Význam farieb na psychiku

Výberom farby oblečenia, doplnkov alebo líčenia môžeme ovplyvniť naše vyžarovanie i náladu okolia. Ako nás farby môžu ovplyvniť?

Zdroj foto: Shutterstock.com

Aký vplyv majú tieto farby na našu náladu?

Odtiene fialovej

Fialová farba má najintenzívnejšiu silu vyžarovania. Známi vynikajúci maliar Leonardo da Vinci tvrdil, že pri meditácií pod fialovým svetlom bude naše myslenie prehĺbené. Táto farba vplýva na oblasť očí a energetické pole „ tretieho oka „ ( miesto na čele medzi obočím ). Nosením odtieňov fialovej farby môže pozitívne ovplyvňovať našu nervovú sústavu. Z duchovného hľadiska je táto farba prečisťujúca a zvyšuje duchovnú vibráciu. 

Odtiene žltej

Žltá je predstaviteľom farby slnka, ktoré nám dodáva energiu a dobrú náladu. A práve táto farba sa dá charakterizovať týmito vlastnosťami. Pri nosení žltého oblečenia môžeme zlepšiť pracovnú výkonnosť i posilniť nervy. Farebné odtiene žltej pôsobia inšpiratívne a pomáhajú pri sebaovládaní. Oblasť solar plexus ( miesto v oblasti žalúdka ) je energetickým centrom, ktorý má za úlohu kontrolu nad trávením a prepojením s mozgom. Dokonca táto farba nesie energiu, ktorá dokáže zlepšovať hojenie kože ( napríklad pri poškriabaní ). Z histórie je k žltej farbe pripisovaná vysoká hodnota - zlato. Zlato malo v dávnych dobách najmä duchovný charakter a to v podobe svätožiare. Farbu odtieňov žltej si oblečte na náročné obchodné stretnutia pretože podporuje jasné uvažovanie, ľahké a čisté myslenie, výborne pôsobí na medziľudskú komunikáciu.

Odtiene oranžovej

Farby dúhy červená a žltá vytvoria oranžovú. Ľudia s obľubou oranžovej farby sú tolerantní, s pevnou vôľou, odvahou, stabilitou, množstvom fantázie a tvorivosti. Táto farba vplýva najmä na oblasť pohlavných orgánov a na orgány umiestnené v oblasti brucha a krížov. Výber oblečenia v oranžových odtieňoch vás môže pozitívne ovplyvňovať vo vašej nálade. Z poradenstva kolor terapie je dobré sa vyhnúť príliš veľa odtieňov oranžovej v odeve, pretože takto odetí ľudia vyžarujú veľa srdečnosti, čo iní môžu zneužiť.

Odtiene ružovej

Farba ružových odtieňov obsahuje červenú, žltú, fialovú a modrú farbu, ktoré vyžarujú množstvo pozitívnej energie, duševný kľud so štipkou vášnivosti. Nosením týchto farebných odtieňov sa môžete cítiť byť omladený, osviežený a posilnený. Má rovnaké vlastnosti ako spomenuté farby červenej, žltej, fialovej a modrej.

Odtiene zelenej

Zelená je farba prírody. Stelesňuje rozum, silu a rovnováhu. Kombináciou farieb žltej a modrej sa vytvorí zelená. Preto táto farba vyžaruje ich vlastnosti. Odtiene zelenej ovplyvňujú pľúca a srdce. Energetické vyžarovanie zelenej sa dá charakterizovať ako životná sila, osvieženie a rovnováhu, ktorá posilňuje telo i ducha. Nosením farebných odtieňov napomáha k rovnováhe pri osobných stretnutiach v komunikácií, osviežuje pri vykonávaní namáhavej práci a pozitívne ovplyvňuje krvný tlak.

Odtiene modrej

Farba modrá je známa vo svete s najväčšími antiseptickými vlastnosťami. Jej chladné odtiene pôsobia sťahujúco a uspávajúco. Ľudia obľubujúci túto farbu sú lojálny, spoľahlivý, majú rovnováhu medzi materializmom a duchovnom. Pri voľbe odevu alebo doplnkov vo farebných odtieňoch modrej môžete vyžarovať harmóniu, kľud a rovnovážnosť. Modrá navodzuje stav dokonalosti, ovplyvňuje centrum krku ( centrum komunikácie ). Uvoľňuje nervozitu, prináša ticho a kľud.

Ďalšie novinky a zaujímavosti v oblasti zdravia, krásy a životného štýlu nájdete TU. Čítajte a buďte informovaní o všetkom čo Vás zaujíma.