Obujte deti do školy zdravo

PR Článok
Aby sa mohli deti plnohodnotne sústrediť na vyučovanie, obuv by ich nemala tlačiť či spôsobovať im nepríjemné potenie. Zásady zdravého obúvania a tiež prevenciu plochých nôh spĺňajú sandálky PROTETIKA Orthopedic®.

Aby sa mohli deti plnohodnotne sústrediť na vyučovanie, obuv by ich nemala tlačiť či spôsobovať im nepríjemné potenie. Zásady zdravého obúvania a tiež prevenciu plochých nôh spĺňajú sandálky PROTETIKA Orthopedic®, ktoré možno dostať v rozličných vzoroch, farbách a zvrškoch.

Ako by mala vyzerať zdravá topánka?

1. ZAPÍNANIE
Detská obuv sa musí dať dobre upevniť na nohu. Zapínanie by malo byť regulovateľné (šnúrky, pracky, suchý zips).

2. PODPÄTOK
Alebo vyvíšenie päty nemá byť vyššie ako 2 - 3 cm.

3. MATERIÁL
Zvršok obuvi by mal byť z priedušného a prírodného materiálu, aby noha dýchala a nešírili sa plesňové či kožné ochorenia.

4. PRIESTOR
Topánka musí poskytnúť dostatocný priestor pre prsty nôh.

5. PODRÁŽKA
Mala by tlmiť dopad nohy na podlahu, musí byť dostatočne hrubá (určite nie napr. balerínky).

6. VEĽKOSŤ a PEVNÉ VEDENIE PÄTY
Deti v školskom veku 6 - 15 rokov intenzívne rastú, a preto prvým predpokladom dobrej topánky je správna veľkosť, tá by mala byť maximálne o jedno veľkostné číslo väčšia. Topánka musí dostatočne fixovať pätu, teda musí zamedziť vybočeniu päty do strán. Napomáha, aby päta držala v správnom postavení, čo má u detí vplyv aj na celé držanie tela.

Aj stielka je dôležitá

Sandálky PROTETIKA Orthopedic® majú anatomickú stielku, ktorá zabezpečuje maximálne pohodlie a zdravý vývin detských nôh.

Na záver si treba zapamätať, že je dôležité deťom kontrolovať prezuvky a topánočky aj v priebehu roka, pretože noha im narastie o 2 - 3 cm za rok.