Šmirkas - tradičná bryndzová nátierka
![Šmirkas - tradičná bryndzová nátierka Šmirkas - tradičná bryndzová nátierka](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/2019/11/8d20b1101ba62ae985589a36d8328630.jpg 1000w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/2019/11/8d20b1101ba62ae985589a36d8328630.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/2019/11/8d20b1101ba62ae985589a36d8328630.jpg 360w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/600/2019/11/8d20b1101ba62ae985589a36d8328630.jpg 600w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/800/2019/11/8d20b1101ba62ae985589a36d8328630.jpg 800w)
Šmirkas - tradičná bryndzová nátierka | Zdroj: Shutterstock.com
Potrebujeme:
- 100 g bryndze,
- 100 g masla,
- 1 väčšiu cibuľu, prípadne zväzok jarnej cibuľky,
- štipka soli,
- 2 ČL mletej papriky.
Postup:
- Bryndzu vymiešame s maslom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, dochutíme mletou červenou paprikou a štipkou soli.
- Servírujeme natreté na pečive.
Tip: Nátierky môžeme doplniť čerstvou zeleninou oblohou, prípadne nasekanými bylinkami.
Užitočná rada: Nátierky sú najlepšie čerstvé, ak dávame nátierku do chladničky, potom cibuľu pridáme až pred servírovaním, po osolení cibuľa pustí šťavu a nátierka stráca požadovaný tvar.
Pripravte si viac tradičných receptov z brynde. Nájdete ich v tomto zozname:
Tradičné slovenské recepty z bryndze alebo bez minulosti by nebolo prítomnosti