Čokoládovo-kokosovo-višnová RAW tortička

Už ste niekedy vyskúšali raw food alebo surovú stravu? Čo tak začať niečim naozaj neodolateľným? Je to sladké, chutné a naviac aj zdravé.

Zdroj foto: Súkromný archív

Postup

1. vrstva:
Vymixujeme spolu datle a vlašske orechy, z čoho vznikné lepivá hmota, ktorá tvorí spodnú časť koláča.

2. vrstva:
Z celého kokosového orechu vydlabeme dužinu, vymixujeme a precedíme cez sitko, aby sme odseparovali kokosové mlieko a tým bola dužina suchšia a hutnejšia.

Do dužiny pridáme agávový sirup a uložíme ako druhú vrstvu do formy.

3. vrstva:
Poukladáme višne. Najlepšie sú čerstvé, ale mimo sezóny môžeme použiť aj mrazené. Získame tretiu vrstvu.

4. vrstva:
Zmixujeme dužinu z avokáda, banány, odtučnené kakao a agávový sirup. Na vrch spravíme čokoládové hoblinky z horkej čokolády (môžeme použiť klasickú škrabku na zemiaky). 

Takto pripravený koláčik dáme na noc do chladničky a ráno vyberieme z formy.

Za recept ďakujeme p. Ivane.