Šmirkas - tradičná bryndzová nátierka
Šmirkas - tradičná bryndzová nátierka | Zdroj: Shutterstock.com
Potrebujeme:
- 100 g bryndze,
 - 100 g masla,
 - 1 väčšiu cibuľu, prípadne zväzok jarnej cibuľky,
 - štipka soli,
 - 2 ČL mletej papriky.
 
Postup:
- Bryndzu vymiešame s maslom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, dochutíme mletou červenou paprikou a štipkou soli.
 - Servírujeme natreté na pečive.
 
Tip: Nátierky môžeme doplniť čerstvou zeleninou oblohou, prípadne nasekanými bylinkami.
Užitočná rada: Nátierky sú najlepšie čerstvé, ak dávame nátierku do chladničky, potom cibuľu pridáme až pred servírovaním, po osolení cibuľa pustí šťavu a nátierka stráca požadovaný tvar.
Pripravte si viac tradičných receptov z brynde. Nájdete ich v tomto zozname:
Tradičné slovenské recepty z bryndze alebo bez minulosti by nebolo prítomnosti