Podľa receptu je cesto dosť riedke (dala som väčšie a kopcovité lyžičky strúhanky) a pri pečení sa rozpadávalo. Pridala som ešte 2 lyžičky a už to bolo dobré. Nemala som nič na vrch, tak som dala aspoň škoricu a bolo to chutné a ešte zdravšie :)
Banánové lievance
![Banánové lievance Banánové lievance](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/2019/03/0c419c3dfea2a8e7d6caf3d7d86f3d79.jpg 630w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/2019/03/0c419c3dfea2a8e7d6caf3d7d86f3d79.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/2019/03/0c419c3dfea2a8e7d6caf3d7d86f3d79.jpg 360w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/600/2019/03/0c419c3dfea2a8e7d6caf3d7d86f3d79.jpg 600w)
Zdroj: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 1 banán
- 1 vajíčko
- 4 ČL strúhanky (na 4 kusy lievancov)
Postup
Banán a vajíčko roztlačíme a vytvoríme hmotu, do ktorej pridáme strúhanku. Panvicu natrieme olejom a na rozohriatu poukladáme banánové cesto, roztlačíme - vytvárame lievance. Opečieme do zlatista z obidvoch strán.
Na vrch už môžeme použiť hocičo podľa chuti - lekvár, nízkotučný tvaroh rozmiešaný s medom a sušenými hrozienkami alebo skrátka banány.
Namiesto strúhanky môžeme do cesta použiť aj mleté orechy.
Vyskúšajte tiež:
Takže treba viac, hej?