Reďkovkový šalát s jarnou cibuľkou

Máte radi ku jedlu ľahké zeleninové šaláty? Čo tak využiť prvé jarné plodiny a pripraviť si zdravú pochúťku z jarnej cibuľky a reďkoviek? Známy slovenský šéfkuchár má pre vás jeden tip.

Potrebujeme:

  • 2 ks viazanička reďkoviek

  • 3 ks jarná cibuľka

  • soľ

  • olej

  • 3 PL kryštálový cukor

  • 3 PL ocot

Šéfkuchár Peter Varga

Zdroj foto: Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Postup:

  1. Čerstvú reďkovku umyjeme a očistíme od vňate a koreňa, cibuľku len od koreňa.

  2. Cibuľku nakrájame a mierne osolíme.

  3. Pridáme na kolieska nakrájanú reďkovku.

  4. Pokvapkáme olivovým olejom.

  5. Zálievka: v 500 ml prevarenej vody rozpustíme 3PL cukru a po rozpustení pridáme 3PL octu, premiešame a zalejeme pripravené reďkovky s cibuľkou.


Vyskúšajte tiež:

Pohánkovo-šošovicový šalát