Ovocný koláčik
- 1 hrnček (250 ml) polohrubej múky
 - 1 hrnček hrubej múky
 - 1 balíček kypriaci prášok do pečiva
 - 1 hrnček kryštálového cukru
 - 1/2 hrnčeka oleja
 - 1 hrnček kyslého mlieka alebo kyslej smotany
 - 1 vajce
 - 1 kg ovocia (podľa sezóny a chuti)
 
Mrvenička:
- 160 g hrubej múky alebo detskej krupice
 - 120 g masla
 - 120 g kryštálový cukor
 
Všetko spolu zmiešame, vypracujme sypkú hmotu, ktorá sa mrví medzi prstami.
Postup
Hrubú a polohrubú múku zmiešame, preosejeme spolu s kypriacim práškom, pridáme vajíčko, olej, kyslé mlieko alebo kyslú smotanu. Zmiešame a vypracujeme hladké riedke cesto. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie alebo na fóliu. Ovocie umyjeme, ak treba odkôstkujeme, prekrojíme na polovicu a poukladáme na cesto. Aby ovocie neprepadlo do cesta vopred ho obalíme v hladkej múke. Ak je ovocie kyslejšie, ako napríklad ríbezle, obalíme ho a posypeme práškovým cukrom. Povrch ovocia posypeme mrveničkou a pečieme. Teplovzdušná rúra pri 160 °C, čas pečenia 25-30 minút.