Valencia paella
Zdroj foto: Shutterstock.com
Na prípravu paelly existuje veľa receptov, v zásade môžeme hovoriť o troch druhoch: paella na valencijský spôsob, paella s morskými plodmi a paella mix. Pripravuje sa na hlbšej panvici – typické jedlo z „jedného hrnca“.
Čo budeme potrebovať?
- 250 g kuracieho mäsa
- 250 g králičieho mäsa
- 2 väčšie paradajky
- 200 g bielej fazule
- 200 g červenej fazule
- 250 g ryže
- vetvička rozmarínu
- 1 liter vývaru alebo vody
- podľa chuti soľ a korenie
Postup
Na panvici zohrejeme olej, prudko opražíme na drobné kúsky nakrájané mäso, krátko podusíme vo vlastnej šťave. Pridáme na kocky nakrájané paradajky, časť vývaru, prípadne vodu a vetvičku rozmarínu. Necháme povrieť 5-10 minút, vetvičku rozmarínu vyberieme. Pridáme udusenú ryžu, štipku šafranu, podľa potreby pridávame druhú časť vývaru. Podľa chuti okoreníme a osolíme. Tesne pred koncom varenia pridáme zvlášť uvarenú bielu a červenú fazuľu. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť. Servírujeme teplé.