Hroznový koláč
![Hroznový koláč Hroznový koláč](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/2018/05/6fe6d5d7ab73f1e49fa2b6726ab5a142.jpg 630w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/2018/05/6fe6d5d7ab73f1e49fa2b6726ab5a142.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/2018/05/6fe6d5d7ab73f1e49fa2b6726ab5a142.jpg 360w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/600/2018/05/6fe6d5d7ab73f1e49fa2b6726ab5a142.jpg 600w)
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Ingrediencie:
-
300 g špaldovej múky
-
150 g masla
-
100 g práškového cukru
-
trochu mlieka
-
trochu ríbezľového alebo iného lekváru
-
500 g hrozna
-
na sneh 3 bielka a 50 g práškového cukru
![Peter Varga Peter Varga](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/2018/05/ec0436e82928276c4296dd8fd11dac1a.jpg 630w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/2018/05/ec0436e82928276c4296dd8fd11dac1a.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/2018/05/ec0436e82928276c4296dd8fd11dac1a.jpg 360w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/600/2018/05/ec0436e82928276c4296dd8fd11dac1a.jpg 600w)
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Postup
Z múky, masla, cukru, vajíčka a mlieka spracujeme na doske cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať. Potom ho uložíme do vymastenej tortovej formy a upečieme. Upečený koláč potrieme lekvárom. Z bielkov a cukru nad parou ušľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na koláč. Naukladáme umyté hroznové bobule a dáme ešte na 10 minút do trúby zapiecť.
Vyskúšajte tiež: