavu z jedného citróna,
  • 2 PL horčice,
  • roztierateľné maslo.

Postup:

Deň dopredu namočte cícer na 12 hodín do slanej vody. Na druhý deň vodu zlejte a uvarte cícer s 2 ks bobkovými listami. Sceďte a nechajte vychladnúť. Všetky vyššie uvedené suroviny zmixujte v mixéri – začnite od tekutých prísad a pridávajte po hrstiach cícer. Trocha cíceru si nechajte aj na ozdobu. V mixéri vymiešajte na hladkú nátierku. Chuťovo by mala byť nátierka kyslá, nebojte sa pridať šťavu z celého citróna, aj dve lyžičky horčice. Natierame na tmavý čerstvý chlieb a so zeleninou.