Špaldové minipizzy

Pizza je jedno z najobľúbenejších fast foodových jedál. V tomto recepte sme nahradili bielu múku zdravšou verziou, špaldovou múkou. Nepoužili sme kečup s aditívami a cukrom, ale ideálne čisté lúpané paradajky (konzervu hľadajte bez cukru).
Špaldové minipizzy

Zdroj: Alexandra Boboková

No a na vrch, to už nech si dá každý podľa chuti...

Čo budeme potrebovat?

  • 200 g špaldovej múky

  • ½ PDP

  • 15 g kokosový olej+15 g olivový olej

  • 1 PL tvaroh

  • štipka soli

  • 3 PL biely jogurt

  • 1 konzerva lúpaných paradajok

  • oregano, bazalka

  • mozzarella

  • šunka

  • olivy

  • kukurica

  • na potretie 1 strúčik cesnaku a 1 PL olivového oleja

Postup

Ako prvý si pripravíme základ na pizzu. Konzervu lúpaných paradajok dáme na nepriľnavú panvicu, dochutíme soľou, bazalkou, oreganom a necháme redukovať. Špaldovú múku si zmiešame s práškom do pečiva, štikou soli, postupne pridáme jogurt, tvaroh, roztopený kokosový olej, olivový olej a všetko premiešame. Vznikne nám husté cesto, z ktorého sa budú dať tvarovať malé placky.

Na plech vystlaný papierom na pečenie si rukou vytvarujeme malé placky. Na tie dáme rajčinový základ, šunku, olivy, kukuricu, nastrúhanú mozzarelu alebo podľa chuti ostatné ingrediencie. Nakoniec potrieme končeky olejom zmiešaným s rozdrteným cesnakom.

Minipizzy pečieme na 180 stupňoch zhruba 35 minút dozlatova.


Vyskúšajte tiež:

Neapolská pizza