Zelená káva pomáha chudnúť a znižuje tlak

Káva je jedným z najpopulárnejších stimulantov a najviac konzumovaných nápojov. Iba voda a čaj majú vyššiu celkovú spotrebu. Zelená káva je vyrobená z nepražených kávových bôbov. Práve pražením sa v zrnkách kávy zničí niekoľko aktívnych zložiek, ktoré majú na zdravie blahodarný účinok.

V zelenej káve sú ale tieto aktívne zložky zachované. Je veľmi bohatá na kyselinu chlorogenovú, ktorá je silný antioxidant. Zbavuje telo voľných radikálov, odplavuje nečistoty a podporuje dobrý celkový zdravotný stav. Táto káva je dokonca dvakrát silnejší antioxidant ako napríklad čokoláda. Preto by mala byť pravidelnou súčasťou zdravého životného štýlu.

Udržiava primeraný krvný tlak

Konzumácia zelenej kávy môže mať priaznivý účinok na vysoký krvný tlak. Štúdia vykonaná  v Kao Corporation v Tokiu dokázala pozitívny vplyv u miernych hypertonikov. Výskum u nich ukázal výrazné zníženie krvného tlaku. Čím vyššia bola denná dávka zelenej kávy, tým väčší mala účinok na krvný tlak. Štúdia tiež zdokladovala pozitívne zmeny bez rizika vedľajších účinkov, ktoré možno pozorovať u predpísaných liekov na zníženie tlaku. 

Podľa portálu Puregreencoffee.com pôsobí preventívne aj pred srdcovo-cievnymi ochoreniami.

Zelená káva ako pomocník pri chudnutí

Zelená káva môže byť účinná aj pri chudnutí. Výskum odhalil jej pozitívne účinky na telesnú hmotnosť u myší. Kombinácia  kofeínu a chlorogenovej kyseliny v zelenej káve spomaľuje uvoľnovanie cukru v krvi. Čím následne znižuje ukladanie tuku a inhibuje jeho vstrebávanie. Zelená káva tak môže byť aj mimoriadne efektívny zoštíhľujúci produkt.

Popri jej popíjaní by sme však nemali zabúdať aj na pitný režim, je potrebné vypiť aspoň 1,5-2 litre čistej vody, minerálok alebo štiav, aby sme tak podporili metabolizmus a chudnutie bolo úspešné.


Chcete schudnúť? Potom pite aj tento čaj!

Zelený čaj a chudnutie

Cukrovka

Spotreba zelenej kávy môže byť výhodná aj pre diabetikov. Štúdia na univerzite Helwan v Káhire odhalila zníženie hladiny cukru v krvi po jej pravidelnej konzumácii. Obsah kyseliny chlorogenovej v káve je zodpovedný za zdravý transport glukózy v tele.

Kedy ešte pomáha?

Podľa portálu Celostnimedicina.cz potláča výskyt žlčníkových kameňov u mužov a u žien zase redukuje celulitídu. Priaznivo pôsobí tiež na činnosť pečene a pomáha udržiavať zdravé kosti a kĺby.

Nezabudnite!

Zelenú kávu by ste nemali piť, ak:

  • máte menej ako 15 rokov
  • máte viac ako 65 rokov
  • ste tehotná, dojčiaca
  • ste alergickí na kofeín
  • už trpíte srdcovo-cievnym ochorením

Prečítajte si ešte, ako si pomôcť pri chudnutí:

Zelený čaj a chudnutie

PeterB.82

Tablety mi nechutia, ale pár zelených káv som skúsil a chuť nič moc. Jediná čo mi chutila a dala sa vypiť bola od cafes costa dorada alebo kosta dorodo... už si nepamätám presne. Samozrejme som musel aj cvičiť aby som videl výsledky!

majka46555

Uplne suhlasim so vsetkym ale treba este doplnit zalezi kde kupujete zelenu kavu, osobne odporucam -odkaz odstránený- , uz som skusala rozne znacky a poviem ze je to rozdiel...