Hroznový koláč

Hrozno má nízky obsah kalórií, je sladké, plné vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Telu dodáva poriadnu dávku antioxidantov. Vyskúšajte si z neho pripraviť koláč podľa slovenského šéfkuchára.
Hroznový koláč

Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Ingrediencie:

  • 300 g špaldovej múky

  • 150 g masla

  • 100 g práškového cukru

  • vajíčko

  • trochu mlieka

  • trochu ríbezľového alebo iného lekváru

  • 500 g hrozna

  • na sneh 3 bielka a 50 g práškového cukru

Peter Varga

Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Postup

Z múky, masla, cukru, vajíčka a mlieka spracujeme na doske cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať. Potom ho uložíme do vymastenej tortovej formy a upečieme. Upečený koláč potrieme lekvárom. Z bielkov a cukru nad parou ušľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na koláč. Naukladáme umyté hroznové bobule a dáme ešte na 10 minút do trúby zapiecť.


Vyskúšajte tiež:

Cviklový koláč