nas syn

Príspevok v téme: nas syn
petrana99

mame s manzelom 6r. syna. chceme aj druhe dieta a povedali sme to nasmu synovi. velmi sa potesil (pricom nastastie nenasledovala typicka otazka - ako sa rodia deti), ze bude mat braceka alebo sestricku. lenze skusame to uz osem mesiacov a nic. a nas maly sa stale castejsie a castejsie pyta, preco este mamka nema brusko. Asi to bola chyba oznamit mu to vopred. Co mu teraz mame povedat?

Liana...323

My máme tento istý problém (syn 5,5 roka) a aj keď sme mu nepovedali, že bude mať bračeka, lebo ho planujeme, stale sa pýta, prečo ešte nemá bračeka,či sestričku, lebo ostatné deti majú.
Povedala som mu pravdu. Že my si to s ockom veľmi prajeme, ale ešte k nám asi nechce prísť, musíme naň počkať. Spolu ho potom akoby voláme, aby k nám prišiel. Povedali sme mu, že sa rodí z maminkinho bruška, keď sa s ockom majú moc radi, vtedy narasie bruško a narodí sa bábo. Zatiaľ sme to nekonkretizovali, ale má DVD Bol raz jeden život a tam to pekne vysvetľujú, pozerali sme to spolu a celkom ho to zaujalo. Zatiaľ to prijal, uvidíme dokedy.

daduskaaaaaa

boze take problemy ... nechajte to tak nech sa to vyvynie samo a hotovo.... myslis ze male dieta sa bude cudovat tak strasne preco mame raste brucho??????bude si mysliet ze je to normalne a podla mna sa ani 6 rocne nebude vypytovat ... kks teda baby neviem co to mate za deti...alebo co si to o nich myslite.... my mame 4 deticky a nemali sme vobec ziadne taketo problemy....

lDenzl

Mna by len zaujimalo,ze ako vysvetlit dietatu ak mu poviem,ze babo prinesie bocian a ze potom ma zena velke brucho. Co povie? Ze je prezrata ako sused? Alebo jej od hladu napuchlo brucho?

daduskaaaaaa

levicaaaa .... ako ty by si uz 6 rocnemu dietatku hovorila ako sa robia deti???to nemyslis vazne... ako urcite by som to tam malemu dietatku nehovorila... mi mame doma 6 rocne a neviem si predstavit ako by som mu povedala ako sa robia deti..myslim ze to by som nechala na trochu neskor nie ze z toho bude mat chuda traumu nie.... mame doma aj 10 rocne a tomu ked som oznamila ze budem tehotna tak som mu povedala ze pride bocian ... a bolo to super vedel ze cakam babatko zacal sa uskrnat a neviem co .. jak sa hovori malickemu v zdrobneninach tak aj toto by sa malo povedat tak jemne nie?kks este aby si im neukazovala aj obrazky a video ... ako tak tento naror na to sa mi absolutne nepaci.

jajka001_

...za starych cias boli taketo veci tabu, spominam si na rozhovor dvoch dievcat, ja som mala vtedy asi 14 tak som sa na tom dobre bavila :) oni mali asi osem a hadali sa, ci dieta lezie bruchom a ci odspodu, ta jedna jej vravi co ti sibe, akou dierou od spodu, cez zadok?? ta druha vravi neisto ja neviem vraj je tam este nejaka diera , prva : to je blbost, nie, narezu jej brucho a tade... :)

jajka001_

:) sledovala som maleho ked pozeral tuto cast, prekvapena z takych detailov, cakala som otazky a prekvapenie, ale on nic, uplne normal :) viem ze sme sa bavili uz na tuto temu aj predtym ale takto nazorne ked to clovek vidi, no :) deti to beru este asi tak prirodzene

datelinka

aj my máme doma túto časť krtka, je to veľmi milé. volá sa krtek a maminka.
môj syn vedel ako sa rodia deti, ale po zhliadnutí rozprávky nadobudol pocit, že rodenie veľmi bolí. tak som mu zas musela vysvetľovať, že to nebolí až tak veľmi a že to bábätko za to stojí :-))